Volim pročitati knjige po kojima su snimljeni filmovi (iako, ironično, onda ostanem razočarana u film

). Tako sam došla i do Twilight Sage (iliti Sumrak, Mladi mjesec, Pomračenje i Praskozorje) S.Meyer. Iako za njih govore da su to knjige za žene, voli ih i muška publika, i nakon malo razmišljanja, otkrila sam i zašto (po mom skromnom mišljenju). Naime, knjige govore o ljubavi i, iako je ta ljubav smještena u srednju školu, ne govori o takvoj, ludoj, mladenačkoj ljubavi, nego o onoj pravoj, iskrenoj, koja se većini nikad ne dogodi. Od kada sam pročitala prvu knjigu u serijalu, moje mišljenje je bilo da će ju bolje shvatiti žene i muškarci srednjih godina, nego tinejđerice, jer su ti ljudi već, barem na neki način, doživjeli tu veliku ljubav, a (kad je u pitanju knjiga br.2) i veliku bol. Ta knjiga opisuje ono što svi traže u životu, htjeli oni to priznati ili ne, a samo onako, usput, su u priči vampiri i vukodlaci, ali tu su dovoljno da prikažu sve svoje kvalitete

(plus, mislim da su ovi vampiri puno strašniji od "klasičnih", kada se malo razmisli o njima).
A pošto sam opsjednuta "True Blood"-om, pročitala sam i svih devet knjiga iz serijala "Southern Vampires Series" iliti "Sookie Stackhouse Series" C.Harris i mogu vam reći da je serija u jednakom rangu kvalitete kao i knjige, što često nije slučaj u takvim stvarima. Iako je serija otišla svojim putem što se tiče razvoja likova, to ne umanjuje njenu kvalitetu, jednostavno je nastao drugi nevjerojatno dobar serijal, koji ima sličnosti s književnim serijalom. No glavne crte radnje u knjigama ostaju i u seriji i mogu vam reći da će serija, ako barem malo budu slijedili knjige, biti još uvrnutija od ove dvije prikazane sezone

... jedva čekam vidjeti šta će napraviti hehe...
Trilogija "Njegove Tamne Tvari" P. Pullmana svidjet će se svima koji vole avanture (snimljen je i film "Golden Compass", ali vrlo drugačiji od knjige, nažalost

). Preporučila bih svima.
I btw, od lektira mi je uvijek bio najbolji "Lovac u žitu" J.D.Salingera, obavezno pročitajte.

OK, pošto sam knjiški moljac mogla bih pisati unedogled, ali ostavit ću nešto i za drugi put.
Nadam se da će bar netko uzet moju preporuku, jer knjige su stvarno dobre, jedina je mana što za svaku od njih treba vremena jer su sve vrlo dugačke (s druge strane, njihova zanimljivost je vrlina koja pobija tu manu

)