Autor Tema: Inquisition  (Posjeta: 2706 )

0 članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline maksi

  • Administrator
  • Izuzetak
  • *****
  • Postova: 5213
  • Spol: Ženski
Inquisition
« : 21.06.2015. 14:01:33 »

Opis:
Priča o skoro 500 godina fanatizma, straha, progona, torture i smrti. U prosvećenijem vremenu, skoro je nemoguće shvatiti nekadašnju moć i uticaj religije, ali, pored vladarskih porodica, sveštenstvo je imalo najveću vlast u zemlji. Odupreti se njima, bilo je ravno ludilu. Poreći njihovog boga značilo je skoro sigurnu smrt.
U tim davno prošlim vremenima, jeretik je smatran za đavoljeg izaslanika. Bilo je neophodno da se uhvati i kazni. To je bio zadatak Inkvizicije. Ako bi Inkvizicija optužila nekoga za jeres, pretpostavljalo se da je on i kriv. Na njemu je bilo da dokaže svoju nevinost.
Ova fascinantna serija kombinuje razgovore sa istoričarima i stručnjacima, uz sjajno snimljene dramske rekonstrukcije koje će oživeti ovaj neverovatni period istorije. Videćete potapanje veštica, ispitivanja osumljičenih i sprave za mučenje koje su korištene da bi se dobilo priznanje krivice. Saznaćete da su se oči i uši Inkvizicije nalazile svuda, a jedini saveznik optuženog bio je on sam.
Od progona drugih religija i verovanja, preko lova na tajanstvene Katare i vitezove Templarskog reda, kroz mučenja i pogubljenja veštica, mistika i vračeva, svaka od ove četiri epizode beleži mnoga zla dela učinjena u ime vere.

Izvor:interweb

Žanr: dokumentarna
Kanal: UKTV History
Godina: 2014.

IMDb
TVDb
TVRage

Titlovi

« Zadnja izmjena: 22.06.2015. 12:27:45 maksi »