Zašto?Što sam dao predlog da dobijaš lovu za prevođenje?
Šta je uvredljivo u mom obraćanju?
Čemu ismevanje
Čemu provociranje nakon koliko vremena?Da bi me isprovocirao da dobijem zabranu?
Ma zar ne vidiš da ćutim,da sam otišao?
Šta je loše u iskazivanju mišljenja?Šta je loše u preispitivanju sebe,drugih,odluka bilo čijih?Pa do juče je bio zakon da je Zemlja ravna ploča,pa je neko,na sreću posumnjao u tačnost,preispitivao sebe i druge.Neki gen sam povukao na njega,a neki tvojih gena ga je palio na lomači,jer je posumnjao,jer se usudio da ima svoj pogled.Postoji pravilo,postoji takon,postoji Ustav,...svako od njih može da se sruši,promeni,preispita,ostavi ako je nakon preispitivanja dobro.Sloboda mišljenja sinko,dijalog,argumenti.Ne na -zašto? Zato!Objasni.Nije zlonameran svako onaj koji drugačije zamišlja put do cilja.Nisam ni ja.Nisi,verovatno ni ti,samo si brz na odluci,na jeziku,samo znaš neke važne ljude na Forumu,pa im iskazujes(bespotrebnu)naklonost.Ništa uvredljivo nisam rekao(napisao).Spreman sam da platim tvoj trud.Cenim tvoj trud.Poštujem.Nisam ni nestrpljiv,čekaću tvoj prevod godinu dana,gledaću za to vreme druge serije,filmove.Predlog je,a rukovodim se čistom logikom - pustite prevod neke serije kad je sezona kompletirana.Uvredljivo?
Zašto? Odgovor,bez nervoze,svađe,...je -Jer takav prevod nema suštinski smisao.Niko neće skidati,niti počinjati gledati seriju koju neće završiti.Znači ako ima 10 ep i ima 5 prevedenih i mesecima tako stoji,ta serija je kao 0 prevoda za korisnika.Predlog - neka stoji kod vas u nekom folderu,na sajtu će ta serija biti ozbačena nekom bojom gde se prepoznaje "napuštena" serija,u zagradi piše broj prevedenih epizoda,pa kriz 3 godine kad se neko odluči da je nastavi ili neko novi se pridruži i završi,tada se puste svi prevodi,i ko je zainteresovan gledaće.Uvredljivo?
Naravno da svako ima pravo da prestane jer mu se ne svidja serija npr..Dešavalo se to i meni kao konzumentu.Ali,uglavnom više ne.Rešenje je veoma lako.Pogledam 2,3 epizode i u 90% nema greške.U svakom slučaju,nije završena,čeka komplet,jer niko je,a da mu prevod treba,neće ni gledati,šta je tu toliko nejasno i uvredljivo?Ima pametnih koji kažu,pa prevedi.Ko ne razmišlja dalje od ove sekunde,može tako da kaže i ja to razumem.Ali poenta je,a zato sam i dao primer,mene,u nečemu što znam - sport,trening,da sam isto bio neplaćen,isto bio u tragičnim porodičnim situacijama,ali Život mora da pobedi Smrt,optimizam - pesimizam,davanje - uzimanje.Ta je paralela,a ne plitko - uzmi ti.Uzeo sam sinko u onome što znam.Čitao sam da su neki prevodi odbiheni zbog ovog ili onog razloga.Prepoznao sam u tome želju za profesionalnošću,za onim što cenim duboko,a što tako žestoko fali na ovim prostorima.Zašto bi bilo loše pravilo - kad se prevede cela sezona biće prevod pušten?Zašto ti je to jeres?Jer ponavljam,dok nije kompletna - ni ne pistoji,baš kao da ni jedna epizoda nije tu.Govorim o nama koji zavisimo od prevoda,a nikako nema ni trunke povezanosti sa - džaba si se trudio,bezveze je to što radiš.Izvinjavam se ako si(ste)pogrešno razumeli,ili ako sam nehotice pogrešno napisao.Ničeg uvredljivog i bezobraznog tu nema.Budite otvoreni za razmišljanja koja su drugačija od vaših.Ja to učim i svoju malu ćerkicu - ako ti nije jasno nešto,ne razumeš,drugačije zamišljaš,...reci mi,obrazloži,razmisli o svojim rečima,razmisli o mom odgovoru.Nije tatina,mamina,ničija poslednja,neprikosnovena,nepobitna.Razmišljaj. Tako da neće smetati da se malo raznisli o svojim odlukama,pravilima,tuđim mišljenjima,otvoriti se i dati mogućnost da možda i grešiš,da je možda i taj neko u pravu,a ne odmah dočekati "na nož".Nije čudo što ovde izbijaju ratovi svakih 10,20 godina sa tako tvrdim stavovima.Ja vas pozdravljam i neću više remetiti svojim mišljenjem o nečemu,jer očigledno Zemlja je ravna ploča i s time treba živeti,to je zakon.