Serije > Općenito o serijama

Novosti o TV-serijama

<< < (46/47) > >>

backuper:
Dracula: prvi pogled na seriju koju zajedno rade BBC i Netflix

BBC je još prošle godine službeno naručio mini seriju Dracula, koju su Mark Gatiss (Sherlock) i Steven Moffat (Doctor Who) razvijali od 2017. godine. Dracula će se emitirati kao serija od tri epizode u trajanju od 90 minuta. Izvršni producenti su Gatiss, Moffat i Sue Vertue iz kuće Hartswood Films zajedno s Benom Irvingom za BBC i Larryjem Tanzom i Carolyn Newman za Netflix.

Radnja serije će biti smještena u 1897. godinu, a odvijat će se oko poznatog Transilvanijskog grofa koji je odlučio “pokoriti” London. Za sada je detalja o radnji poznato jako malo, no producenti su već nekoliko puta istaknuli kako je riječ o svojevrsnoj “preradi” Stokerovog klasika. S obzirom da je produkcija tek u tijeku, serija se na malim ekranima očekuje tek kasnije ove godine ili početkom iduće.

Titularnu ulogu tumači danski glumac Claes Bang (The Girl in the Spider’s Web, Borgen), a prve fotografije otkrivaju očekivano upravo njega. Režiseri serije su Jonny Campbell (Westworld), Damon Thomas (Killing Eve) i Paul McGuigan (Film Stars Don’t Die in Liverpool).

Glumačku ekipu također čine Jonathan Aris (Black Mirror: Bandersnatch), Sacha Dhawan (The Boy With the Top Knot), Nathan Stewart-Jarrett (Misfits), Catherine Schell (On Her Majesty’s Secret Service), Youssef Kerkour (Jack Ryan), Clive Russell (Game Of Thrones), Lyndsey Marshal (The League of Gentlemen), Chanel Cresswell (This Is England), Matthew Beard (The Imitation Game), Lydia West (Years & Years), Paul Brennen (Happy Valley), Sarah Niles (Catastrophe), Sofia Oxenham (Poldark), John McCrea (God’s Own Country), Phil Dunster (Humans), John Heffernan (The Crown), Joanna Scanlan (No Offence), Dolly Wells (Can You Forgive Me?), Morfydd Clark (Crawl) i Millicent Wong.

Mini serija Dracula će se prikazivati na mreži BBC One u Ujedinjenom Kraljevstvu, dok će Netflix imati prava za sve ostale teritorije uz iznimku Kine gdje ta usluga nije dostupna.Izvor: http://inverzija.net/dracula-prvi-pogled-na-seriju-koju-zajedno-rade-bbc-i-netflix/

Wrda:

--- Citat: Sizif - 17.08.2017. 20:11:29 ---http://deadline.com/2017/04/locke-key-pilot-hulu-carlton-cuse-joe-hill-scott-derrickson-idw-1202073121/

ovo bih gledao, po stripu je inače...


--- Citat: ---Locke & Key revolves around three siblings who, after the gruesome murder of their father, move to their ancestral home in Maine only to find the house has magical keys that give them a vast array of powers and abilities. Little do they know, a devious demon also wants the keys, and will stop at nothing to attain them.
--- Kraj citata ---

--- Kraj citata ---

Locke & Key kreće 07.02 na Netflixu
https://www.imdb.com/title/tt3007572/
Strip mi je bio baš dobar, no nekako sam skeptičan prema TV adaptaciji. Nadam se da sam u krivu...

backuper:
Battlestar Galactica: nova serija će biti smještena u istom svemiru kao i reboot iz 2004.

NBCUniversal je u rujnu prošle godine otkrio zanimljive novosti vezane uz Peacock, njihovu novu streaming platformu. Lansiranje platforme je zakazano za travanj ove godine, za kada je najavljeno 15,000 sati sadržaja, primarno originalnog, ali i klasika kuća Universal Pictures, Focus Features, DreamWorks Animation, Illumination, itd… No tada je najviše odjeknula najava novog reboota serije Battlestar Galactica. NBCUniversal je za voditelja projekta uzeo Sama Esmaila, tvorca serija Mr. Robot i Homecoming.

Sada pak izgleda kako definitivno nije riječ o klasičnom rebootu. Iako ruku na srce to je već i donekle pojasnio sam voditelj projekta kada je na Twitteru objavio da nova serija nije direktni remake nego više spin-off: “jer zašto petljati po savršenstvu? Umjesto toga istražit ćemo novu priču unutar mitologije, a pri tome ostati vjerni duhu Battlestar Galactice.”

