Juce sam gledao poslednju epizodu serije. Preostali su i neki specijalci. Za oko godinu dana gledao sam celu seriju. Poslednje epizode sedme sezone gledao sam sa engleskim prevodima. Kad su u pitanju drame (ili bolje reci ne-komedije) ja razumem dobro engleski kad citam ali kad slusam je teze, treba mi veca koncentracija.
Ali cudno, nije bilo nigde prevoda poslednjih sezona na engleskom. U medjuvremenu nasao sam portugalske prevode tih sezona. Pa posto sam stigao do osme sezone onda sam odlucio da koristim Google Translator da prevodim portugalske prevode na hrvatskom (izabrao sam hrvatski zbog latinice). I prevod je bio dovoljno dobar da razumem sustinu zbivanja u seriji. Iako serija nekako mi je dosadila kad su pobegli neki od mojih omiljenih likova ipak nisam odustao do kraja.
Nisam mogao da vas cekam da zavrsite prevode jer nisam bas tako mlad da gledam takve serije u mojoj dobi
ali nostalgija 90-tih godina mi nije dala da je ostavim.
Hvala jos jednom za sve prevode.
Ako ste zainteresovani za prevode osme, devete i desete sezone koje sam uradio sa Google Translatorom, da ih obradite po sluhu ja ih imam sve u disku. Ne verujem da cu ikad gledati reprizu ali u svakom slucaju prevode drzim u sigurnom.
Pozdrav iz Kosova.