win32, imam i ja Kindle, ali ga koristim samo kad idem na neki put. Nikad doma

doma samo prave knjige. Nemam ništa protiv Kindlea, lijepo je to i korisno pogotovo kad si negdje vani, ali nema mi ništa bolje od prave knjige u toplini svog doma

Pogledao prvu epizodu ove mini serije. Bio sam skeptičan radi Franca (iako je odličan u Freaks and Geeks) i radi Abramsa kao producenta, ali na kraju sam ispao jako zadovoljan. Bila bi odlična epizoda da je od početka bila odlična.
PLUS+ Franco kao
Jake. Dugo nisam vidio ovako dobro Franca koji se u zadnjih 5, 6 godina samo zajebava u ulogama. Ovdje je uspio prenijeti Jakea iz knjige. Vidim da je den spomenuo Johna Hamma za uloga Jakea. Mogu ga zamisliti, ali mislim da je Franco po ovome zbilja opravdao jer sam ga tako nekako zamišljao.
+ sviđa mi se izbor za Ala. Drago mi je da su njega castali jer zaslužuje nakon cijele svoje karijere.
+ očito je da je na ovome radila ekipa koja shvaća Kinga i njegove opise. To je uvijek bilo jako teško ekranizirati kod njega i zato pola Kingovih ekranizacija to nisu uključujući i The Shining. Iako The Shining smatram najboljim hororom ikad snimljenim, ali kao ekranizacija ne valja. Kao sami film je nešto drugo. Dok ovo po svemu sudeći je jako vjerodostojno.
+ ambijen. Ajme, obožavam 50-e i 60-e te sve vezano za to doba od muzike do mode, tradicije. Uvjerili su me da je 1960. godina iako su smanjili na tri godine naspram pet godina. Inače ovo razdoblje je i Kingovo omiljeno razdoblje kako u stvarnosti (tada bio teeneger) kako kroz knjige.
+ nekoliko izvrsni posveta Kingovim knjigama. Kao kad kaže
I'm your number one fan što je očita posveta Misery i
Annie Wilkes ili kad ulazi u ormar i kaže Alu nadam se da tu nema nikakvih pauka. It-ova prava forma je divovski pauk.
+ pažnja na detalje kao kad ide pratiti Mohrenschildta u onaj klub pa nailazi na probleme. Kasnije i ona vatra. Mislim da su to jako dobro objasnili kako djeluje taj efekat kada se vratiš u prošlost.
+ jako me podsjetilo na odličnu seriju Quantum Leap gdje sam jednu od sezona te serije stavio na visoko
46. mjesto i tamo ima dosta epizoda kad se Sam vraća u ovo doba. Samo naravno
MINUS- prvih 20-ak minuta. Već sam se počeo pribojavati da će uprskati, nije me ništa oduševilo u tih 20-ak minuta. U knjizi mi je bio dosta zabavniji i zanimljiviji način prezentacije, ali spasili su se.
- neke stvari su izbacili. Nisu sad to neke velike izmjene, ali čisto reda radi da se spomene.
- dio sa Sadie koji je jedan od najbojlih dijelova knjige me nije baš oduševio. Vidjet ćemo hoće li se više pozabaviti s njom. Trebali bi.
Što se tiče Kennedya i Oswalda
8/10
Nadam se da su i ostale epizode po sat i dvadeset.