Prema najnovijim informacijama, radnja serije će se odvijati u istom svemiru kao i Syfyjev reboot. To bi samo po sebi potvrdilo da se radi o spin-offu. Vijest je prilično vjerodostojna jer dolazi od Ronalda D. Moorea, tvorca iza reboota serije iz 2004., koji je za Variety potvrdio da ga je Sam Esmail kontaktirao kako bi mu rekao “da želi učiniti nešto u istom svemiru.” Moore očito nije imao ništa protiv, dapače dao mu je svoj blagoslov, jer Esmaila smatra fantastičnim scenaristom.

Bila nova serija reboot ili spin-off fanovi će ju sigurno dočekati s oduševljenjem (pod uvjetom da nešto valja). Serija bi svoju premijeru trebala doživjeti još ove godine na Peacocku. Zanimljivo je i to da Universal radi i na filmskoj adaptaciji Battlestar Galactice, ali o tom projektu ima jako malo informacija.

Koncepti serije o skrivenim neprijateljima, umjetnoj inteligenciji i kompliciranom odnosu koji imamo s tehnologijom čine gotovo neizbježnim ponovno oživljavanje Battlestar Galactice, i zapravo nije previše iznenađujuće da bi se nova serija trebala odvijati u istom svemiru kao i kultni Syfyjev reboot.

Izvor: https://inverzija.net/battlestar-galactica-nova-serija-ce-biti-smjestena-u-istom-svemiru-kao-i-reboot-iz-2004/

Marin VD:
Radit će se serija bazirana na filmu Guy Ritchiea iz 2019. godine “The Gentlemen”. Ritchie će režirati, napisati i biti producent buduće serije.
https://deadline.com/2020/10/the-gentlemen-tv-series-guy-ritchie-action-comedy-movie-miramax-tv-1234589027/

Ryan Murphy radi na limitiranoj seriji "Monster: The Jeffrey Dahmer Story" za Netflix. Richard Jenkins će glumiti Dahmer-ovog oca. Za Dahmera traje trenutno audicija.
https://deadline.com/2020/10/monster-the-jeffrey-dahmer-story-limited-series-ryan-murphy-netflix-ian-brennan-richard-jenkins-carl-franklin-janet-mock-1234590117/

Samuel L. Jackson predvodit će novu Marvelovu seriju kao Nick Fury za Disney+
https://inverzija.net/samuel-l-jackson-predvodit-ce-novu-marvelovu-seriju-kao-nick-fury/

Marvelova serija She-Hulk je dobila i titularnu glumicu. She-Hulk će tako utjeloviti Tatiana Maslany (Orphan Black).
https://inverzija.net/tatiana-maslany-postaje-she-hulk/

U izradi je prequel serije RoboCop, ali bez RoboCopa!
https://inverzija.net/robocop-u-izradi-je-prikvel-serija/
MGM razvija seriju temeljenu na mlađoj verziji lika Dicka Jonesa, narcisoidnog i pokvarenog izvršnog direktora Omnicorpa kojeg je u originalnom filmu glumio fantastični Ronny Cox. Serija bi trebala istražiti evoluciju mladog Jonesa dok se pretvara u ljigavog korporativnog grabežljivca u distopijskom Detroitu.

Marin VD:
HBO će adaptirati još jedan žanrovski roman Michaela Crichtona – Sferu (Sphere), objavljenu 1987. godine.
https://inverzija.net/hbo-radi-na-novoj-adaptaciji-romana-sfera-michaela-crichtona/
Crichtonov roman je 1998. godine već adaptiran kao film, pod redateljskom palicom Barryja Levinsona. Glavne uloge u filmu su ostvarili Dustin Hoffman, Samuel L. Jackson, Sharon Stone, Liev Schreiber i Peter Coyote.

Netflix je objavio kako radi na igranoj seriji Resident Evil, i da je naručeno osam epizoda.
https://inverzija.net/resident-evil-netflix-je-potvrdio-da-razvijaju-igranu-seriju-te-otkrio-prve-detalje/
Resident Evil će ispričat potpuno novu priču kroz dva vremenska razoblja, od kojih oba prate kćeri antagonista Alberta Weskera u sadašnjosti i budućnosti.

Stiže reboot kultnog horora Mimic kojeg je režirao Guillermo del Toro. Ovaj puta riječ je o seriji, koju će producirati Paul W. S. Anderson. Također za sada stoji da bi Paul W. S. Anderson mogao potencijalno i režirati pilot serije.
https://inverzija.net/mimic-stize-nam-reboot-u-vidu-tv-serije/

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju