Hunger Games Triceps, Žuži Collins, audioknjige
bolje od očekivanog, puno bolje od filma (bar prvi dio, nadam se da će ostala 3 bit mnogo mnogo bolja). knjige su vrlo dobro napisane za ciljanu publiku (
young adult) i stvarno su me zaintrigirale. pisane su u prvom licu, pa je dosta zamorno bilo slušat kuknjavu glavne likinje, a ima je dosta... no ima i puno akcije tak da svi mogu bit zadovoljni.
nije toliki spojler, al možda će nekom smetati:
neću ocijenit, samo preporučiti.
to što mi je falilo u THG imao sam u knjizi
A Colony on Mars Cliffa Roehra, koju sam pročitao prije par godina, ali sam je se sad sjetio. kolko se sjećam, nema neku glavnu radnju, više je to kronika koloniziranja planeta Marsa, od početnih bušenja ispod površine Marsa, prvih doseljenika, uspostave vlade, institucija, života od 2100. do 2200. godine (navedeni su čak i točni datumi), a ide i u daleku budućnost kad se ljudska rasa susreće s izvanzemaljcima/izvanmarsovcima. nešto kao kolonizacija Amerika.
oduševili su me tehnički podaci, makar možebitno netočni, ali hej, niko ne može predvidjeti fjučr. bubam sad, lik je napisao koliko putnika stane u taj i taj svemirski brod, koliko mu goriva treba za dvosmjeran put... ali, i koliko je marsovskih jabuka prodano na marsovskoj pijaci dana 20. kolovoza 2167. i koliko je dječaka i djevojčica rođeno te godine.
nedostaci - prekratka je
ako nekom treba, mogu mu poslati u pdf-u jer mislim da se više ne može skinut za badava ili se morate regat i te fore.