Autor Tema: Escape from Jupiter  (Posjeta: 1177 )

0 članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline lemonzoo

 • Uvijek u pravu
 • Prevoditelj extra
 • Izuzetak
 • *****
 • Postova: 21458
 • Spol: Muški
  • let's chat
Escape from Jupiter
« : 07.06.2016. 13:32:21 »

Opis:
Australska znanstveno-fantastična serija za djecu u 13 nastavaka, priča je o skupini djece koja živi na jednom od brojnih Jupiterovih prirodnih satelita, nazvanom po grčkoj božici Iji. Kada je jedan od vulkana na Iji erumpirao, preživjelo stanovništvo moralo je pobjeći i potražiti sigurnost na Zemlji. Pronašavši napušteni satelit u Jupiterovoj orbiti, prenamijenili su ga u svemirsku letjelicu te se upustili u brojne pustolovine tijekom kojih su se rodila nova prijateljstva.
Glavni je lik Michael Faraday, tinejdžer koji je cijeli život proveo u svemiru, živeći sa svojim ocem na mjesecu Iji te nikad prije nije posjetio Zemlju. Iako je njihovo naselje u stvari rudarska kolonija u kojoj većinom žive odrasli, nekolicina rudara je sa sobom povela i svoje obitelji. Michaelov najbolji prijatelj je Kingston, sin medicinskog časnika. Tu su i Gerard i Anna, djeca rudara Karla. Gerard i Michael se uvijek međusobno natječu, s time da je Gerardova vrlina snaga, a Michaelova pamet. Michaelov otac je pilot koji prevozi putnike i opremu s mjeseca na svemirsku letjelicu u njegovoj orbiti.
Radnja ove serije odvija se u ne tako dalekoj budućnosti. Upravitelj rudnika Duffy nadgleda koloniju i njome upravlja. Postariji i često zamišljeni stručnjak, profesor Jacob Ingessol, proučava rudarske aktivnosti i utjecaj koji je rudarstvo imalo na mjesec Io i njegovu koloniju. Njegova se predviđanja katkad smatraju luckastima, poput onoga da će koloniju uništiti komet. Ali njegovo posljednje predviđanje u vezi s rudnicima i lavom ima pokrića. Međutim, unatoč neposrednoj opasnosti, rudarske se aktivnosti nastavljaju.
Uz rudare, u koloniji živi i grupa znanstvenika i njihove obitelji. Među njima su Kumiko i njezini roditelji. Kumiko je tipična razmažena kći vrlo uspješnih roditelja koji se bave seizmologijom. Ona je rijetko izbivala sa Zemlje te stoga misli da je zapela u pustoši, pa prvo upoznajemo njezinu neljubaznu stranu. Njezino najvrednije blago je računalo koje uvijek nosi sa sobom.

Izvor: HRT

Žanr: drama, obiteljska, znanstvena fantastika
Kanal: ABC (AU)
Godina proizvodnje: 1994.
Glumci: Steve Bisley, Arthur Dignam, Justin Rosniak, Daniel Taylor, Anna Choy, Abe Forsythe, Robyn MacKenzie, Ken Radley, Linden Wilkinson, Ivar Kants

IMDb
TVDb
Wikipedia
TVRage
ACTF
NFSA
Australian Television


Titlovi

« Zadnja izmjena: 13.07.2016. 12:39:58 maksi »

Offline lemonzoo

 • Uvijek u pravu
 • Prevoditelj extra
 • Izuzetak
 • *****
 • Postova: 21458
 • Spol: Muški
  • let's chat
Odg: Escape from Jupiter
« Odgovor #1 : 03.08.2016. 00:41:09 »
Postavljen prijevod za kompletnu seriju. Pošto još uvijek ne postoji izdanje s engleskim zvukom, titlovi su namješteni na rusku sinkronizaciju. Ali sam našao rip na featured movie. Tu je ubačena cijela sezona i skraćena na dva sata. Probat ću ovih dana podesiti titl i za to, za one kojim se ne da gledati preko Rusa.
Sa stranice produkcijse kuće se može naručiti Screener. I za ovu sezonu, i za nastavak Povratak na Jupiter. Sačekat ćemo da neki pirat iznajmi i napravi nam rip.
http://actf.com.au/worldwide-program-sales-catalog/show/91/escape-from-jupiter-series
http://actf.com.au/worldwide-program-sales-catalog/show/17/return-to-jupiter#SalesprogramJoš jedna u nizu od jakih australskih/novozelandskih dječjih serija. Svi likovi su simpatični. Neki su bili više, neki manje prisutni, ali svi su bitni za radnju.