Autor Tema: Nouvelle-France (2004)  (Posjeta: 326 )

0 članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline lemonzoo

  • Glavni lopatar
  • Novi član
  • *
  • Postova: 0
  • Spol: Ženski
  • Debeo sam i volim lopatu
    • let's chat
Nouvelle-France (2004)
« : 04.11.2015. 08:45:49 »

Opis:
Radnja se odvija 1759. godine na području Quebeca, u vrijeme sukoba Francuza i Engleza. Marie-Loup Carignan (Noémie Godin-Vigneau) je jaka, neovisna, odlučna žena, iscjeliteljica, udovica koja živi sa posvojenom kćeri. Iako bjelkinja, koristi se indijanskim metodama pri liječenju ljudi zbog čega neki u njoj vide vješticu. Njezin prkos bilo kakvom autoritetu i zakonu skreće pozornost bogatog lorda koji bi je rado vidio na svom posjedu u svojstvu lijepe sluškinje.
S druge strane imamo Francoisa (David La Haye), trapera pustolova čiji otac industrijalac je nedavno preminuo ostavivši mu bogatsvo. Već na prvi pogled zainteresira se za Marie-Loup koja ga fascinira svojim stavovima i beskompromisnom borbom za usvojenu kćer. Iako je obostrana privlačnost neupitna, njezino će nepovjerenje prema neznancima, posebice bogatašima koji je uglavnom žele iskoristiti, biti prepreka njihovoj vezi. U pozadini potencijalne romanse je i svećeneik (Gerard Gepardieu) koji nastoji iskoristiti Francoisa ne bi li Quebec ostao pod Francuzima.

Izvor: Filmski.net

Međunarodni nazivi: Battle of the Brave / New France
Žanr: drama, povijesni, romantika, ratni
Zemlja: Kanada, Francuska, UK
Jezik: engleski, francuski
Trajanje: 143 min
Režija: Jean Beaudin
Scenarij: Pierre Billon
Glumci: Noémie Godin-Vigneau, David La Haye, Juliette Gosselin, Sébastien Huberdeau, Gérard Depardieu, Bianca Gervais, Irène Jacob, Pierre Lebeau, Vincent Perez, Isabel Richer...

IMDb

« Zadnja izmjena: 12.11.2015. 14:39:47 Aleks@ »
Želim ostati upamćen kao najveći lopatar

"Ne pitajte što lopata može učiniti za vas, već što vi možete učiniti s lopatom." - Bucko Lopatar

Neznalica jednom, neznalica uvijek... ljemonzo