Razno > Offtopic

Torrenti ili FileHosteri ?

<< < (5/6) > >>

matjaz1:
Torenti moja brzina  do 750 Mbit/s - 150 Mbit/s    :)

milankladovo@gmail.com:
A koji torrent server ti pušta tu maksimalnu brzinu?
Eventualno privatni mada i to je veoma diskutabilno  :\)

matjaz1:
Maksimalno ne ali sada recimo 30 MB/s partis.si, znači jedan film u 4 - 5 min

marko_delali:

--- Citat: milankladovo@gmail.com - 13.02.2021. 15:12:28 ---A koji torrent server ti pušta tu maksimalnu brzinu?
Eventualno privatni mada i to je veoma diskutabilno  :\)

--- Kraj citata ---

što torrent sajtovi imaju sa brzinom skidanja, oni samo služe da se povežeš sa korisnicima, a hoće li brzina biti 5kb ili full tvoja download brzina ovisi samo i isključivo o ljudima koji seedaju te torrente i kojom brzinom od njih možeš skinuti, a nikako o torrent sajtu, jer se svi fajlovi nalaze na PC-ima korisnika, dok brzina skidanja na FileHosterima ovisi o propusnosti FileHoster servera.

milankladovo@gmail.com:

--- Citat: marko_delali - 14.02.2021. 06:26:19 ---što torrent sajtovi imaju sa brzinom skidanja, oni samo služe da se povežeš sa korisnicima, a hoće li brzina biti 5kb ili full tvoja download brzina ovisi samo i isključivo o ljudima koji seedaju te torrente i kojom brzinom od njih možeš skinuti, a nikako o torrent sajtu, jer se svi fajlovi nalaze na PC-ima korisnika, dok brzina skidanja na FileHosterima ovisi o propusnosti FileHoster servera.

--- Kraj citata ---

Tako je ali propusna moć servera je jako bitna. Ako on nema kapacitet da podrži brzinu koju šalje korisnik biće maksimalna brzina koju server daje, a ne korisnik.

Zato je jako bitno da server bude povezan na izuzetno veliki simetrični link npr. 10Gbs/10Gbs i onda može gomila korisnika sa maksimalnim brzina da se uključe

A više nije ni tako mali broj korisnika koji imaju brzine dowload-a od 1Gbs tako da širenje kapaciteta mora konstatno da se radi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju