Autor Tema: On the Seventh Day (2017)  (Posjeta: 298 )

0 članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline backuper

  • Glavni lopatar
  • Novi član
  • *
  • Postova: 0
  • Spol: Ženski
  • Volim lopatu
    • let's chat
On the Seventh Day (2017)
« : 25.02.2018. 09:41:05 »

Opis:
Najprije susrećemo Joséa dok radi ono što najviše voli: igra nogomet. On je lider lokalne meksičke ekipe koja igra u ligi u Sunset Parku, i ulazi u finale. Ekipa odlazi u mali stan na pivo i proslavu i tek kasnije shvatimo da je to stan u kojemu svi žive – krevet je luksuz za najodabranije, a super je ako ne spavaš pored vrata kupaonice.
Zatim vidimo Joséa na poslu kao dostavljača na biciklu za prestižni meksički restoran. U svom poslu je dobar – brz, pouzdan i skrupulozno pristojan – čak i kada kupci pronađu način da ga krive za ovo ili ono (hrana je hladna, majkumu!). Vlasnik restorana, liberalni yuppie koji misli da svoje neprijavljene radnike posjeduje jer ih, kao, ne izrabljuje preko svake mjere, a zna i pokuju riječ španjolskog. Kada Steve zatraži Joséa da radi u nedjelju (njegov slobodan dan), isti dan kada je i finale, izbor postaje nemoguć.
Snažnu političku priču o neraskidivom odnosu imigranata i lokalnog poduzetništva i stalnom sukobu između nade u ostvarenje američkog sna i teške svakodnevice Jim McKay, kao dugogodišnji Brooklynac, donosi iznutra, ne pretvarajući se da pripada siromašnoj etničkoj demimondi koju prikazuje, već utkivajući njihove živote u film s iskrenom empatijom.

Izvor: humanrightsfestival.org

Drugi naziv: En el Séptimo Día
Žanr: drama
Zemlja: SAD
Jezik: španjolski
Trajanje: 97 min
Režija: Jim McKay
Scenarij: Jim McKay
Glumci: Fernando Cardona, Gilberto Jimenez, Abel Perez, Genoel Ramírez, Alfonso Velazquez, Alejandro Huitzil, Gilberto Arenas, Ricardo Gonzalez, Eduardo Espinosa, Cristofer Huitzil...

IMDb

« Zadnja izmjena: 25.02.2018. 10:18:42 zkarlov »
Želim ostati upamćen kao najveći lopatar

"Ne pitajte što lopata može učiniti za vas, već što vi možete učiniti s lopatom." - Bucko Lopatar

Neznalica jednom, neznalica uvijek... ljemonzo