Poginuo Ljubiša Stojanović Luis

Popularni pevač Ljubiša Stojanović Luis poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 04,30 sati dogodila na putu između Feketića i Vrbasa.
Prema još uvek nezvaničnim informacijama, Stojanović je pokusao da pretekne jedno vozilo, zatim je upao u "makazice" i potom se direktno sudario sa automobilom koji je dolazio iz suprotnog pravca. U čeonom sudaru život je izgubio i vozač drugog automobila, mađarski državljanin, dok je još šestoro osoba povređeno - troje teže i troje lakše, rečeno je u policiji. Stojanović se jutros vraćao sa nastupa.
Jedan od muzičara koji je bio sa Luisom u trenutku nesreće rekao je agenciji Beta da ne zna kako je došlo do nesreće, jer su u tom momentu svi putnici u automobilu koji je vozio pevač spavali.
"Automobil u kome smo bili potpuno je uništen", rekao je muzičar koji je bio sa Luisom u kolima.
Tačan uzrok saobraćajne nesreće biće poznat posle policijskog uviđaja.
Ljubiša Stojanović Louis je rođen 25. juna 1952. godine u Leskovcu, a od 1970. godine je profesionalan muzičar.
Među prvima je počeo da spaja džez sa prepoznatljivim zvucima folklora Srbije. Osvojio je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim festivalima. U septembru 1980. godine snimio je svoju prvu ploču pod nazivom "Ne kuni me, ne ruži me majko" koja je dostigla dijamantski tiraž.
Februara 1984. godine snimio je drugu ploču pod nazivom "Duda", koja dostiže platinasti tiraž, i u oktobru iste godine izbija na prvo mesto jugoslovenske liste popularnosti. Bio je čest učesnik humanitarnih manifestacija, a 1994. godine je dobio zvanično priznanje za začetnika etno popa. Tvorac je mnogobrojnih hitova među kojima su: Ne kuni me, ne ruži me, majko, Dunjo moja, Sve se osim tuge deli, Obrisi suze mala moja, Ciganski san, Opa opa, Slike u oku...Luis je do 2008. godine izdao 14 albuma. Iza sebe je ostavio suprugu i šestoro dece.