Serije > O dokumentarcima

30 for 30

<< < (3/3)

daxdavor:
Little Big Men
Kada je Kirkland, bejzbolski klub iz juniorske lige, pred 40.000 gledatelja pobijedio tajvanske favorite na Svjetskom juniorskom prvenstvu 1982., mediji su taj događaj prozvali najvećom senzacijom u povijesti juniorske lige. Dobitnici nagrade Emmy, Al Szymanski i Peter Franchella, istražuju što se dogodilo sa skupinom mladih sportaša koji su vrhunac karijere doživjeli u djetinjstvu.

daxdavor:
Into the Wind
Tri godine nakon što mu je desna noga amputirana iznad koljena, Terry Fox krenuo je u prikupljanje sredstava za istraživanje raka svakodnevnim trčanjem maratonske dionice diljem Kanade, trajno se svojim maratonom nade usadivši u srce nacije i nadahnjujući milijune ljudi. Dvostruki "najkorisniji igrač" lige NBA Steve Nash dijeli Foxovu nevjerojatnu priču o upornosti i nadi.

daxdavor:
Tim Richmond: To the Limit
Tim Richmond živio je onako kako je vozio automobile: širom otvoren. Rođen u imućnoj obitelji, Richmond je bio antiteza južnjačkih priučenih trkača na zemljanim pistama koji su prevladavali na NASCAR-u. Bio je i dosjetljivi predstavljač koji je uživao u pozornosti medija i obožavatelja, posebno obožavateljica. No Richmondova je izvedba na pisti dovela do usporedbi s trkaćim legendama. Kad je 1986. pobijedio na sedam NASCAR-ovih utrka i završio treći u bodovanoj utrci iz serije Winston Cup, vjerovalo se da na putu prema slavi. No ubrzo ga je u tome spriječio njegov slobodan način života. Neočekivano se povukao s NASCAR-ove trkaće staze, navodno je bolovao od upale pluća. Dijagnoza je zapravo bila mnogo strašnija: imao je sidu. Richmond se vratio na stazu 1987. godine, ali sljedeće je godine napustio sport jer mu se zdravstveno stanje pogoršalo. Posljednje dane proveo je povučeno i umro je 13. kolovoza 1989. u 34. godini. Emmyjem nagrađeni filmaš Rory Karpf istražit će život i tragičnu smrt jedne od NASCAR-ovih zvijezda repatica.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju