Da li je na ovom forumu zabranjeno pisati ćirilicom?
Pretražio sam pravilnik i nigde nisam našao da se uopšte pominje pismo kojim bi trebalo pisati.
Redovno obilazim svega nekoliko foruma i na srpskim pišem uglavnom ćirilicom. Tako mi je ostalo podešeno i kada sam napisao komentar u temi o Mr. Holmes (2015).
Usledila je PP od forzajuve da ne pišem ćirilicom. Odgovorio sam da je tako ispalo greškom i da ovde pišem latinicom ali da ne podnosim da mi se zabranjuje pisanje ćirilicom.
Poruka je opširnija i forzajuve ima moje odobrenje da je postavi ako želi. Nema nikakvih uvreda u njoj.
U JNA sam doživeo da mi se zabrani pisanje ćirilicom a rukom pišem isključivo njom i "alergičan" sam na tu vrstu zabrane. Ceo vojni rok morao sam da pišem velikim latiničnim slovima a kao vezisti koji mora brzo da piše to mi je bilo mučenje.
E sad, kada sam pogledao svoju poruku -
http://www.prijevodi-online.org/smf/index.php/topic,25529.msg407835.html#msg407835 - video sam da ju je forzajuve prebacio na latinicu!

To je već previše!!! Molim da se moja poruka vrati na ćirilicu i da mi se ne diraju poruke koje ničim ne krše pravila ovog sajta!
Nemam nameru da ovde pišem ćirilicom i ova jedna poruka je čista omaška ali ovo prebacivanje na latinicu shvatam kao najgoru uvredu i ponižavanje!
Dakle, ako je ovde pravilo da je ćirilica zabranjena do te mere da se istog dana prebacuje na latinicu meni ovde nikako nije mesto pa ću otići.
Naravno, i dalje podržavam vaše nastojanje da izborite poštovanje svojih prava.
Registrovao sam se samo da bih vam pružio podršku u tome i nikakve koristi od mene nećete imati jer ne prevodim a o filmovima iz SF žanra pišem na sajtu SF tima a o drugim retko što se i vidi po mojim komentarima.
Vama nikakva šteta ali meni žestoko gorak ukus u ustima zbog ovoga što se desilo.
Molio bih za odgovor.