Općenito > Tutorijali

Testiranje uređaja za idx/sub podršku

(1/24) > >>

Aleks@:
Poštovani korisnici koji za gledanje videa ne koristite PC, već druge uređaje (TV, DVD/BluRay plejeri, STB uređaji), osmislili smo način kako da testirate podršku za idx/sub titlove.

Potrebno je skinuti arhivu test.rar, zatim je raspakovati i prebaciti na USB fleš. U njoj se nalaze 4 foldera sa imenima test 1, test 2, test 3, test 4, test 5 i test 6. Dovoljno je da proverite koji primer radi na vašoj opremi i da zatim pratite odgovarajuće od sledećih uputstava.

Kod svake opcije, ako se titl automatski ne učita, probajte da ga pozovete tasterom SUBTITLE na daljinskom.

Test 1 - video fajl i idx/sub titl. Ako vam ova opcija radi, za gledanje vam nije potrebna bilo kakva intervencija, već samo skinite idx/sub titl, stavite u isti folder sa videom, preimenujete ih da svi imaju isto ime i bacite se na gledanje.


Test 2 - Video i titl su umuxovani u MKV kontejner. Jednostavnije rečeno, spakovani su u istu "kutiju". Ako vam ova opcija radi, potrebno je skinuti program MKVToolnix. Učitate video i .idx fajl i idete na start muxing. Proces traje jako kratko.
Test 3 - Video i titl su umuxovani u MP4 kontejner. Ako vam ova opcija radi, potrebno je skinuti program MP4Box GUI. Idete na ADD, učitate video i .idx fajl, zatim na MUX.
Test 4 - Ako vam prethodne varijante nisu radile, ova će raditi na svim novijim uređajima, jer je u ovom slučaju idx/sub titl fizički zalepljen za sliku i radiće na bilo kom uređaju, ali je potrebno izvršiti rekompresiju videa. Program koji ovo omugaćava je XviD4PSP. Skidajte isključivo ovu verziju koju sam naveo jer mi je samo ona dala željene rezultate. Podesite kao na slici, prvo učitajte video, onda .idx fal i idite na encode. Ako vam ne bude radilo sa MKV kontejnerom promenite ga u MP4

Ako nijedna od dosadašnjih mogućnosti ne da rezultate, posedujete uređaj starije generacijue koji podržava samo .avi fajlove. Tu postoje dve mogućnosti:


Test 5 - titl je umuxovan u .avi kontejner u vidu XSUB titla. Potreban vam je program AVIAddXSubs. Proces traje jako kratko i dobićete gotov video u .divx formatu za manje od minut.

Na prvoj kartici programa u gornjem polju izaberite video. Sva tri fajla (.avi, idx i sub moraju da budu u istom folderu i da imaju isto ime). U donjem polju izaberete gde će video biti snimljen.Na drugoj kartici podesite kako je na slici.Sada se vratite na prvu karticu i stisnite START. Dobićete video koji nema zalepljen titl i koji možete isključivati i uključivati tasterom subtitle na daljinskom. Ako uređaj ne prepozna .divx, promenite ekstenziju videa u .avi.


Test 6 - Krajnja opcija koja radi na apsolutno svakom uređaju koji služi za reprodukciju videa. Titl je fizički zalepljen za sliku u .avi fajlu. Da biste napravili ovakav video iskoristićemo ponovo XviD4PSP
Podesite ga kao na slici, izaberite video, opcijom subtitle izaberete .idx fajl (idx i sub moraju biti u istom folderu) i idite na encode.

stipest:
Kao prvo hvala za ovaj test.Meni na LG TV-ima radi samo 4 opcija.Ostale ne,a i nije moguće pozivanje SUBTITLE,jer su sve opcije u vezi titlova zasivljene. Dobra stvar je da 4 opcija radi i sa .mp4 formatom(u ljevom uglu iz padajućeg izbornika izabrati MP4). Jedini problem je da, iako imam jak procesor i dosta rama, dosta traje.Na seriju od 40 min oko 35 min.Skoro 1:1.Pohvala i prevoditeljima što su počeli stavljati bijele titlova.Žuti su bili previše agresivni.A ćini mi se da je i font malo veći clapp.

diablo:
Test 5, AVI/XviD, hardcoded titlovi.

Čini mi se da je kod korisnika, koji mogu da čitaju samo ovaj format i najveći problem.

Aleks@:
Kod korisnika koji mogu da puštaju samo avi je jednostavnije ovo Alminovo rešenje http://www.prijevodi-online.org/smf/index.php/topic,29627.0.html

Time se titl muxuje u avi, a ne lepi se na sliku i prosec traje kraće od minut.

I potrebno je da probaju da vrate ekstenziju u .avi nakon procesa ako im uređaj ne prepozna.divx ekstenziju.

valkanela:
@Alex

Hvala, hvala, hvala... za MKVToolNIX! Već duže vrijeme razbijam glavu kako da dobijem naša slova na Sony Bravia LCD-u preko USB-a. Totalno sam odustao i cijelo vrijeme koristim VobSub rješenje. Sad samo ubacim MKV i SRT u MKVToolNIX, muksam i za 3 sekunde imam ubačene titlove u video fajlu. Legendo!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju