Autor Tema: Becoming a Man  (Posjeta: 1509 )

0 članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline maksi

  • Administrator
  • Izuzetak
  • *****
  • Postova: 5213
  • Spol: Ženski
Becoming a Man
« : 27.11.2017. 20:37:37 »

Opis:
Dokumentarni film POSTATI ČOVEK U SIBIRU prati ispit zrelosti tri mladića koji žive u nepreglednim prostranstvima Sibira. Svaki od njih će se naći pred teškim zadatkom, pre nego što bude smatran odraslim. Na dalekom severu, iza granice polarnog kruga, Edik je prepušten sebi u ledenoj tundri, gde mora da pronađe izgubljene irvase i odbrani ih od vukova, dok njegovo pleme započinje seobu sa svojim krdom od 4000 irvasa. Na drugom kraju Sibira, Altagan i Colbo tragaju u pustinji Mongolije za ispašom za svoje krdo kamila. Život porodice i krda je u njihovim rukama, a nagrada je velika. Jedan od njih će dobiti svoje krdo i postati svoj čovek.

POSTATI ŽENA U ZANSKARU je priča o dve devojke u ledenoj kneževini Zanskar, delu Ladaka, daleko u Himalajima. Njihovo prijateljstvo prekida sudbina - vekovni običaji koji ne mare za njihove lične želje i strahove. Tenzin mora da se uda za mladića koga su roditelji izabrali. Palkit ne želi brak i za nju je jedini izlaz da se zamonaši. Istrajava u svojoj nameri i posle napornog puta stiže u Daramsalu, indijski grad u kome živi Dalaj Lama i postaje mohahinja.

POSTATI ČOVEK MEĐU BORANAMA prati putovanje jednog dečaka, s ocem i bratom, po so iz vulkanskog jezera El Sod, koju nose da prodaju na udaljenoj pijaci, do koje putuju nedelju dana, kroz pustinju, preko teritorije na kojoj stalno ratuju razna plemena.

POSTATI ČOVEK U AFRICI priča je o dvojici pigmejskih dečaka iz Centralnoafričke Republike, čiji ispit zrelosti zahteva da na drveću visokom trideset metara pronađu košnice i donesu svom plemenu med - eliksir života. Oni moraju da se dokažu u lovu i sakupljanju meda, veštinama koje će im biti neophodne da prehrane svoje porodice. Treći mladić, iz plemena Amar koje živi na etiopskoj reci Omo, kreće na višednevno putovanje na kome će upoznati istoriju svog naroda, a zatim se vraća na završnu ceremoniju preskakanja bikova. Simboličnim preskakanjem trideset bikova, ući će u svet odrslih i početi da sam upravlja svojom sudbinom.

Žanr: dokumentarna
Godina: 2004.

Službena stranica


Titlovi


« Zadnja izmjena: 27.11.2017. 20:51:09 maksi »

Tags: dokumentarni 2004