Autor Tema: He-Man and the Masters of the Universe (1983)  (Posjeta: 6358 )

0 članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Gordon Freeman

 • Always follow your dick!
 • Prevoditelj
 • Heroj član
 • ****
 • Postova: 3666
 • Spol: Muški
 • WEB-DL majstor
  • Prijevodi-Online
He-Man and the Masters of the Universe (1983)
« : 05.09.2010. 13:51:00 »

Opis:
Eternija, koja leži daleko iza najudaljenije zvijezde, jedan je od najzanimljivijih planeta u svemiru. To je područje velikih močvara,  kao i prostranih livada na kojima se drveća talasaju u najljepšim bojama. U potpunosti suprotno ogromnim, zapuštenim prostranstvima, gdje ne nalazimo ništa drugo osim kamenja i pustog raslinja, postoji moderno i istodobno glavno mjesto Eternos, koje služi kao dom mnogim ljudima, kao i kraljevskoj obitelji.  Eternos je centar visoke razvijene tehnologije i znanosti, svijet magije i čarobnjaštva. No nijedna sila ili čarolija nije tako magična kao tajnoviti Dvorac sive lubanje (Grayskull). Iza ogromnih, moćnih i starih zidina skrivaju se mistične tajne i moći, koje prelaze svaku maštu. Čarobnica (The Sorceress), zaštitnica Dvorca sive lubanje, kroz svoje ogledalo prati namjere tamnih sila diljem zemlje, među kojima se po zlobnosti i moći izdvaja Skeletor, demon iz druge dimenzije. Glavni adut dobrih sila i zaštitnik Eternije je smrtnik, princ Adam.  Čarobnica daje Adamu oružje i posebnu moć kojom se može transformirati u junaka zvanog He-Man, te uz pomoć Gospodara svemira braniti svoj planet i utvrdu. Držeći svoj magičan mač i vičući: "Sive lubanje silom! Ja imam moć!", Adam mističnim moćima izgubi većinu odjeće i ostatak epizode brani svoje paradirajući okolo polugol čime postaje apsolutno neprepoznatljiv svima osim svojim prijateljima Čovjeku-Oružju (Man-at-arms) i čarobnjaku Orku. Glavna He-manova zadaća u crtiću, osim da skriva svoj pravi identitet, je da uz pomoć prijatelja brani planetu Eterniju i moći Dvorca sive lubanje od zlih sila predvođenih Skeletorom.  Skeletor je dakle He-manov glavni neprijatelj, dobar poznavatelj crne magije i svih forma borilačkih vještina. On, naravno, želi svim sredstvima poraziti He-mana, ući u Dvorac sive lubanje, preuzeti energiju Čarobnice i postati Gospodar Svemira. No to mu nikada ne uspijeva. Iako je njegovo podrijetlo nepoznato, a crtić ga opisuje samo kao "demona iz druge dimenzije", u stripu o He-manu se daje naslutiti kako je Skeleton zapravo princ Keldor,  mlađi brat kralja Randora, odnosno He-Manov ujak. Skeletorova tajna baza je Snake Mountain, tvrđava u utrobi planine omotana ogromnom kamenom zmijom. U borbi protiv He-mana Skeletoru pomaže i odmaže bizarni set supernegativaca, među kojima su najpoznatiji čarobnica Evil-Lyn, Čovjek-Zvijer, Trap-Jaw, Tri-Klops i Mer-Man. Važno je reći i da u ovoj vječnoj borbi dobra i zla svaka epizoda završava i sa poučnom porukom mladim gledaocima.

Likovi:
Princ Adam  je sin kralja Randora i kraljice Merleene, te od njega svi očekuju da dostojno nasljedi oca na prijestolju. No mladi princ nosi i mnogo veći teret, koji mora skrivati među znancima. Dana mu je uloga i mač pomoću kojeg se u slučaju opasnosti može pretvoriti u moćnog i nepobjedivog junaka. Adama neki smatraju i kukavicom, jer ga u borbama, razumljivo, nikada nitko nije vidio, no svoj pravi identitet ne smije izdati kako ne bi ugrozio svoje bližnje. He-Man je junak serije i smatran najmoćnijim čovjekom u svemiru. Najveća slabost He-mana je prevelika dobrota, kao i njegovo uvjerenje da je svaki život, pa i onaj neprijateljev, jednako vrijedan.
Straško (Cringer/Battlecat)  je boježljiv govoreći zeleni tigar. Adam ga je spasio iz močvare i zato svog gospodara poštuje i uvijek mu je pri ruci. Lijeni tigar sa svojim komentarima i djelima uvijek razveseljava ljude, jer tako bojažljive životinje, koja se boji i najtišeg zvuka, nema na cijeloj planeti. No kada He-Man pri transformaciji svoj mač uperi u svog zelenog prijatelja, on se pretvori u neustrašiv bojni stroj. Postaje potpuna suprotnost Strašku - veliki, neustrašivi, ratnički tigar, opremljen sa crvenim oklopom.
Duncan / Čovjek-Oružje (Man-at-arms)  je iskusan bivši vojnik u srednjim godinama, najbolji izumitelj u Eterniji. Njegovi izumi dolaze u raznim oblicima, bilo da se radi o napravi za mjenjanje vremena, neprobojnim magnetnim vratima ili laserskom topu. Najviše poznata su vjerojatno njegova leteća plovila ili vozila, posebno Wind Raider. Bez njegovih izuma i iskustava, Gospodari svemira bi u borbama teško pobjedili, bez obzira na He-mana. Duncan je i jedan od rijetkih ljudi koji znaju za Adamov dvojni identitet.
Teela je Duncanova posvojena kćer i Adamova prijateljica. Izuzetno dobro se snalazi u borbama, pa je zato i na čelu Eternijske kraljevske vojske. Teela je i jedina kćer Čarobnice i buduća nasljednica moći Dvorca sive lubanje, no to ne zna jer je još kao dijete bila dana na posvajanje. Često ne razmišlja prije nego što nešto napravi, pa je to zna doći glave.
Duncan je na njena djela ponosan, no ponekad je zbog neposlušnosti mora i kazniti. Adama smatra kukavicom, dok He-Mana izrazito poštuje. Baš zbog njene znatiželjne osobnosti, Adam pred njom najteže skriva svoj identitet.
Orko je dvorski čarobnjak koji dolazi iz druge dimenzije Trolle. Kao čarobnjak nije nešto posebno uspješan, ali je dosta zabavan i možda najkomičniji lik u cijelom serijalu. Unatoč smetenosti, veoma je hrabar i uvijek dobro dođe kao pomoć. On također zna Adamovu tajnu.
Stratos je također član Gospodara svemira, iako ne živi u kraljevoj palači. Živi visoko u planinama i njegov najveći značaj i sposobnost je to što može letjeti.
Kralj Randor je vladar Eternije i Adamov otac. Nekada bio odličan ratnik, iako se to prema ničemu ne može zaključiti. Ako oko njega nema zaštitnika, praktički je nesposoban braniti se pa ga neprijatelj lako zarobi. Voli Adama, ali mu često prigova da je velika šteta što kao budući kralj nije hrabriji. Pravedan je i dobar vladar.
Kraljica Marleena  se dosta razlikuje od muža. Njoj je Eternija drugi dom, zapravo dolazi sa Zemlje. Po zanimanju je astronautkinja, a na Eterniji se našla kada se njeno svemirsko vozilo pokvarilo, pa je morala prisilno sletjeti. Kao i muž, Marleena je mudra vladarica i sva njena djela su isplanirana do potankosti.
Čarobnica je zaštitnica Dvorca sive lubanje. Ima vjerojatno najteži zadatak, mora braniti grad i spriječiti tamne sile da se domognu utvrde i moći koje se nalaze u njemu. Teela je njena kći, ali joj to nikada nije otkrila. Kada prijeti opasnost, pretvara se u sokola i leti u Eterniju u pomoć ili kontaktira Gospodare svemira pomoću telepatije. Izvan zidina grada njena moć je znatno slabija, zato ga napušta u rijetkim situacijama.
Skeletor  je demon iz druge dimenzije i najveća prijetnja miru u Eterniji. Unatoč tome što su ga autori zamislili kao zastrašujućeg neprijatelja, gledaoci su ga zavoljeli pa se kroz epizode može primjetiti mjenjanje njegove osobnosti, postaje znatno "mekši". No ipak je Skeletor pravi negativac i više nego primjeren neprijatelj He-Mana. Njegov smijeh je nezaboravan.
Evil-Lyn  je moćna čarobnica u Skeletorovoj ekipi, vješta u crnoj magiji. Predstavlja odlučan, moćan, samouvjeren i zloban lik, kakvog njen Skeletor svakako treba u svojoj ekipi. Evil-Lyn ima i neke svoje skrivene namjere i nije potpuno pokorna Skeletoru, već je uvijek na oprezu čekajući njegovu grešku kako bi preuzela njegovo mjesto.
Tri-klops je odličan mačevaoc i u Skeletorovoj ekipi nešto kao Duncan u He-manovoj. Nadaren za znanost i tehniku. Preko očiju ima posebnu napravu kojom se služi na različite načine. Recimo njome vidi kroz predmete, a služi mu i kao laser, te svjetiljka u tamnim prostorijama.
Čovjek–Zvijer (Beast-man)  je Skeletorov vjerni pomoćnik korisnih sposobnosti, no šef je svejedno prema njemu dosta nepošten. U žilama Beast-Mana teče divja, životinjska krv pa ima sposobnost nadzirati divlje životinje te ih svojim umom pokoriti. Neustrašiv je i uvijek spreman napasti suprotnika na gospodarevu riječ.
Trap-jaw  je još jedan negativac iz Skeletorove ekipe. Raspolaže velikom količinom oružja, koje montira na priključak umjesto desne ruke. Svojom čeljusti lako može pregristi sve vrste metala, kamenja i ostalih tvrdih stvarčica koje mu stoje na putu.
Mer-man  je gospodar mora i svega što u njemu živi. Kao što uz pomoć Čovjeka-Zvijeri kontrolira životinje na kopnu, tako Skeletor uz pomoć Mer-mana kontrolira i podmorje. Mer-Man je divlji, neustrašiv i na neki način neovisan lik. Nije uvijek posve pokoran Skeletoru.

