Pogledao prve dvije epizode

Čitajuči strane recenzije, neki nisu oduševljeni, neki su dosta zadovoljni kao bloodydisgusting. Ja nisam oduševljen, ali to ovdje nije bitno. Bitno je da imamo pravu slasher seriju. I to što nisam oduševljen ne znači da nije loše jer je ustvari prilično dobro. I drugačije od očekivanog. Kao što je slasher podžanr horora i ima najviše pravila od svih podžanrova, tako i sami slasher ima podslashere različite vrste. Sa čime bih usporedio je vrlo škakljivo pitanje.
Scream Queens nije jer je to serija više parodija na slasher filmove kao što su i
Scream -
Behind the Mask ili od novijih
The Final Girls, znači vrlo meta.
Što još nije? Nije ni poput slavnih slashera iz 80-ih koji uključuju hrpu teenegera, odlične lokacije a tu spadaju
The Burning -
Hell Night -
Sleepaway Camp ili naravno serijali Petak 13. ili Nightmare on Elm Street.
Što još nije? Ne spada ni u klasični body count slasher bez ikakve posebne radne kao što je legendarni Bavin
Bay of Blood koji je na kraju ispao jedan od najutjecajnijih slashera svih vremena. Da sad dalje ne nabrajam što nije jer slashera ima mali milijun (na svu sreću).
Pa što je? Ova serija je vrlo vrlo ozbiljna. Dakle, nije samoparodija kao gore navedeni i nema hrpu teenegera da bi bilo nešto slično kao gore navedeni. Po ozbiljnosti i što možete očekivati pa nešto slično kao
Black Christmas i
Profondo rosso koji su vrlo ozbiljni slasher filmova sa dobrom dozom misterijom. Serija nije ista kao ta dva filma, ali sam ozbiljnost i misterija tu vidim puno sličnosti.
PLUS+ odličan početak koji se događa na Halloween
+ izgled ubojice. To je valjda jedna od najtežih stvari koji moderni slasher moraju napraviti. Ja sam jako zadovoljan. Sviđa mi se
+ dosta misterije i neodgovorenih pitanja. Dakle, nije jedan od onih brainless slashera.
+ Katie McGrath i Patrick Garrow su mi dosta dobri u svojim ulogama i uglavnom nose prve dvije epizode
+ lokacija mali gradić. Jako me podsjeća na gradić iz Halloweena. ustvari je dosta sličan ako pogledato, pogotovo po bijelom danu. Ne bi me čudilo da su to namjerno tako napravili.
+ neke scene su stvarno odlične kao taj početak,
MINUS- ostali likovi. Rekao bih čak i očekivano iako sam ih dobro zapamtio i dobro su ih uveli. Ali su mi jednostavno nezanimljivi.
- nije R rated. Nažalost, ali ne boje se prikazati neke škakljive scene.
- ima i naivnih scena koje su jednostavno blesave, ali mora se reći takve scene su neizbježne i sastavni dio slasher podžanra.
Tko je ubojica je naravno glavno pitanje uz
Uglavnom, imamo slasher seriju. Ovaj put ne
meta, ne sa teenegerima, ali jednu vrlo ozbiljnu slasher seriju sa dobrim ubojstvima, dobrom misterijom.