Autor Tema: Escape from Jupiter  (Posjeta: 2504 )

0 članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline backuper

 • Glavni lopatar
 • Novi član
 • *
 • Postova: 0
 • Spol: Ženski
 • Volim lopatu
  • let's chat
Escape from Jupiter
« : 07.06.2016. 13:32:21 »

Opis:
Australska znanstveno-fantastična serija za djecu u 13 nastavaka, priča je o skupini djece koja živi na jednom od brojnih Jupiterovih prirodnih satelita, nazvanom po grčkoj božici Iji. Kada je jedan od vulkana na Iji erumpirao, preživjelo stanovništvo moralo je pobjeći i potražiti sigurnost na Zemlji. Pronašavši napušteni satelit u Jupiterovoj orbiti, prenamijenili su ga u svemirsku letjelicu te se upustili u brojne pustolovine tijekom kojih su se rodila nova prijateljstva.
Glavni je lik Michael Faraday, tinejdžer koji je cijeli život proveo u svemiru, živeći sa svojim ocem na mjesecu Iji te nikad prije nije posjetio Zemlju. Iako je njihovo naselje u stvari rudarska kolonija u kojoj većinom žive odrasli, nekolicina rudara je sa sobom povela i svoje obitelji. Michaelov najbolji prijatelj je Kingston, sin medicinskog časnika. Tu su i Gerard i Anna, djeca rudara Karla. Gerard i Michael se uvijek međusobno natječu, s time da je Gerardova vrlina snaga, a Michaelova pamet. Michaelov otac je pilot koji prevozi putnike i opremu s mjeseca na svemirsku letjelicu u njegovoj orbiti.
Radnja ove serije odvija se u ne tako dalekoj budućnosti. Upravitelj rudnika Duffy nadgleda koloniju i njome upravlja. Postariji i često zamišljeni stručnjak, profesor Jacob Ingessol, proučava rudarske aktivnosti i utjecaj koji je rudarstvo imalo na mjesec Io i njegovu koloniju. Njegova se predviđanja katkad smatraju luckastima, poput onoga da će koloniju uništiti komet. Ali njegovo posljednje predviđanje u vezi s rudnicima i lavom ima pokrića. Međutim, unatoč neposrednoj opasnosti, rudarske se aktivnosti nastavljaju.
Uz rudare, u koloniji živi i grupa znanstvenika i njihove obitelji. Među njima su Kumiko i njezini roditelji. Kumiko je tipična razmažena kći vrlo uspješnih roditelja koji se bave seizmologijom. Ona je rijetko izbivala sa Zemlje te stoga misli da je zapela u pustoši, pa prvo upoznajemo njezinu neljubaznu stranu. Njezino najvrednije blago je računalo koje uvijek nosi sa sobom.

Izvor: HRT

Žanr: drama, obiteljska, znanstvena fantastika
Kanal: ABC (AU)
Godina proizvodnje: 1994.
Glumci: Steve Bisley, Arthur Dignam, Justin Rosniak, Daniel Taylor, Anna Choy, Abe Forsythe, Robyn MacKenzie, Ken Radley, Linden Wilkinson, Ivar Kants

IMDb
TVDb
Wikipedia
TVRage
ACTF
NFSA
Australian Television


Titlovi

« Zadnja izmjena: 13.07.2016. 12:39:58 maksi »
Želim ostati upamćen kao najveći lopatar

"Ne pitajte što lopata može učiniti za vas, već što vi možete učiniti s lopatom." - Bucko Lopatar

Neznalica jednom, neznalica uvijek... ljemonzo

Offline backuper

 • Glavni lopatar
 • Novi član
 • *
 • Postova: 0
 • Spol: Ženski
 • Volim lopatu
  • let's chat
Odg: Escape from Jupiter
« Odgovor #1 : 03.08.2016. 00:41:09 »
Postavljen prijevod za kompletnu seriju. Pošto još uvijek ne postoji izdanje s engleskim zvukom, titlovi su namješteni na rusku sinkronizaciju. Ali sam našao rip na featured movie. Tu je ubačena cijela sezona i skraćena na dva sata. Probat ću ovih dana podesiti titl i za to, za one kojim se ne da gledati preko Rusa.
Sa stranice produkcijse kuće se može naručiti Screener. I za ovu sezonu, i za nastavak Povratak na Jupiter. Sačekat ćemo da neki pirat iznajmi i napravi nam rip.
http://actf.com.au/worldwide-program-sales-catalog/show/91/escape-from-jupiter-series
http://actf.com.au/worldwide-program-sales-catalog/show/17/return-to-jupiter#SalesprogramJoš jedna u nizu od jakih australskih/novozelandskih dječjih serija. Svi likovi su simpatični. Neki su bili više, neki manje prisutni, ali svi su bitni za radnju.
Želim ostati upamćen kao najveći lopatar

"Ne pitajte što lopata može učiniti za vas, već što vi možete učiniti s lopatom." - Bucko Lopatar

Neznalica jednom, neznalica uvijek... ljemonzo