Žanr:: animirana

IMDb
TVDb
Wikipedia

Titlovi

Pripremili: Gordon Freeman i Buki
« Zadnja izmjena: 07.11.2015. 11:16:02 maksi »

Offline Srle

 • Mlađi član
 • **
 • Postova: 217
 • Spol: Muški
Odg: He-Man and the Masters of the Universe (1983)
« Odgovor #1 : 26.03.2011. 23:32:57 »
super sto ima bar ovoliko prevoda...zahvaljujem za to.  srcesmajli
ima na netu da se nadje i 5 epizoda sa sinhronizacijom.
"They must find it difficult...Those who have taken authority as the truth,rather than truth as the authority"

Offline marin888

 • Član plus
 • Regularni forumaš
 • ***
 • Postova: 61
Odg: He-Man and the Masters of the Universe (1983)
« Odgovor #2 : 22.09.2011. 00:00:33 »
Achtung achtung
za FANOVE

naša sam kolekciju od 28 DVD-a, sa Španjolskim i Portugalskim prijevodom

pa ako neko oče nastaviti prevođenje, triba mi par dobrovoljaca
za skidanje dvda (DVD9)

Offline King Eric

 • Old staff
 • Izuzetak
 • *****
 • Postova: 5537
 • Spol: Muški
Odg: He-Man and the Masters of the Universe (1983)
« Odgovor #3 : 22.09.2011. 00:05:17 »
Nije mi jasno kakva je korist od španjolskih i portugalskih prijevoda? ???
Ako misliš na tajminge, lakše ih je izraditi u Media Subtitleru nego se mrcvariti sa skidanjem 28 DVD-a.

Upute

Offline marin888

 • Član plus
 • Regularni forumaš
 • ***
 • Postova: 61
Odg: He-Man and the Masters of the Universe (1983)
« Odgovor #4 : 22.09.2011. 00:36:14 »
mislia sam na tajming

za tajming sam proćita drugćije
da je duplo lakše kad postoji tajming

Offline King Eric

 • Old staff
 • Izuzetak
 • *****
 • Postova: 5537
 • Spol: Muški
Odg: He-Man and the Masters of the Universe (1983)
« Odgovor #5 : 22.09.2011. 00:49:16 »
Ovo je moje osobno mišljenje, ali nije. Ako se radi preko nekog titla, tajminge se svejedno treba donekle prilagoditi, ovisno o kvaliteti titla preko kojega se radi. Najčešće se trebaju spajati linije i produživati trajanje kraćih. Naravno, to je ako prevoditelj želi napraviti kvalitetan titl. Izradom tajminga u Media Subtitleru se odmah dobiju kvalitetniji tajminzi i, možda još i puno bitnije od tajminga, uz to se provjerava sam prijevod pa se mogu ispraviti greške nastale prilikom prevođenja kao što su tipfeleri, pravopisne pogreške ili krivi prijevodi. Najčešći uzroci grešaka u titlovima su brzina i nedostatak provjere nakon prevođenja.

Naglašavam još jednom: ovo je moje osobno mišljenje, ali do sada sam izradio tajminge za više oko 150 titlova u Media Subtitleru i mogu reći da je to dječja igra. Ispruže se noge na stol, uzme miš u ruke i stišće gumb Apply. Najlakša stvar na svijetu. Nema nikakve potrebe skidati 28 DVD-a, ripati titlove i gubiti vrijeme na to.

Offline marin888

 • Član plus
 • Regularni forumaš
 • ***
 • Postova: 61
Odg: He-Man and the Masters of the Universe (1983)
« Odgovor #6 : 22.09.2011. 12:31:45 »
Skinia sam 6. DVD, od epizode 29-33.
PAL (25 FPS) skine se DVDripovi iste brzine i to bi tribalo pasati

Linkovi su priko megauploada

Nego koje ću titlove izvući?

Offline marin888

 • Član plus
 • Regularni forumaš
 • ***
 • Postova: 61
Odg: He-Man and the Masters of the Universe (1983)
« Odgovor #7 : 24.09.2011. 18:11:58 »
Evo kako možemo doći do engleskih titlova

nađemo skripte (scenarije) epizoda i samo se dialozi prebacivaju
u portugalski lil šanjolski prijevod

na extra DVD-ima se nalaze skripte u PDF formatu ali neznam za koliko epizoda
i naša sam na ovoj stranici fanfiction.net

Ako neko pronađe skripte neka se javi i  2, 3 dobrovoljca
jer čini mi se dan ovo nije problem napraviti (copy -paste , copy-paste)

Offline marin888

 • Član plus
 • Regularni forumaš
 • ***
 • Postova: 61
Odg: He-Man and the Masters of the Universe (1983)
« Odgovor #8 : 14.12.2014. 15:21:18 »
Engleski titlovi dostupni na stranici Hulu (CC: English)  ;D

http://www.hulu.com/he-man-and-the-masters-of-the-universe

Evo i naćina kako izvući titlove ali sadržaj se ne može gledati kod nas  :facepalm

http://www.huludownloader.jp/us.htm

How to download subtitles from Hulu?
In Hulu's player, press button with sign 'CC' or word 'Language' and selected subtitles, for other sites press button with letter 'S'. Then the files with extension .srt should appear in downloads window.

The software downloads subtitles and saves in SubRip format (.srt files).

Offline backuper

 • Glavni lopatar
 • Novi član
 • *
 • Postova: 0
 • Spol: Ženski
 • Volim lopatu
  • let's chat
Odg: He-Man and the Masters of the Universe (1983)
« Odgovor #9 : 07.11.2015. 11:04:45 »
Može se u HULU ući preko nekog VPN-a. Ili žicaj na engleskim forumima da ti netko poskida titlove.
Želim ostati upamćen kao najveći lopatar

"Ne pitajte što lopata može učiniti za vas, već što vi možete učiniti s lopatom." - Bucko Lopatar

Neznalica jednom, neznalica uvijek... ljemonzo

Offline faks86

 • kaputt
 • Ex prevoditelj
 • Heroj član
 • ***
 • Postova: 2097
 • Spol: Muški
Odg: He-Man and the Masters of the Universe (1983)
« Odgovor #10 : 07.11.2015. 11:34:22 »
Postoji veoma lak način.  :pametnjakovic

Što se tiče delova bez prevoda, kolega Portugalac mi je dao jednu SJAJNU foru kako da skinem sve engleske CC titlove, za gotovo sve sezone. Ako ti zatreba ikada, evo uputstava (daću ti copy paste), pa ti malo "prostudiraj" da li ta fora može pomoći i sa ostalim manje popularnim serijama bez eng. titlova, a ako može, slobodno postavi to i negde na forumu.

Dakle, sledi copy - paste mejla:

Spoiler for Hiden:
As I'm writing this mail, I just remember something and i think you'll like it as much as i did when i found out that Hulu has several season with CC. I don't know why i didnt remember this before, maybe because only a few episodes had CC there some months ago, but i sent them an email asking them to provide CC for the rest of the episodes, and now i just checked it and they've provided it, not for every season, but it looks that it's all completed now from seasons 1 to 8.

This is how you can get them:

http://www.hulu.com/grid/the-amazing-race?video_type=episode

Check the box CC on the right to show only the episodes that includes this feature.

Copy the link of the episode you want and then paste it in here:

https://atelier.u-sub.net/hulu/

and then click in Telecharger, there you go!

U međuvremenu su ubacili i ostale sezone, a proverio sam, titlovi odande su ODLIČNI.

Offline backuper

 • Glavni lopatar
 • Novi član
 • *
 • Postova: 0
 • Spol: Ženski
 • Volim lopatu
  • let's chat
Odg: He-Man and the Masters of the Universe (1983)
« Odgovor #11 : 07.11.2015. 11:50:23 »
Skinuo sam jedan za probu, evo ga ovdje. http://www.addic7ed.com/show/5490
Izgleda da ovdje i na drugim stranicama nije isti spisak pa gledajte po nazivima epizoda.
Pojavljuje se par hijeroglifa, to treba počistiti s "replace all".
« Zadnja izmjena: 07.11.2015. 11:52:05 LemonzOO »
Želim ostati upamćen kao najveći lopatar

"Ne pitajte što lopata može učiniti za vas, već što vi možete učiniti s lopatom." - Bucko Lopatar

Neznalica jednom, neznalica uvijek... ljemonzo

Tags: