Autor Tema: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...  (Posjeta: 188334 )

0 članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline lazavr

  • Vođa pobunjenika!
  • PO moderator
  • Heroj član
  • *****
  • Postova: 3191
  • Spol: Muški
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #630 : 24.01.2013. 20:21:38 »
Moraš da čekaš podosta, jer zavisi od procesorske snage, ali po pravilu traje prilično dugo

Offline Commandoguru

  • Prevoditelj
  • Senior član
  • ****
  • Postova: 1112
  • Spol: Muški
  • Smotani
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #631 : 24.01.2013. 23:46:13 »
probaj format factory, meni s njime ide relativno brzo.
A guy with a BIG fuckin gun is not more dangerous than a guy with a club... It's only a matter of range and reach... :D

Offline aux

  • Član
  • ***
  • Postova: 705
  • Spol: Muški
  • filmofil uz HD
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #632 : 25.01.2013. 15:34:27 »
probaj format factory, meni s njime ide relativno brzo.

Njega sam prvog i ispitao,da bi dostigao samo 1% potrebno mu je bilo oko 40 minuta sa tim sto procesor radi 100%,samo mi nije jasno zasto mi tv kad hocu da gledam neku seriju u mkv formatu bez problema ocita a kad film nabacim onda nece...

...“Smij se i svijet će se smijati s tobom; plači i plakati ćeš sam.”

Offline JethroTHR

  • Magnum
  • Ex prevoditelj
  • Mlađi član
  • ***
  • Postova: 456
  • Spol: Muški
  • Ignorantia iuris nocet
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #633 : 25.01.2013. 15:42:56 »
Puno toga ovisi o procesorskoj snazi, a i o količini memorije. ;) Konverzije su zahtjevne jer treba "raspakovati i ponovo spakovati" :)
Thick As A Brick

Offline Maddox

  • Heroj član
  • *****
  • Postova: 2292
  • Spol: Muški
  • What Would Vic Mackey Do?
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #634 : 25.01.2013. 22:55:50 »
Posto me ovaj monitor LG 22" zeza, odnosno igra mi slika u talasima, imam neke linijice itd, koliko je pametno da povezem plazmu sa kompjuterom? Mislim, je l' nece to njoj nesto skoditi? Ne bih ga ja stalno kacio, ali kad gledam neke serije, ili filmove ili eventualno kad igram neku igricu.

Offline dome-nasty

  • Eat my shorts
  • Prevoditelj extra
  • Heroj član
  • *****
  • Postova: 2935
  • Spol: Muški
  • Staaari roker
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #635 : 26.01.2013. 10:23:31 »
Krbo, znas li sta je resenje za moj problem, nekoliko postova iznad?

ovaj topic bi trebalo preimenovati u "pitaj Krbu"  ;D

 a vidim tu je i konkurencija... kolega sa THR-a smileyNO1
Najbolje stvari u životu su ili ilegalne ili nemoralne ili debljaju :P

Offline JethroTHR

  • Magnum
  • Ex prevoditelj
  • Mlađi član
  • ***
  • Postova: 456
  • Spol: Muški
  • Ignorantia iuris nocet
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #636 : 26.01.2013. 14:33:51 »

Posto me ovaj monitor LG 22" zeza, odnosno igra mi slika u talasima, imam neke linijice itd, koliko je pametno da povezem plazmu sa kompjuterom? Mislim, je l' nece to njoj nesto skoditi? Ne bih ga ja stalno kacio, ali kad gledam neke serije, ili filmove ili eventualno kad igram neku igricu.


Što se monitora tiče, provjeri banalnu stvar, čvrstoću kontakata u el. priključnici, i sam kabel. Jedino ako je već postariji onda bi ga mogli zezati kondenzatori u napajačkom dijelu.
A plazmi ne bi trebalo smetati što god da ćeš gledati na njoj. Nema joj što škoditi. :) Samo pravilno spoji i nema problema.


 a vidim tu je i konkurencija... kolega sa THR-a smileyNO1


Ako misliš na mene, ja baš i nisam nešto s THR-a s obzirom da sam odande izbačen prije malo više od godinu dana rofl. A ovo T=Tull a HR=Hrvatska ;) A što se tiče konkurencije, pa nisam baš ni neka konkurencija :D :D Ako mogu pomoći zašto ne.
« Zadnja izmjena: 26.01.2013. 14:35:33 JethroTHR »
Thick As A Brick

Offline Maddox

  • Heroj član
  • *****
  • Postova: 2292
  • Spol: Muški
  • What Would Vic Mackey Do?
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #637 : 26.01.2013. 16:08:29 »
Nema sta nisam proveravao, i ne vredi. Zamenio kabl, menjao rezoluciju, hercazu, gasio zvucnike, pomerao vufer, gasio stampac, sve sto mi je palo na pamet. Probao i na ups da ga zakacim, i nista. Sto je najgore, odneo ga kod nekog coveka, i kod njega super radio.

A ovako, planiram da uzmem GeForce 650 pa sa njom da spojim plazmu, preko hdmi-ja, pa rekoh da joj ne steti nesto.

Bezicni mis i tastatura i uzivancija :D

Offline Ben Dover

  • You can't fix stupid!
  • Old staff
  • Heroj član
  • *****
  • Postova: 4512
  • Spol: Muški
  • Hostile runtimes downloading to mobile platforms.
    • Српски језички атеље / Srpski jezički atelje
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #638 : 26.01.2013. 17:33:12 »
Sto je najgore, odneo ga kod nekog coveka, i kod njega super radio.

Onda je problem do tvoje grafičke ili do procesora. Pokušaj s drugim grafičkim drajverima.
I see that you're enticed by my daughter's awesome rocking tits.

Offline Maddox

  • Heroj član
  • *****
  • Postova: 2292
  • Spol: Muški
  • What Would Vic Mackey Do?
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #639 : 26.01.2013. 18:50:53 »
Odneo sam i kuciste i monitor kod njega i radilo je  :facepalm

Offline Ben Dover

  • You can't fix stupid!
  • Old staff
  • Heroj član
  • *****
  • Postova: 4512
  • Spol: Muški
  • Hostile runtimes downloading to mobile platforms.
    • Српски језички атеље / Srpski jezički atelje
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #640 : 26.01.2013. 18:55:36 »
Onda mi padaju na pamet predug strujni kabl ili slab napon iz utičnice tj. gradske mreže. Trebalo bi da bude 220 V, ali je to obično 150-160 V. Proveri i produžne kablove.
I see that you're enticed by my daughter's awesome rocking tits.

Offline dome-nasty

  • Eat my shorts
  • Prevoditelj extra
  • Heroj član
  • *****
  • Postova: 2935
  • Spol: Muški
  • Staaari roker
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #641 : 26.01.2013. 18:57:36 »
Ako misliš na mene, ja baš i nisam nešto s THR-a s obzirom da sam odande izbačen prije malo više od godinu dana rofl. A ovo T=Tull a HR=Hrvatska ;) A što se tiče konkurencije, pa nisam baš ni neka konkurencija :D :D Ako mogu pomoći zašto ne.
a ja mislio ti tamo neki moderator  ;D

Pomoć se uvijek cijeni  Smajlicvece
Najbolje stvari u životu su ili ilegalne ili nemoralne ili debljaju :P

Offline JethroTHR

  • Magnum
  • Ex prevoditelj
  • Mlađi član
  • ***
  • Postova: 456
  • Spol: Muški
  • Ignorantia iuris nocet
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #642 : 26.01.2013. 20:22:57 »
2:dome-nasty: Dobro se sjećaš, bio sam moderator i supporter. Ali je jedan mladac je odlučio da sam nepoželjan, lud i "security breach". rofl

2: Maddox: A u vezi ovog problema slažem se s bajeneom u vezi svih ovih provjera, :). Napon mreže treba biti 220 - 230V a predugi produžni kabeli, previše trošila na fazi i sl. može izazvati poprilično rušenje napona. Trebalo bi pokušati (ako je moguće) komp spojiti u nekoj drugoj sobi na rasterećeni dio mreže, bez dodatnih kabela pa vidjeti rezultat. :)
Kao što rekoh, nijednom TV-u pa tako ni plazmi ništa ne može biti ako prima signal iz kompjutera.
Thick As A Brick

Offline Maddox

  • Heroj član
  • *****
  • Postova: 2292
  • Spol: Muški
  • What Would Vic Mackey Do?
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #643 : 26.01.2013. 21:15:56 »
Sutra cu bas da probam da ga nakacim na neki drugu uticnicu, ili da ga prebacim u drugu sobu, da vidim rezultat.  smileyNO1

Offline JethroTHR

  • Magnum
  • Ex prevoditelj
  • Mlađi član
  • ***
  • Postova: 456
  • Spol: Muški
  • Ignorantia iuris nocet
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #644 : 26.01.2013. 23:53:36 »
Btw. zaboravih reći da i sam imam problem u stanu zbog relativno loše instalacije. Imam 3 jaka trošila na istoj fazi jer kad je zgrada rađeda bio je sistem jedna soba dvije utičnice :D :D tako da znam kako varijacije napona i snage struje rade čuda ;). Kod susjeda se kompjuter resetirao iz "čista mira" dok nisam ustanovio da se to dešava kad vešmašina počne cenrtifugu rofl. Promjena lokacije uštekavanja je riješila "kvar" rofl rofl
Thick As A Brick

Offline daxdavor

  • Ubojica sa šerajzlinom
  • PO moderator
  • Izuzetak
  • *****
  • Postova: 5721
  • Spol: Muški
  • Ni med cvetjem ni pravice
  • Google map koordinata: Moja lokacija
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #645 : 27.01.2013. 11:40:59 »
Jedno pitanjce za vas koji koristite program MKVAC3.
Koje postavke imate u audio opcijama? Kod mene je audio bitrate: 448, method: aften, pod volume čekirano AC3 normalize i loud potegnuto skroz desno, others ništa čekirano. Ali poslije konventiranja, kad pustim film na TV-u, okolni zvukovi, glazba i tome slično je dosta glasnije od pričanja glumaca.
Ne bih htio bezveze prčkati po postavkama.

The snooty, snotty, toity, hoity, farty, arty, decaffeinated, fruit-flavored tea-bag, semi-skimmed cream of Gasforth elite.

Offline outside

  • Vanjski
  • Prevoditelj extra
  • Heroj član
  • *****
  • Postova: 3000
  • Spol: Muški
  • Joe Purdy - music legend
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #646 : 27.01.2013. 13:05:17 »
Jedno pitanjce za vas koji koristite program MKVAC3.
Koje postavke imate u audio opcijama? Kod mene je audio bitrate: 448, method: aften, pod volume čekirano AC3 normalize i loud potegnuto skroz desno, others ništa čekirano. Ali poslije konventiranja, kad pustim film na TV-u, okolni zvukovi, glazba i tome slično je dosta glasnije od pričanja glumaca.
Ne bih htio bezveze prčkati po postavkama.

Kod mene ti je bitrate: 384, pod volume makni kvačicu na ac3 normalize...

Offline daxdavor

  • Ubojica sa šerajzlinom
  • PO moderator
  • Izuzetak
  • *****
  • Postova: 5721
  • Spol: Muški
  • Ni med cvetjem ni pravice
  • Google map koordinata: Moja lokacija
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #647 : 28.01.2013. 16:10:41 »
Hvala, budem probao.

The snooty, snotty, toity, hoity, farty, arty, decaffeinated, fruit-flavored tea-bag, semi-skimmed cream of Gasforth elite.

Offline daxdavor

  • Ubojica sa šerajzlinom
  • PO moderator
  • Izuzetak
  • *****
  • Postova: 5721
  • Spol: Muški
  • Ni med cvetjem ni pravice
  • Google map koordinata: Moja lokacija
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #648 : 01.02.2013. 21:18:45 »
Ljudi, pomagajte!
Zeza me spojanje TV-a sa kompom preko HDMI kabla.
Kad spojim kabel i na tv-u prebacim na hdmi, tv izbaci poruku "nema signala" iako "kuži" da je hdmi uštekan.
Na kompu je hdmi izlaz samo na grafičkoj.
Grafička je AMD Radeon HD 6800, tv je LG42PT351, na kompu Windows sedmica.
 :cupam-kosu :cupam-kosu :cupam-kosu :cupam-kosu :cupam-kosu

The snooty, snotty, toity, hoity, farty, arty, decaffeinated, fruit-flavored tea-bag, semi-skimmed cream of Gasforth elite.

Offline lazavr

  • Vođa pobunjenika!
  • PO moderator
  • Heroj član
  • *****
  • Postova: 3191
  • Spol: Muški
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #649 : 01.02.2013. 21:24:11 »
restartuj komp a tv nek bude povezan sa kompom

Offline daxdavor

  • Ubojica sa šerajzlinom
  • PO moderator
  • Izuzetak
  • *****
  • Postova: 5721
  • Spol: Muški
  • Ni med cvetjem ni pravice
  • Google map koordinata: Moja lokacija
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #650 : 01.02.2013. 21:28:29 »
Jesam, nije pomoglo.

The snooty, snotty, toity, hoity, farty, arty, decaffeinated, fruit-flavored tea-bag, semi-skimmed cream of Gasforth elite.

Offline krbo

  • Psi, ćevapi i HD su zakon!
  • Prevoditelj
  • Senior član
  • ****
  • Postova: 1978
  • Spol: Muški
Re: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #651 : 01.02.2013. 22:19:09 »
Je li TV jedini monitor ili imaš još nešto na PC??!

Sent from my GT-S6500D using Tapatalk 2

May the Plasma be with you!

Offline daxdavor

  • Ubojica sa šerajzlinom
  • PO moderator
  • Izuzetak
  • *****
  • Postova: 5721
  • Spol: Muški
  • Ni med cvetjem ni pravice
  • Google map koordinata: Moja lokacija
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #652 : 01.02.2013. 23:06:30 »
Imam i monitor uključeni. Nisam napomenuo da mi tv nije blizu kompa pa sam morao uzeti kabel od 6 metara, moža ga to hebe.

The snooty, snotty, toity, hoity, farty, arty, decaffeinated, fruit-flavored tea-bag, semi-skimmed cream of Gasforth elite.

Offline krbo

  • Psi, ćevapi i HD su zakon!
  • Prevoditelj
  • Senior član
  • ****
  • Postova: 1978
  • Spol: Muški
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #653 : 01.02.2013. 23:30:20 »
OK, nešto ideja:

- HDMI kabel moraš provjeriti, uvijek može biti loš pa i neispravan, posebno oni 10m za 10€
- obično PC može dati samo jedan analogni i jedan digitalni signal, znači VGA+HDMI ili VGA+DVI, DVI+HDMI ne ide.
- PC mora vidjeti oba monitora i nuditi opcije koje se samo tada jave (clone, extended desktop)
- na PC moraš vidjeti prepoznat TV i njegove karakteristike jer se on "javio i predstavio" kada je shvatio da ima HDMI uboden (recimo moja plazma se predstavi kao "Philips TV" 1920x1080 85Hz
- da bi TV radio moraš mu poslati standardizirani TV(HDTV) signal - nešto što se odabire pod "HDTV support" kako to ATI često naziva. Ja sam obično pod modom zvanim 720p60 standard (1280x720 @60Hz)
- bilo je to dosta ranije no pojedine verzije ATI drivera nisu imale dobro riješen EDID dio (to je ono kad se PC i TV dogovaraju tko je tko i tko što može) pa je bilo dovoljno promijeniti TV ulaz i zbogom slika do reseta.


May the Plasma be with you!

Offline daxdavor

  • Ubojica sa šerajzlinom
  • PO moderator
  • Izuzetak
  • *****
  • Postova: 5721
  • Spol: Muški
  • Ni med cvetjem ni pravice
  • Google map koordinata: Moja lokacija
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #654 : 01.02.2013. 23:38:18 »
Hvala, krbo :majstore, budem sutra vidio. Hvala Bogu pa USB šljaka.

The snooty, snotty, toity, hoity, farty, arty, decaffeinated, fruit-flavored tea-bag, semi-skimmed cream of Gasforth elite.

Offline daxdavor

  • Ubojica sa šerajzlinom
  • PO moderator
  • Izuzetak
  • *****
  • Postova: 5721
  • Spol: Muški
  • Ni med cvetjem ni pravice
  • Google map koordinata: Moja lokacija
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #655 : 06.02.2013. 22:31:27 »
OK, nešto ideja:

- HDMI kabel moraš provjeriti, uvijek može biti loš pa i neispravan, posebno oni 10m za 10€
- obično PC može dati samo jedan analogni i jedan digitalni signal, znači VGA+HDMI ili VGA+DVI, DVI+HDMI ne ide.
- PC mora vidjeti oba monitora i nuditi opcije koje se samo tada jave (clone, extended desktop)
- na PC moraš vidjeti prepoznat TV i njegove karakteristike jer se on "javio i predstavio" kada je shvatio da ima HDMI uboden (recimo moja plazma se predstavi kao "Philips TV" 1920x1080 85Hz
- da bi TV radio moraš mu poslati standardizirani TV(HDTV) signal - nešto što se odabire pod "HDTV support" kako to ATI često naziva. Ja sam obično pod modom zvanim 720p60 standard (1280x720 @60Hz)
- bilo je to dosta ranije no pojedine verzije ATI drivera nisu imale dobro riješen EDID dio (to je ono kad se PC i TV dogovaraju tko je tko i tko što može) pa je bilo dovoljno promijeniti TV ulaz i zbogom slika do reseta.

I još jednom hvala, krbo. Prvo sam probao kod buraza kabel i radio je. Kod mebe je proradilo kad sam ugasio komp, otpojio monitor, pripojio hdmi pa upalio komp. Onda nije bilo zvuka, ali sam to uspio sam riješiti. dobar-poso

The snooty, snotty, toity, hoity, farty, arty, decaffeinated, fruit-flavored tea-bag, semi-skimmed cream of Gasforth elite.

Offline krbo

  • Psi, ćevapi i HD su zakon!
  • Prevoditelj
  • Senior član
  • ****
  • Postova: 1978
  • Spol: Muški
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #656 : 06.02.2013. 23:06:18 »
I još jednom hvala, krbo. Prvo sam probao kod buraza kabel i radio je. Kod mebe je proradilo kad sam ugasio komp, otpojio monitor, pripojio hdmi pa upalio komp. Onda nije bilo zvuka, ali sam to uspio sam riješiti. dobar-poso

super, baš mi je drago da si uspio  :majstore

sa zvukom ti je normalno - uvijek mu moraš reći kuda neka ide (ne znam zašto ne bi išao istovremeno svuda gdje može no to je onaj bandit Gates smislio, valjda tako više zaradi...)
May the Plasma be with you!

Offline dakyorlando

  • Who ya gonna call?
  • Prevoditelj extra
  • Heroj član
  • *****
  • Postova: 2703
  • Spol: Muški
  • I ain't afraid of no goatse.
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #657 : 14.03.2013. 21:51:43 »
Hm, ovde se spominju samo moderni televizori, a meni treba pomoć u vezi sa jednim modelom sa katodnom cevi. Ali svejedno, da pitam.

Dakle, model je Altus. Televizor je sasvim ispravan, a nije ni mnogo star (nema više od deset godina). I slika mu je sjajna, dva kanala (RTS 1 i Prvu) prikazuje odlično, ali samo ta dva kanala i prikazuje - neće ništa drugo. Probao sam u dva različita stana, u dva različita dela grada, da uhvatim s njim još neki kanal, ali jok. Šta bi mogao da bude problem?

I’m going where the sun keeps shining through the pouring rain
Going where the weather suits my clothes
Banking off of the northeast winds
Sailing on a summer breeze
And skipping over the ocean like a stone...

Offline krbo

  • Psi, ćevapi i HD su zakon!
  • Prevoditelj
  • Senior član
  • ****
  • Postova: 1978
  • Spol: Muški
Re: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #658 : 14.03.2013. 22:20:24 »
A koliko još imaš analognih programa vidljivih u gradu??

(Galaxy mini2 and Tapatalk)

May the Plasma be with you!

Offline dakyorlando

  • Who ya gonna call?
  • Prevoditelj extra
  • Heroj član
  • *****
  • Postova: 2703
  • Spol: Muški
  • I ain't afraid of no goatse.
Odg: Full HD, HD Ready, LCD, Plasma...
« Odgovor #659 : 15.03.2013. 00:28:43 »
Ne znam ni šta je to, kamoli koliko ih ima. :-\

Inače, na istu tu antenu je priključen drugi, LCD televizor, koji hvata više od ta dva. Doduše, samo desetak, ali to je opet više nego dva, pa pretpostavljam da je stvar u samom televizoru a ne u anteni.

I’m going where the sun keeps shining through the pouring rain
Going where the weather suits my clothes
Banking off of the northeast winds
Sailing on a summer breeze
And skipping over the ocean like a stone...

Tags: