Pogledao pilot epizodu

Morao sam se psihički pripremit tako da ništa nisam gledao 10 sati pošto se velikan vratio.
Pa sad otkud krenuti. Krenuti ću od X-Files referenci kojih ima mnogo

hvala ti Carteru jer to nama dolazi kao najdraži dar.
Prva referenca je bila očita. 1013 - rođendan Carteru je 13. 10 kao i Mulderu u seriji. Isto tako, ta brojka se u Filesima pojavljuje u jako puno epizoda od razno raznih laboratorija do kodova.
Onda imamo pčelu, dao je poseban fokus na tu scenu, a svi znamo što su pčele predstavljale u Filesima. I ono što me iznenadilo je jedna posebna referenca. Tetovaža zmije koja si grize rep. Oroboros- Takvu zmiju ima Scully tetoviranu, a u seriji to vidimo
Pilot je jako dobar. Ima svojih mana, ali ima nevjerojatan potencijal da bude nešto veliko. Jako puno biblijskih referenci poput broja 888 što u kršćanstvu označava Isusa dok je 666 naravno Sotona, a brojku 888 smo vidjeli
Ovdje će biti puno hintova i simbolike. Zbog toga mi je jako drago. Serija Millennium je bla biblijski nastrojena, pogotovo mračna prva sezona.
Likovi su dosta stereotipni, ali znam da je Carter to namjerno napravio. Nisu takvi bez razloga pošto se dosta toga temelji na simbolici. I nisu mi previše iritantni. Što iza te katastrofe stoji još ne znamo, ali samo možemo nagađati prema dosadašnjim znakovima. Mislim
I Carter jako dobro zna psihologiju ljudi u takvim situacijama pa kad radnja krene, kreće se jako brzo jer u tim situacijama ljudi razmišljaju puno brže i tako se sama radnja kreće. Kažem, ima svojih mana, ali te mane se guše u pozitivnim stvarima. Jako dobar pilot i nadam se da će se nastaviti.
Mala trivija. Većina statista u pilot epizodi su X-Philesi

Zoka, hvala na prijevodu