Autor Tema: The Book of Ruth (2004)  (Posjeta: 483 )

0 članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline lemonzoo

  • Glavni lopatar
  • Novi član
  • *
  • Postova: 0
  • Spol: Ženski
  • Debeo sam i volim lopatu
    • let's chat
The Book of Ruth (2004)
« : 06.04.2014. 21:01:20 »

Opis:
Krvavih ruku i u šoku, Ruth (N. Tom) je odvezena u bolnicu. Policija je na mjestu događaja, riječ je o ubojstvu. Malo-pomalo, doznajemo Ruthinu priču:
Majka ju je oduvijek smatrala "sporom", osobito u odnosu na sina, Marka, kojega je zasipala slijepom majčinskom ljubavlju, divljenjem i ponosom. Ni u školi se Ruth nije osjećala mnogo bolje nego kod kuće. Mislila je da je nezapažena. Nakon mature, Mark odlazi na koledž, a Ruth se zapošljava u kemijskoj čistionici u kojoj radi i Maylene (C. Lahti). Prvo priznanje i zadovoljstvo koje Ruth doživljava među ljudima dogodi se na kuglanju na kojemu se druže svi zaposleni u čistionici: iako joj je prvi put da uzme kuglu u ruke, Ruth ima prirodan dar i svakim udarcem ruši sve čunjeve. Na kuglanju se donekle zbliži s kolegicom iz škole, jednom od onih popularnih cura za koje je uvijek bila nevidljiva, koja je upozna s Rubyjem (E. Jones). Ruby je prvi mladić koji pokazuje zanimanje za Ruth. Njegovo je ponašanje neprilagođeno, nije previše inteligentan ni posve socijaliziran. Ali je on prvo stvorenje koje Ruthi pruža ljubav. Ruby je nezaposlen, a Ruth ne zarađuje puno u kemijskoj čistionici, pa nakon vjenčanja nastavlja živjeti s majkom. Život u troje nalik je paklu, no kad se rodi unuk, kao da se, kaže Ruth, rječnik u nezinoj obitelji promijenio: umjesto mržnje, govorilo se o ljubavi... sve dok nije došlo do tragičnog sukoba. Tek nakon tragičnih događaja Ruth je, prvi put otkako zna za sebe, shvatila da samo ona ima pravo odlučivati o svom životu.

Izvor: HRT

Žanr: drama
Zemlja: Kanada, SAD
Jezik: engleski
Trajanje: 120 min
Režija: Bill Eagles
Scenarij: Jane Hamilton, Suzette Couture
Glumci: Christine Lahti, Nicholle Tom, Evan Jones, Teryl Rothery, Christine Willes, Stephen E. Miller, Norman Armour, Tom Bulmer, Mikal Grant, Britt Irvin

IMDb
« Zadnja izmjena: 18.09.2017. 09:17:46 zkarlov »
Želim ostati upamćen kao najveći lopatar

"Ne pitajte što lopata može učiniti za vas, već što vi možete učiniti s lopatom." - Bucko Lopatar

Neznalica jednom, neznalica uvijek... ljemonzo