Serije > Prijedlozi serija i dokumentaraca

Utmark

(1/1)

Coldstein:

Opis:
Nova TV serija "Welcome to Utmark", u produkciji HBO Europe, nominovana je za najbolji scenario "Nordic Drama Awards". U seriji igraju i dve Zonine glumice May-Linda Kosumović i Rozafa Celaj Talent.
"Velkommen til Utmark" je prepoznatljiva skandinavska serija po specifičnom zimskom ugođaju i mračnom humoru, svojevrsni nordijski odgovor na Lynchov "Twin Peaks" i "Fargo" braće Coen, samo s manje elemenata misterioznog trilera/krimića, a više modernog vesterna.
Uvodna scena je vesternska u postavljanju konflikta, ako ne i njegovoj egzekuciji.
Serija se odvija daleko od Osla, u izolovanom kutku na severu Norveške. Prodire u jednu malu zajednicu kao "Mare iz Easttowna". Svako zna svakoga, ali vremenski uslovi u Utmarku su čudni i divlji, a autsajderi retko uspevaju da se prilagode. Kada se optimistična nova nastavnica zaposli u školi, ona se nada novom početku. Međutim, uskoro shvata da je jedna 12-godišnja devojčica jedina osoba koja se ponaša zrelo u ovom gradu.
Kroz nesvakidašnje likove čije teške živote pratimo, ova serija govori o pronalaženju mesta u svetu – bez obzira na to da li se radi o pronalaženju sebe nakon raskida sa partnerom, sticanju zrelosti, pokušaju da prebolite smrt voljene osobe ili jednostavno isterivanju duše mrtvog muža iz vašeg tela putem egzorcizma.
Ovo je serija o prihvatanju svih nezgodnih lopti koje nam život baci i bavi se svim aspektima koji nas čine ljudima.


Izvor: hbogo.rs

Drugi naziv: Welcome to Utmark
Žanr: komedija, drama
Kanal: HBO Nordic
Godina: 2021.

IMDb
TVDb


Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju