Zaboravio si višestruke integrale i kompleksnu analizu.
Nisam zeleo bas da ga odmah ubijem u pojam
A za boje, to me jos davno pitala devojka kada je bila u Atini u American secondary school, i o tome su nesto pricali na casu hm, nesto tipa filozofija, i naravno da im je taj rekao da to jos niko nije "uradio", ali nije ni rekao da je nemoguce
Ja sam joj jos na prostiji nacin rekao da ne mozes da znas koja je boja, ,ove boje mozes da gledas kao neparan paran neparan..broj a pitanje je, da li je poslednji broj paran, ili ne
na sta ne mozes dati odgovor, jer koji god da uzmes ima onaj sledeci sto je drugo
I onda je ona rekla, to sto ja ne znam, ili ti, ili bilo ko, to ne znaci da ne moze, samo nas 'um' mozda nije dovoljno razvijen za tako nesto...sto nije daleko od istine, pogledas kroz istoriju sta je sve bilo nemoguce, pa su opet resili...
E to me nateralo da tako jedno 2 dana razmisljam o ovome
I padne mi na pamet nesto bolesno, ali zanimljivo kako mozes isto da gledas...uzmes crvenu boju, ona je 1/2, 1/8,1/32... taj red je jednak 2/3 plava je 1-2/3=1/3. (Uzeo sam da je celo to sto se deli duzine 1) I sada ako gledas po dve sa desna na levo, dakle crvena-plava, crvena-plava one su bas u odnosu 2:1, sto znaci da bi ih na kraju bilo bas 2/3 i 1/3 ne sme crvena da bude poslednja, jer bi onda nje bilo vise od toga, dakle mora da budu par, pa je onda plava poslednja!!! Naravno da je plava prva boja, onda bi bila crvena...!
E sada pitanje je zasto ovo nije tacno?