Pogledao sam danas sve epizode, ispočetka. usput sam dosta detaljno pratio kartu iz Limunovog posta (preporučujem ako želite lakše pratiti radnju). Hvala ekipi na odličnim prijevodima
radnja, prema informacijama s te interaktivne karte, je odlična. u seriji mi to nije dovoljno dobro razrađeno i objašnjeno. definitivno je potrebno upoznati se s nekim pojmovima iz knjiga.
već su napisali prije mene: radnja je jako zbrzana (ala General), likovi nerazrađeni do kraja - pogotovo čarobnice iz 2. epizode koje su na kraju imale dosta bitne uloge (Yenefer i ona crna - tu je bilo jako puno potencijala, a ništa nije iskorišteno). trebalo je bolje prikazati njihov odnos na početku, kad su na učenju u akademiji, i na kraju.
također je napisano: serija i meni više sliči kao da ju je radio SyFy nego Netflix. u nekim trenucima je jako trešasta (kao npr. Xena ili ona serija o Heraklu), ali ako je tako u knjigama, ok, nemam ništa protiv.
Cavil je odlično odglumio Geralta iz igre, ali morat će nešto promijeniti u sljedećim sezonama jer mi je ovakav lik preslab da bi držao cijelu seriju, koja se ipak zove po njemu :/ nekad mi je njegov način govora iritantan jer zvuči kao da je naknadno snimljen (kao da sinkronizira igru).
ostali glavniji glumci su mi više-manje dobri, ali samo to - prosjek. da je više pažnje posvećeno razvoju njihovih likova, dojam bi bio bolji (khm, GoT)
preskakanje, tj. prepletanje perioda mi se baš i nije svidjelo, pogotovo jer na prvu ne možeš skužiti da su likovi stariji/mlađi (opet flešbek na Generala). recimo, Yeneferina radnja traje 50-ak godina, a čini se kao da je prošlo 5, ako i toliko. to me jako živciralo.
globalno sam zadovoljan viđenim, ali nadam se da će se poboljšati.