Autor Tema: The History Boys (2006)  (Posjeta: 940 )

0 članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline backuper

  • Glavni lopatar
  • Novi član
  • *
  • Postova: 0
  • Spol: Ženski
  • Volim lopatu
    • let's chat
The History Boys (2006)
« : 10.10.2017. 01:22:21 »

Opis:
Osamdesete su godine prošlog stoljeća, razdoblje koje se na otoku vodi kao era čelične Lady. Osmorici odabranih dječaka omogućeno je prisustvovanje posebnom tečaju povijesti koji bi ih trebao pripremiti na zahtjevne prijemne ispite na Oxfordu i Cambridgeu. Ravnatelj opsjednut rezultatima ne bira metode nastojeći što veći broj svojih učenika osposobiti za upis na prestižne fakultete. Kako bi uspio u tome unajmljuje svog bivšeg studenta koji je nedavno diplomirao. Njegov je zadatak naučiti ih nove tehnike koje će im omogućiti uspjeh, koje se pak kose s tradicionalnim metodama profesora.
Prikaz obrazovnog sustava u Velikoj Britaniji osamdesetih istovremeno je i prikaz života učenika u stalnoj potrazi za što većom količinom zabave kao i ukazivanje na smijer kojim će ih edukacija i okolnosti usmjeriti u daljnjem životu.
Adaptacija kazališnog komada Nicholasa Hytnera oživljava autorova sjećanja na školovanje u Oxfordu i Cambridgeu osamdesetih godina.

Izvor: Filmski.net

Žanr: komedija, drama, romantika
Zemlja: UK
Jezik: engleski
Trajanje: 109 min
Režija: Nicholas Hytner
Scenarij: Alan Bennett
Glumci: Samuel Anderson, James Corden, Stephen Campbell Moore, Richard Griffiths, Frances de la Tour, Andrew Knott, Russell Tovey, Jamie Parker, Dominic Cooper, Samuel Barnett...

IMDb

« Zadnja izmjena: 10.10.2017. 23:38:13 LemonzOO »
Želim ostati upamćen kao najveći lopatar

"Ne pitajte što lopata može učiniti za vas, već što vi možete učiniti s lopatom." - Bucko Lopatar

Neznalica jednom, neznalica uvijek... ljemonzo