Autor Tema: Pravila za pokretanje projekata  (Posjeta: 8953 )

0 članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline lemonzoo

  • Uvijek u pravu
  • Prevoditelj extra
  • Izuzetak
  • *****
  • Postova: 20984
  • Spol: Muški
    • let's chat
Pravila za pokretanje projekata
« : 21.10.2016. 00:03:27 »
Poštovani prevoditelji,

ovo su pravila kojih se morate pridržavati pri otvaranju novih prijedloga za projekte:

1. Koristite tražilicu prije otvaranja projekta. Svaki projekt smije imati samo jednu temu. Duple brišemo.
2. U naslov teme napišite samo ime redatelja, glumca, serije ili teme projekta ako se predlaže nešto u podforumu Ostalo (Giallo, Sovjetski propagandni dokumentarci, Antivesterni...).
3. Sadržaj teme mora imati:
-Sliku. Pokušajte naći nešto duže po širini nego visini. Ne šire od 640 piksela. Svakako ne nešto prevelikih dimenzija. Ne postavljajte direktan link slike s mjesta gdje ste je našli nego rehostajte na neki pouzdani poslužitelj tipa abload.de ili imgur.com.
-Tekst. Ako se radi o redatelju ili glumcu, potrebno je napisati biografiju. Možete malo opširnije, ali može i nešto od četiri, pet redova. Ako se radi o projektu za ostale kolekcije, napišite neki uvod kako bi ljudima koji žele sudjelovati bilo jasno o čemu se radi. Za serije nije potrebno pisati ništa. Ako tekst kopirate s druge stranice, obavezno navedite izvor.
-Spisak svih filmova/epizoda serija. Ovaj popis mora biti potpun. Sva filmografija koja piše na IMDb-u, a i ostalo ako tamo podaci nisu potpuni. Naslove napišite kronološki od najstarijeg prema najmlađem. Za redatelje napišite sve što su režirali; dokumentarce i neke specijalne emisije tipa kvizovi i talk-showovi. Za glumce navedite sve filmove i serije u kojima su glumili. Gostovanja u kvizovima, dokumentarcima ili drugim specijalnim emisijama nisu nužna, ona mogu pod dodatno ako postoji prijevod. Za ostale kolekcije navedite sve naslove koji postoje, osim ako je neka ogromna kolekcija, tad se pridržavajte točke 4 i minimalnih 50 prevedenih naslova. Naslove uvijek rasporedite u filmove, serije i dokumentarce radi preglednosti. Svaki naslov mora biti povezan linkom do teme na našem forumu.
-Link do IMDb-a ili neke druge relevante stranice ako na IMDb-u ne postoji članak.
4. Da biste mogli otvoriti temu za redatelja, glumca ili ostalo, projekt već mora imati prevedeno minimalno 25% naslova. No ako želite započeti neku temu koja ima ogroman broj naslova i naslovi te tematike još se i danas snimaju (Vesterni, Kratki filmovi, Filmovi katastrofe...), neka ima barem 50 naslova s titlom. Ne otvarajte projekte koji nemaju ništa.

5. Ako želite otvoriti projekt za neku seriju, prvo se pokušajte dogovoriti u temi za chat tog podforuma i skupiti barem četvero prevoditelja koji žele sudjelovati. Nemojte otvarati projekte ako ima premalo zainteresiranih.

Ogledni primjeri kako treba izgledati jedan projekt.
Marvel's Daredevil
John Carpenter
Ridley Scott


Ovih pravila treba se pridržavati kako ne bismo gomilali bezbroj nepreglednih tema, stoga vas molimo da ih se držite ako ste zainteresirani za sudjelovanje u našim projektima.

Vaš PO-tim
« Zadnja izmjena: 12.11.2016. 19:42:50 maksi »

Tags: