Serije > Općenito o serijama

Novosti o TV-serijama

<< < (2/47) > >>

backuper:
Donedavno je na IMDb-u stajalo da izlaze 2015. godine, pomakli su datume.

Homer99:
"TURN" (Posebna tema)

Seriju rezira Krejg Silverstajn (Nikita). Premijera se očekuje 2014. godine.

Radnja je smeštena u 18. vek za vreme Revolucije.

http://insidetv.ew.com/2013/12/02/amc-turn-trailer/

backuper:
Spielberg snima Kubrickovog NapoleonaTo su Spielberg i Kubrick! Ponovno zajedno! Pa, recimo… Budući da je Stanley Kubrick mrtav još od 1999., samo će Steven Spielberg raditi na jednom od redateljevih nedovršenih projekata isto kao što je učinio i sa A. I.. Zato je uzbudljivo objaviti da čovjek iza Lincolna razvija Kubrickov strastveni projekt Napoleon kao TV mini seriju.
„Razvijam scenarij Stanley Kubricka za miniseriju – ne cjelovečernji film – o Napoleonovom životu.“, objavio je Spielberg za Canal+.
Kubrick je napisao scenarij još 1961. no napustio je projekt u 70-ima zbog proračunskih i produkcijskih sporova. Pokojni redatelj je poznat po perfekcionizmu, pa bi se njegov rad trebao dobro snaći Spielbergovim rukama.
Kubrick je mjesecima istraživao za film, sakupio je tisuće fotografija lokacija, slajdova i bilješka o svojim idejama. Napisao je i pismo studiju: „Nemoguće je reći vam što ću napraviti osim da vam kažem da ću napraviti najbolji film ikada napravljen.“ Za glavnu ulogu je htio Oskara Wernera, a pisao je i glumici Audrey Hepburn, navodeći da, iako je rekla da neće raditi neko vrijeme „hoćete li molim vas razmisliti o meni jednog dana?“
Iako je, nažalost, prekasno za Wernera i Hepburn, Spielberg sigurno ima u rukavu neke svoje favorite.


http://www.fak.hr/vijesti/spielberg-snima-kubrickovog-napoleona/
http://www.huffingtonpost.com/liz-smith/steven-spielberg-napolean-series_b_2811223.html

backuper:
Američki filmski institut izdvojio 10 najboljih serija godineKraj godine je pred vratima, što znači da je vrijeme za tradicionalne izbore najboljeg od godine na zalasku. To podrazumijeva i televizijske serije, pa su kritičari već krenuli sastavljati svoje liste favorita. Pridružio im se i Američki filmski institut, koji je izdvojio 10 najboljih televizijskih programa godine, a na listi se našlo mjesta za čak četiri nove serije.

Lista nije numerirana, a u odnosu na njihovu prošlogodišnju, samo su tri serije opstale – Breaking Bad, Game of Thrones i Mad Men. Pridružene su im četiri nove koje su debitirale ove kalendarske godine — The Americans, House of Cards, Masters of Sex i Orange is the New Black. Preostala tri mjesta popunjavaju The Good Wife, možda i na svom vrhuncu u petoj sezoni; Scandal, sapunica koja je svoju publiku i pohvale kritike pronašla nakon druge sezone; te Veep, HBO-ova politička komedija koja je nadogradila ionako odličnu prvu sezonu.

    The Americans
    Breaking Bad
    Game of Thrones
    The Good Wife
    House of Cards
    Mad Men
    Masters of Sex
    Orange Is the New Black
    Scandal
    Veep

Naravno, televizijski kritičari već su počeli objavljivati svoje liste, a Metacritic ih redovito agregira na svojoj zbirnoj listi. Očekivano i uvjerljivo, prvo mjesto drži Breaking Bad, dok ga podjednako uvjerljivo prati Netflixov novak Orange is the New Black. Treće mjesto za sada dijele Game of Thrones i otkazana HBO-ova komična drama Enlightened. Slijede Mad Men, The Americans, Top of the Lake… Naša lista, kao i uvijek, slijedi pred kraj godine.


http://www.serijala.com/ostalo/americki-filmski-institut-izdvojio-10-najboljih-serija-godine/

backuper:
Ako nemate inspiraciju što gledati, možda vam dragi vođa, lider slobodnog svijeta da neku inspiraciju.

U rijetkim trenucima opuštanja koje si predsjednik najmoćnije nacije na svijetu može priuštiti, Barack Obama također voli odgledati koju dobru seriju. A što je to što on gleda? Trenutno ima tri favorita, piše The New York Times, a to su "Igra prijestolja", "Carstvo poroka" i "House of Cards". "Ovaj tip rješava puno stvari", prokomentirao je Obama lik Kevina Spaceyja ("Vrtlog života") iz "House of Cards", serije o svijetu politike koji je Obamina svakodnevica. Predsjednik je navodno nabavio i DVD set svih epizoda hit serije "Na putu prema dolje" i krenuo gledati redom, s time da je svima oko sebe izdao posebna upozorenja da mu nitko ništa ne smije govoriti što će se u seriji događati. Barack Obama, čini se, mrzi spojlere.

http://www.serijskiubojica.hr/vijesti/Sto-gleda-Obama-T/3162/

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju