Općenito > Tutorijali

Kako spojiti IDX/SUB titlove s MP4 videom

(1/3) > >>

xqee:
Kako vidim da vas muče idx/sub titlovi i serije koje su u mp4 formatu.
Spojiti ih možete vrlo jednostavno s programom My MP4Box GUI.

Program skinuti možete http://www.videohelp.com/download/My%20MP4Box%20GUI%20v0.6.0.6.7z

Nakon što instalirate program pokrenite ga.U okvir povucite svoj mp4 file i idx file. (bitno je da su idx i sub u istoj mapi, dok mp4 ne mora biti).Desni klik na IDX/SUB u prozoru pa Language, te izaberite jezik titla.

Kliknite na Mux. Pričekajte minuticu da program odradi svoje i u mapi u kojoj se nalazi video pojaviti će se još jedan isti sa nazovim -muxed na kraju u kojemu su spojeni titlovi.

Sve što vrti mp4 trebalo vi vrtjeti i ovaj mp4 s titlovima u sebi.
Uvijek bi morali stisnuti neku tipku za titlovi i izabrati da ih pokazuje.

Primjer u VLC:

Aleks@:
Ko želi da umuxuje titl u mkv kontejner to se radi pomoću MKVToolnix http://www.fosshub.com/MKVToolNix.html i treba mu 5 sekindi da odradi.Učitate video i .idx i onda na start muxing.

Napomena: U mkv kontejner možete smestiti koji god želite format videa, nije neophodno da bude mkv)


Bilo bi lepo da korisnici koji imaju televizore na kojima nisu uspeli da do sad puste ovaj tip titla isprobaju jedno i drugo rešenje i jave nam iskustva. Unapred hvala.

ashcash:
Evo da prvi javim utiske.Spojio sam titlove za The Gallows u MKVToolNix i sada se prikazuju na tv-u bez problema,dok sa preimenovanjem idx/sub fajla nije.Jedina mana po meni je sto su titlovi mali i imaju siv okvir.Bilo bi mnogo bolje da bez njega ali sta je tu je.

stipest:

--- Citat: Aleks@ - 21.10.2015. 14:31:19 ---Bilo bi lepo da korisnici koji imaju televizore na kojima nisu uspeli da do sad puste ovaj tip titla isprobaju jedno i drugo rešenje i jave nam iskustva. Unapred hvala.

--- Kraj citata ---

Ja sam probao My MP4Box GUI.Radi mi samo u MPC x64.U običnom ne radi,kao što ne radi ni na LG TV-u.Problem je šta da bi proradili titlovi treba ih ''pozvati''.Ta opcija u običnom MPC-u je zasivljena.TV jednostavno nema tu opciju ''pozivanja'' titlova.Kako nema titla u tom folderu,tako su sve opcije u vezi titlova isključene.

Aleks@:
Muxovanjem se ne menja struktura titla ni videa. Samo su zajedno spakovani u istu "kutiju". Verovatno je do tv-a da pravi takav prikaz. Ashcash, poslaću ti nešto drugo da testiraš ako imaš volje.

Stipest, probaj sa mkv, možda proradi.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju