Autor Tema: Kako i kada je nastao sajt Prijevodi Online?  (Posjeta: 6242 )

0 članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline flacus

  • Old staff
  • Novi član
  • *****
  • Postova: 23
Kako i kada je nastao sajt Prijevodi Online?
« : 03.12.2010. 00:47:15 »
4.9.2004. sam ja tražio ko budala nekoga da prevodimo Star Trek TNG i javio se prvi MotheB. I tu su prevedene prve 3 serije :)

Evo original thread sa Google Groupsa:
http://groups.google.com/group/hr.rec.sf.startrek/browse_thread/thread/aeaabba1e8c010ec/03095c9f18cb6308?lnk=gst&q=flacus#

Ne smijem isključiti nikako Brunu a.k.a. Snydera koji je preuzeo i nastavio voditi Prijevode Online (tamo negdje 2006. ili 2007), jer da njega nije bilo, vjerovatno ne bi bilo više ni Prijevoda Online. I naravno, svim ostalim članovima bivšim i sadašnjim koji su omogućili da prijevodi online postane centralno mjesto na balkanu za serijske titlove!

U privitku je skrinšot povijesti :)
« Zadnja izmjena: 03.12.2010. 17:45:34 flacus »

Offline motheb

  • Old staff
  • Novi član
  • *****
  • Postova: 2
Odg: Kako je nastao sajt Prijevodi Online?
« Odgovor #1 : 03.12.2010. 00:49:58 »
Ajde da se i ja javim ovdje nakon 100 godina, stvarno se lipo sitit tih početaka  clapp
Baš me nostalgija uhvatila, ipak je ovo naša beba.

A tek kad se sjetim prvog katastrofalnog prijevoda kojeg sam napravio, haha!

I da, onaj glupi moto na kraju prijevoda prvih "Pali pilu!"

Offline Gordon Freeman

  • Always follow your dick!
  • Prevoditelj
  • Heroj član
  • ****
  • Postova: 3666
  • Spol: Muški
  • WEB-DL majstor
    • Prijevodi-Online
Odg: Kako je nastao sajt Prijevodi Online?
« Odgovor #2 : 03.12.2010. 01:28:09 »
Hvala vam na tome što ste se našli i što ste tako nešto odlučili... Da nije bilo vas, ne bi bilo ni nas! ;D clapp smileyNO1

Offline Bruno

  • Administrator
  • Senior član
  • *****
  • Postova: 1927
  • Spol: Muški
    • Prijevodi Online
  • Google map koordinata: Moja lokacija
Odg: Kako je nastao sajt Prijevodi Online?
« Odgovor #3 : 03.12.2010. 07:30:23 »
Ne smijem isključiti nikako Brunu a.k.a. Snydera koji je preuzeo i nastavio voditi Prijevode Online (tamo negdje 2006. ili 2007)
2005 kad je pogasena hrpa sajtova sa prijevodima :P
netko se sjeca besplatnih hostova iz mjeseca u mjesec? :D

Offline flacus

  • Old staff
  • Novi član
  • *****
  • Postova: 23
Odg: Kako je nastao sajt Prijevodi Online?
« Odgovor #4 : 03.12.2010. 17:45:00 »
O pardon, mene malo sjećanje napušta....ipak sam ja malo stariji.... :)

Offline motheb

  • Old staff
  • Novi član
  • *****
  • Postova: 2
Odg: Kako i kada je nastao sajt Prijevodi Online?
« Odgovor #5 : 04.12.2010. 00:39:56 »
A i izlasci u kino sa curom, nakon čega slijedi dogovor sa ljudima sa crowareza da nas privremeno prihvate :)

Offline GOODPUNKY

  • Novi član
  • *
  • Postova: 19
  • Spol: Muški
Odg: Kako i kada je nastao sajt Prijevodi Online?
« Odgovor #6 : 17.09.2011. 13:02:37 »
Sve pohvaleeee za trud i istrajanost. Genijalna je ova ideja za ovaj sajt... Dio je mog života  smileyNO1

Offline Bruno

  • Administrator
  • Senior član
  • *****
  • Postova: 1927
  • Spol: Muški
    • Prijevodi Online
  • Google map koordinata: Moja lokacija
Odg: Kako i kada je nastao sajt Prijevodi Online?
« Odgovor #7 : 17.09.2011. 15:33:31 »
neces vjerovat, al i mog :)

 smileyNO1

Offline flacus

  • Old staff
  • Novi član
  • *****
  • Postova: 23
Odg: Kako i kada je nastao sajt Prijevodi Online?
« Odgovor #8 : 18.09.2011. 00:56:51 »
Nemreš bolivit! I mog! :)

Offline Cata

  • Likušo!
  • Old staff
  • Heroj član
  • *****
  • Postova: 3356
  • Spol: Ženski
Odg: Kako i kada je nastao sajt Prijevodi Online?
« Odgovor #9 : 23.09.2011. 17:29:44 »
A meni je totalno izmijenio život!  ;D

U ime oca i sina i Sv. Googla. Enter
I love you, not for what you are,
but for what I am, when I am with you.

Offline mrspock9066

  • Novi član
  • *
  • Postova: 47
  • Spol: Muški
  • live long and prosper
Odg: Kako i kada je nastao sajt Prijevodi Online?
« Odgovor #10 : 31.10.2011. 23:52:05 »
Svaka Vam cast na ovom sajtu s obzirom da sam veliki fan serija neznam kako bih se snalazio za prevode. Jedna molba sta se dogadja sa nasim sajtom google je poceo opominjati kako je ovaj sajt napadnut od strane hakera ( ili moja mozilla sada sam se zbunio ali nema veze uglavnom upozorenje mi se pali kad god pokusavam da udjem na prijevodi online. S velikim pozdravom Mrspock

Offline moravac

  • Prevoditelj početnik
  • Mlađi član
  • ***
  • Postova: 154
  • Spol: Muški
  • Samo pozitivno!!! Biće bolje... nekada... mora!!!
Odg: Kako i kada je nastao sajt Prijevodi Online?
« Odgovor #11 : 01.11.2011. 11:00:44 »
E, jeste. I kod mene od pre neki dan se javlja ta zaštita od strane Mozile.
Neke reklama je izgleda problem.
Tako je do skoro bilo i na drugom jednom sajtu za prevode. I, ispostavilo se da je neka reklama bila puna virusa.
Ali, prebrodićemo "mi" to!!! smileyNO1

Offline Condor

  • Novi član
  • *
  • Postova: 38
  • Spol: Muški
Odg: Kako i kada je nastao sajt Prijevodi Online?
« Odgovor #12 : 15.11.2011. 14:19:21 »
Opet budim temu iz mrtvih, ali tek sad je vidjeh... I odmah se sjetih pocetaka - nisam bio uz vas u ulozi nekoga ko je uzdigao ovaj odlicni sajt do sadasnjih visina, ali sam uvijek bio tu iz prikrajka i nazalost samo u ulozi parazita, ali uz svesrdnu podrsku (rijecima), koja znam da nikom od tvoraca nikad nije pomogla, ali s druge strane zacetnici ideje sajta i kasnije prevoditelji su itekako pomogli meni (a i mnogim drugim vjerujem) - da godinama uzivamo u omiljenim serijama i ovom prilikom vam se svima opet zahvaljujem.

A ono zbog cega ovo pisem i molba za vas koji ste od samih pocetaka u svemu ovome jeste: Da li bi neko mogao da napravi koliko-toliko detaljan rezime istorije prijevoda-online, opise ko je sve ucestvovao od sadasnijh clanova, da li ima nekih koji su nas napustili (i zasto), kako je tacno tekao razvoj, prelasci sa domena na domene, problemi koji su se javljali, itd., itd.?
Ja se recimo sjecam ono pocetnog (!?, ako je to prvi) "zutog sajta" (ili sam pak sanjao tu boju :D ), da li je bio na nekom domenu yutitlovi.net ili nesto slicno, pa zatim problema sa domenom, pa forumom (jednom, a mozda i dva puta su cini mi obrisani svi nalozi korisnika, zbog migracije ili cega vec, pa se moralo preregistrovati), pa globalna akcija gasenja sajtova sa prevodima (koju je PO na kraju prezivio) i mnogo drugih zbivanja...? Volio bih o svemu ovom procitati nesto vise (nego sto sam znam i uopste se sjecam)...

Hvala unaprijed.

P.S. Sorry ako je negdje van ove teme na forumu vec pisano o ovom, ne stizem bas puno iscitati...

EDIT: Tek sad procitah u temi "Šesti rođendan" kratak rezime, sorry, ipak vec postoji neki istorijat. Ostaje pitanje sta se desavalo krajem te 2004. i pocetkom 2005., kad je Bruno preuzeo odrzavanje (tek sad skontah da je Bruno zapravo sa foruma meni bolje poznati Snyder :D )? :)
« Zadnja izmjena: 15.11.2011. 14:38:58 Condor »
Rebel with a reason!

Offline Bruno

  • Administrator
  • Senior član
  • *****
  • Postova: 1927
  • Spol: Muški
    • Prijevodi Online
  • Google map koordinata: Moja lokacija
Odg: Kako i kada je nastao sajt Prijevodi Online?
« Odgovor #13 : 15.11.2011. 16:00:19 »
EDIT: Tek sad procitah u temi "Šesti rođendan" kratak rezime, sorry, ipak vec postoji neki istorijat. Ostaje pitanje sta se desavalo krajem te 2004. i pocetkom 2005., kad je Bruno preuzeo odrzavanje (tek sad skontah da je Bruno zapravo sa foruma meni bolje poznati Snyder :D )? :)
ucio sam html i selio sajt sa jednog besplatnog na drugi besplatni host (nisam radio pa nisam ni imao love za server :) ) bilo je kojekavih domena i naziva, ne sjecam se vise :) secam se da sam prijevode dobivao na mail :D

i da, taj sam, samo sam promijenio nick jer mi je bilo bezveze da me ljudi zovu nickom a ne imenom ( a i kazu mi da imam tak lijepo ime  ;D )

Offline Red Dragon

  • Born To Be Awesome!
  • Prevoditelj
  • Heroj član
  • ****
  • Postova: 2977
  • Spol: Muški
  • U slobodno vrijeme rušim web stranice
Odg: Kako i kada je nastao sajt Prijevodi Online?
« Odgovor #14 : 15.11.2011. 16:56:47 »
EDIT: Tek sad procitah u temi "Šesti rođendan" kratak rezime, sorry, ipak vec postoji neki istorijat. Ostaje pitanje sta se desavalo krajem te 2004. i pocetkom 2005., kad je Bruno preuzeo odrzavanje (tek sad skontah da je Bruno zapravo sa foruma meni bolje poznati Snyder :D )? :)
ucio sam html i selio sajt sa jednog besplatnog na drugi besplatni host (nisam radio pa nisam ni imao love za server :) ) bilo je kojekavih domena i naziva, ne sjecam se vise :) secam se da sam prijevode dobivao na mail :D

i da, taj sam, samo sam promijenio nick jer mi je bilo bezveze da me ljudi zovu nickom a ne imenom ( a i kazu mi da imam tak lijepo ime  ;D )

Kako su te slagali  rofl rofl rofl

Spoiler for Hiden:
:P >:dj

Offline Condor

  • Novi član
  • *
  • Postova: 38
  • Spol: Muški
Odg: Kako i kada je nastao sajt Prijevodi Online?
« Odgovor #15 : 17.11.2011. 18:54:13 »
i da, taj sam, samo sam promijenio nick jer mi je bilo bezveze da me ljudi zovu nickom a ne imenom ( a i kazu mi da imam tak lijepo ime  ;D )

Sad imas dvostruku popularnost.  clapp :D

Kako su te slagali  rofl rofl rofl

Nemoj tako, hehe...   ;D
Rebel with a reason!

Offline Milan95

  • Senior član
  • ****
  • Postova: 1967
  • Spol: Muški
Odg: Kako i kada je nastao sajt Prijevodi Online?
« Odgovor #16 : 17.11.2011. 19:53:32 »
Pfff, prvi put sam PO posetio, au kad je bio onaj ljubičasti skin pa su sa strane bile navigacije jedna ispod druge u sredini vesti, pfff, moram pronađi negde screenshoot sajta .. Znao sam pre za neki backup machine sajt,ali ga sad ne uspevam pronaći, msm da je to bilo pre oko 2 ipo godine otprilike.. :)

Offline monkeyrec

  • Novi član
  • *
  • Postova: 5
  • Spol: Muški
Odg: Kako i kada je nastao sajt Prijevodi Online?
« Odgovor #17 : 17.11.2011. 21:58:39 »
Kada se ugasila stranica Stargate sa prijevodima za istu
 onda sam "migrirao" na Prijevodi-online
i od onda polako pocinjem gledati sve vise serija
prije toga sam nesto i prevodio ali nikad nisam pretjerano uzivao u tome  :andjelak
Sorry prevoditelji - svaka cast na strpljenju  smileyNO1

Offline Tommy04121

  • Mlađi član
  • **
  • Postova: 179
  • Spol: Muški
  • I'm Not Like Everybody Else
    • www.filmoljupci.com
Only Anunnaki can judge me!

Tags: