Ok, dobio sam pomoć na EmEditor-ovom forumu za anomaliju sa Bok. Macro treba da je menja samo kada stoji kao samostalna reč, tako da treba zameniti odgovarajuću liniju u Macro-u ovom
document.selection.Replace("Bok","Zdravo",eeReplaceAll | eeFindReplaceEscSeq | eeFindReplaceQuiet | eeFindReplaceCase | eeFindReplaceOnlyWord);
Proverio sam, radi! Ista stvar i sa tko i Tko. Treba u Macro-u zameniti odgovarajuće linije novim
document.selection.Replace("Tko","Ko",eeReplaceAll | eeFindReplaceEscSeq | eeFindReplaceQuiet | eeFindReplaceCase | eeFindReplaceOnlyWord);
document.selection.Replace("tko","ko",eeReplaceAll | eeFindReplaceEscSeq | eeFindReplaceQuiet | eeFindReplaceCase | eeFindReplaceOnlyWord);
Primerpre upotrebe makroa
Boka
Bok
Bokser
Tko
tko
nitkov
nakon upotrebe makroa
Boka
Zdravo
Bokser
Ko
ko
nitkov
Napravite sami svoj primer tekst dokumenta, i uverite se i sami. Radi bez greške.
Bio bih zahvalan da se postuju i druge primećene anomalije kod upotrebe Macro-a, da bi se eventualno otklonile.
P.S.
Za minut će biti ovde.
Ovde, nažalost, nema pomoći. Odličan primer.
Kada otkriješ proneveru, ti je prikriješ.
Kad sam ubacio liniju za riješ, mislio sam na reči koje počinju sa time, tako da se ovo verovatno može otkloniti.
Ako vas ovo zanima, možete pratiti razvoj situacije na
http://www.emeditor.com/forums/topic...ro/#post-17456