pogledao sam cijelu sezonu. možda mi je mrvicu slabija od prve sezone GoT-a jer su ovdje zbrzali radnju preskakanjem godina - kužim zašto, samo mi je bilo nezgodno popratiti tko je tko od ovih likova kojima su mijenjali glumce. Općenito, volim sage koje prate povijest neke obitelji. Ovdje odmah ubacujem kritiku: neki likovi uopće nisu ostarjeli. Mogli su se u šminki malo više potruditi pa im dodati koju boru ili više sijedih. Gotovo da se jedino kod Viserysa i Namjesnika Stronga (mislim da se tako zove) vidi da stare.
Bio sam napisao da mi se ne sviđa glumac i lik Viserysa. E, pa promijenio sam ploču i on mi je sad i vrhunski lik i vrhunski odglumljen. nisam čitao knjige, ali pretpostavio sam da je dosta vjerno prikazan. I baš mi se svidjelo što je on ključna figura koja je na kraju zapečatila sudbinu obitelji Targaryaen. Stojim pri tom da je njojnav, beskarakteran i možda povodljiv, ali to su tako ljudske osobine da mu nemam šta spočitati - pogotovo ako je namjera bila da ga se takvim prikaže. Jebiga, prvorođenci dobiju sve, a ostali ispuše.
Gluma mi se većinom svidjela. Nema pozitivaca i negativaca, svatko poteže na svoju stranu i bit će mi zanimljivo vidjeti tko će ispasti jači, mada vjerujem da će se to maksimalno oduljiti i zakomplicirati. Glazba mi je ništa posebno, slabija nego u GoT-u. Definitivno osjetim vibru Igre prijestolja i taj svijet. Jako fali uvodna špica iz GoT-a sa zemljovidom. Osim toga, scenografija mi se čini slabija nego u GoT-u. Mjestimično baš ružno izgleda ili zamagljeno ili presvučeno nekakvim filterima. Zmajevi su mi sasvim dobri i svaki susret s njima mi je užitak.
Morat ću još jedanput pogledati sezonu jer znam da sam dosta toga propustio i da pokušam bolje pohvatati likove. Hrpa ih ima slična imena i ako ne gledaš epizodu za epizodom, lako se pogubiti.