Općenito > Tutorijali

Kako spojiti IDX/SUB titlove s MP4 videom

<< < (2/3) > >>

AdrianMole:
Probano sa Master of Sex,a televizor je Beko(Grundig).Mogu pozvati titlove ,ali prikazuje svaki 3-4.Spojen je .idx sa .avi fajlom.Vidjet ću još sa .mkv i .mp4 fajlom.

dado1310:
spojio na kompu sve pet radi na lg tvu kad stavim na hard nece da rade....ima ko ideju???

hvala

MasterYoda:
Ovako, jučer sam skinuo IDX SUB titlove za seriju Scandal (serija je u MP4 formatu) i u BS playeru stvar funkcionira, također sam probao snimiti na usb, na PHILLIPS LED televizoru mi isto radi besprijekorno bez potrebe skidanja novog firmwarea za tv (koristim originalni koji je bio gore, 2014. godina) jedino što je malo neobičniji font i prikaz samih titlova. Sve ostalo za svaku pohvalu!

bf1947:
Probao sam idx/sub na svemu i svačemu. Uz nešto malo igranja radi na svemu i u svim kombinacijama. Pa sad ne znam što da radim :) rofl rofl

Almin:
Sinoć mi se pojavio problem "vremenski neuštimanog sub/idx titla" s verzijom video AVI fajla kod serije The Leftovers 02X04. Skinuo sam AVI fajl HDTV.XviD-FUM u kojem na početku ima "Ranije...", dok kod mp4 fajla HDTV.x264-KILLERS, za koji je rađen titl, nema i zato mi titl nije odgovarao. Skinuo sam mp4 video HDTV.x264-KILLERS, pokrenuo AVIAddXSubs (čije uputstvo za korištenje imate ovdje http://www.prijevodi-online.org/smf/index.php/topic,30515.0.html) i za četiri i po minute mi je AVIAddXSubs i konvertovao mp4 u avi i umuksao, umetnuo sub/idx titl. Naravno, ovo trajanje konvertovanja iz mp4 u avi zavisi od karakteristika kompjutera.

Možda će nekome jedino predstavljati problem to što je iz 418 MB mp4 fajla AVIAddXSubs napravio avi od 859 MB, ali meni to ne predstavlja problem.

Dakle, riješen problem ovih što kukaju kako sada "ne mogu vremenski podešavati titl da bi gledali omiljenu seriju".

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju