Pogledao prve dvije
PLUS+ Charlie Cox kao
Daredevil. Gore sam napisao da ne znam koliko je on dobar za ovu ulogu, ali drago mi je da me razuvjerio jer je pun pogodak. I nije drven kao onaj u
Arrowu, niti je toliko ozbiljan. Je, nasilan je i kad ne treba, ali takav je
Daredevil.
+ easter eggovi. Marvel je opet pogodio. Naime, radnja je smještena poslije prvih
Avengersa i prije drugog,
Avengersa: Age of Ultron. Izvrstan odabir je
Netflix jer kao što znamo oni puštaju sve epizode, a prikazivanje drugog filma o
Avengersima je za par tjedana. Da su izabrali neku drugu mrežu, ne bi mogli toliko easter eggova ubaciti. I opet sve je tako lijepo povezano što volim. Što veći svijet postaje, to je više kompliciranije, a ja volim zavrzlame koje su dobro napravljene. U drugoj epizodi otac od
Daredevila kad je bio on klinac se bori protiv
Creela u boksačkom meču jer njegov otac zarađuje kao boksač.
Creel kasnije postaje
Absorbing Man.
Loeb je kao producent potvrdio da je to isti
Absorbing Man koji se pojavio u drugoj sezoni
Agenti Shielda. Čak se prva epizoda referirala na invaziju
Chitauria u prvim
Avengersima. Takve detalje volim jer onda vidim da svi ti koji rade na
MCU, cijene to što imaju, cijene fanove i obraćaju veliku pažnju na detalje. Spomenuli su i
Thorov čekić. Uglavnom, sve je povezano. Timeline nije iskrivljen. To je bitno.
+ kao što sam rekao,
Netflix je pogodak. Drago mi je da nisu na
CW i sličnim mrežama jer ne bi dozvolili da bude ovako nasilno, a vjerujem da će postati sve više brutalnije, a tako i treba biti.
+ Mračno, kišovito i atmosferično. Baš kakav treba biti
Hell's Kitchen. I naravno, brdo kriminalaca. Zato je
Daredevil kao superheroj (nekad antiheroj) uvijek bio prizmeljeniji od ostalih.
+ ostali su vjerni stripovima, barem u ove dvije epizode, ali vjerujem da će i do kraja. Od njegove priče s ocem do samih sporednih likova i situacija.
+ borbe su pun pogodak. Od vrlo dobrih do izvrsnih. Prikazali su ih kao brutalne i vrlo realne koliko god je to bilo moguće. Nema one glupave shaky kamere koja ti kvari osjećaj. Dobro su i koristili slow motion scene. Na kraju druge epizode ima izvrsno režirana borba koja je napravljena čak i prerealistično za same likove. Od samog početka borbe kad su svi nabrijani pa do kraja te borbe kad se već jedva tuku i sve sporije se miču. A i očito je da je ta borba nastala pod utjecajem
Oldboya i
ove legendarne borbe hodnik i ta filter boja. Samo što je u
Oldboyu ta scena perfektno režirana, a u
Daredevilu odlično.
MINUS- malo previše stilizacije zbog čega se gubi sadržaj i sama priča. Dobro, mogu to popraviti, a i sama priča će rasti.
- dva priajtelja od
Daredevila.
Elden Henson kao
Foggy. On je u stripovima kasnije psotao žešći
comic relief i često se nije slagao sa
Mattom (
Daredevil), ali uvijek su bili najbolji prijatelji. Ovaj glumac mi ga je prilično neuvjerljivo prikazao. Nadam se da će se popravit. Čak su mu i dali veću ulogu u drugoj epizodi i nije baš iskoristio na najbolji način. I šteta što je ovako uništen jer je stvarno odličan u stripovima. Meni jedan od dražih sporednih likova.
- Deborah Ann Woll kao
Karen Page.
Page je isto vrlo česti sporedni lik u stripovima o
Daredevilu.
Deborah mi je bila dobra i simpa u
True Blood kao vampirica. Ovdje praktički glumi isto, cmizdri i veseli se na isti način. Samo što nema očnjake

To je to što se tiče pluseva i minusa. Uglavnom, sve kao i stripova. Prava stripovska serija. Još samo čekam da se pojavi
Vincent D'Onofrio kao njegov
archenemy,
Kingpin.
Želio sam vidjeti
Daredevila,
Deadpoola i
Punishera u pravim ekranizacijama. A zašto? Zato što su to tri najmračnija
Marvelova lika.
Daredevil je sad dobio, onaj iz 2003. ne računam.
Deadpool dolazi i po svemu sudeći će biti R rating.
Punisher kao meni najdraži od trojice je imao ekranizacija, ali uglavnom to je slabašno. Ako ovih dvoje imaju R rating,
Punisher je 10x R rating.
Batman i ostali mračnjaci iz
DC-a su male bebe za njega.
Ovo je prema Milerovo Daredevilu ili .........
I
Miller, i
Kirby, i
Wood. Od svakoga pomalo

7.7/10 za prve dvije. Sutra nastavljam.
Eto, to je to ukratko