Pogledao do kraja. Scenarij vrijeđa razum. Kao da je deset ljudi pisalo, a nitko se ni s kim nije konzultirao. Većina likova nema nikakav razvoj, ne ponašaju se suvislo. Glupi su. Neki uopće nemaju svrhu u seriji. Doslovno ih se može izbaciti (npr. Isildurova sestra). Galadriel je vjerojatno najgore napisan lik u zadnje vrijeme. Baš se treba potruditi i osmisliti tako grozno i prezira vrijedno ljudsko (vilenjačko) biće. Michael iz STD-a ispada remek-djelo. Temeljna logika u seriji ne postoji. Od Međuzemlja su napravili selo moje malo, di s jednog kraja pljuneš na drugi.
Vilenjaci su idioti, harfuti su mučka đubrad najgore vrste. Najbolje su napravili orke i patuljke, iako se i tu može naći zamjerki. Svidjeli su mi se likovi Dise, Čovjeka Meteora i Oca oraka. Priroda i specijalni efekti su uglavnom prekrasni. Glazba je samo prosječna, fali epičnosti. Uvodna špica je razočaravajuća.
Sedma i osma epizoda su mi nekako bile najbolje, kao da su se vidjele natruhe Jacksonovog Međuzemlja, a i one tri visoke ženske su bile mistične. U osmoj epizodi, kad jedan lik kaže:
došlo mi je da zaplačem od jada što ovo nije napravljeno kako spada. Htio sam da serija uspije, al nažalost ja tu ne vidim nikakav potencijal. Jedino da se pljune još koja milijarda neke valute, otkupe sva prava od Tolkinovih nasljednika i da se ide sve ispočetka snimati.