Općenito > Tutorijali

Uputstvo za podesavanje XP-a za slova sa 'kvacicama'

<< < (9/10) > >>

brankone:
Dobro ako treba tako,al kako da vidim ova tri slova koja nece da mi prikaze? Pokusao sam sve iz ovog uputstva,doduse kad sam dosao do onog dela sa diskom tu mi je trazio instalacioni disk,nije mi nista drugo ponudilo,a nemam disk sa kog mi je instaliran windows,a nebi da zeznem nesto i stavim neki drugi koji imam,pogotovo sto je taj disk "home" a instalirana je neka "pro" verzija.Jesi ti 100 posto siguran da treba ANSI?Al to mi je manji problem,neznam kako da resim ovo sa ova 3 slova,a pokusao sam vecinu stvari.Nije da sam neki znalac sto se tice kompjutera,al nisam bas ni potpuna neznalica.Skinuo sam i nekih 10-ak kontrolnih titlova nasumice odavde,i svi su imali taj problem sa Č Ć Đ.Jos vise me buni to sto kad ja to popravim u notepadu i sacuvam on to prihvati i ostavi kako treba. Evo skrin:

petko:
Da bi ti u notepadu to prikazao kako treba, kad otvoriš notepad idi u meni Format, odaberi stavku Font pa u dijalogu koji će se otvoriti izaberi Central European.
Isto (postavljanje central european kodne strane) treba da uradiš i u plejerima koje koristiš za gledanje.

:)

brankone:
Uradio sam jos odavno ovo sa central europian ali to nista nije promenilo.Problem je vrlo slican onom koji je imao korisnik "lemonzoo".

dvkv:
I ja sam imao isti problem. Uđeš u Control Panel, na Regional and Language Options, i pod Advanced namestiš da Language for non-Unicode programs bude Serbian (Latin). Posle samo treba restartovati komp.

-=QuadDamage=-:
brankone, sve ti je objašnjeno u prvom postu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju