Autor Tema: Charlie Bartlett (2007)  (Posjeta: 1286 )

0 članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline forzajuve

  • Prigioniero di una Fede!
  • Prevoditelj
  • Izuzetak
  • ****
  • Postova: 15716
  • Spol: Muški
  • Il gol di Muntari mettilo nel culo
Charlie Bartlett (2007)
« : 15.12.2012. 02:30:34 »

Opis:
Među klasičnim likovima srednjoškolskih buntovnika u američkim filmovima dosad smo susretali delinkvente, vragolane i profesionalne varalice, ali nikad nekoga poput Charliea Bartletta. On je optimističan, iskren i neustrašivi spletkar koji, služeći se lukavstvom, počne stažirati kao 'psihijatar' u svojoj novoj školi, dijeleći istovremeno savjete i recepte za lijekove. No, nije mogao ni slutiti kako će to utjecati na njegove kolege iz razreda, na ravnatelja škole i na njegov vlastiti život. On je do sada bio izbačen iz svake privatne škole koju je pohađao. Kada nakon dolaska u državnu školu i nakon početnog lošeg prijema od strane ostalih polaznika shvati da su klinci koji ga okružuju zapravo očajni, kod njega ta činjenica potakne buđenje poduzetničkog duha.
Charlie preuzima ulogu mladog psihijatra koji u muškom toaletu sluša ispovijesti školskih kolega i donosi nepromišljenu odluku da im dijeli tablete koje je dobio na vlastitim psihijatrijskim seansama. Istovremeno, u vlastitoj kući nastoji izbjeći sukobe sa svojom obožavanom, ali propalom majkom Marilyn. Sve je to funkcioniralo dok mladi psihijatar nije počinio kobnu grešku. Zaljubio se u prekrasnu i drsku kćer ravnatelja škole (Robert Downey Jr.). Kako se Charliejevo klupko početničke psihijatrijske prakse počinje odmotavati, on počinje shvaćati da u životu postoje mnogo važnije stvari nego što je dijeljenje tableta.

Izvor: Filmski.net

Žanr: komedija, drama, romantika
Zemlja: SAD
Jezik: engleski
Trajanje: 97 min
Režija: Jon Poll
Scenarij: Gustin Nash
Glumci: Anton Yelchin, Robert Downey Jr., Hope Davis, Kat Dennings, Tyler Hilton, Mark Rendall, Dylan Taylor, Megan Park, Jake Epstein, Jonathan Malen...

IMDb

« Zadnja izmjena: 27.07.2015. 14:42:04 forzajuve »