A sad ja da pitam kolege, jer koga ću ako neću ljude koje poznajem godinama unazad.

(pogotovo što neki dobro poznaju materiju)
Kako se leto približava, sve sam odlučniji da uzmem nov telefon. Već sam rekao da sam našao radnju gde vrše zamenu i otkup, možda dobijem neku paru za ovaj moj, ali nevezano od toga, šta biste mi preporučili da uzmem ako su mi zahtevi sledeći:
- Android sa podrškom za Android Market i sve one aplikacije i ostale zezalice. (pokretanje igara sa naprednom 3D grafikom poželjno, ali ne i neophodno ako će to da digne cenu u nebesa)
- Što bolja kamera, sa blicem. Video snimci u 720p su vrlo poželjni. Takođe, nije mi toliko važno da slike budu ogromne (sa 2000 ili više piksela), nego da budu oštre i jasne. Kvalitetom fotografija na mom sadašnjem telefonu (od 2 megapiksela) baš i nisam zadovoljan.
- Multi-touch ekran. Igranje, npr. Super Marija na ovom mom telefonu koji ima rezistivni ekran (reaguje samo na jedan dodir odjednom) je prava noćna mora.
- Krupan ekran. Pošto je ipak u pitanju telefon, nikad ne može biti previše glomazno. Da sam hteo glomazno, uzeo bih tablet.

- Bluetooth i WiFi se valjda podrazumevaju. (Ili ne?) GPS je poželjan, ali nije neophodan.
Pa sad, ako može bar po jedan model iz nižeg i višeg cenovnog ranga.