Poštovani korisnici,
Ovo su pravila kojih se morate pridržavati ako želite otvarati nove teme o filmovima.
1. Koristite tražilicu prije otvaranja teme. Svaki film smije imati samo jednu. Duple teme brišemo.
2. Teme otvarajte isključivo u podforumu Nove teme za filmove.
3. U naslov teme pišite originalni naziv filma ako se radi o nama bliskim kinematografijama: američkoj, britanskoj, talijanskoj, francuskoj, njemačkoj, španjolskoj itd. Međunarodni naziv filma pišite za filmove s Dalekog istoka, Afrike, Bliskog istoka i sl. Ako budete u nedoumici što staviti, kontaktirajte osoblje sajta i zatražite pomoć. U sam post, ispod opisa, dodajte i izvorni naziv filmova iz nama ne toliko bliskih zemalja. Zabranjeno je postavljati teme za filmove koji su još u produkciji.
4. U naslovu ne pišite žanr, osobne komentare ili domaći prijevod naziva filma.
5. Pronađite poster filma ili omot DVD-a na internetu. Ako ne uspijete pronaći, ne stavljajte ništa. Pripazite da posteri i omoti nisu viši od 500 piksela.
6. Napišite opis filma koji će ukratko objašnjavati o čemu se radi. Opisi moraju biti na nekom od naših jezika, moraju biti pismeni, sadržavati sva slova abecede i ne smiju biti rađeni programima za automatsko prevođenje kao što je npr. Google Translator. Ukoliko kopirate opis s nekog domaćeg sajta, obavezno je navođenje izvora.
Teme koje ne budu poštovale ovo pravilo bit će brisane bez upozorenja!7. Izbjegavajte "pisanje slikovnica". Ne pišite tekst opisa masnim, nakošenim ili slovima u boji.
8. Ispod opisa dužni ste navesti sljedeće: žanr, zemlju porijekla, jezik koji se koristi u filmu, trajanje filma, režiju, scenarij, glumce. Glumce ne morate navesti sve, već samo nositelje glavnih uloga. Podatke morate preuzeti s
IMDB-a. Ne pišite nešto na svoju ruku bez odobrenja osoblja sajta!
9. Obavezno je postavljanje linka do IMDB-a, osim u slučajevima kada film nema stranicu na njemu. Tada smijete staviti link do nekog drugog relevantnog izvora informacija.
10. Potrebno je staviti i
trailer s YouTubea. Bez njega će se odobravati samo teme u koje će se postaviti titl.
11. Ne pišite osobne komentare u prvi post ("film je zakon", "gledao sam ovo kad sam bio mali" itd.). Osobne komentare pišite u drugi post.
12. Ni slučajno nemojte stavljati linkove do stranica s piratskim sadržajem. To je najstrože zabranjeno i bit će istog trena brisano!
13. Ako otvarate temu kojom najavljujete neki film, napišite u dnu posta datum premijere. Preuzmite ga isključivo s IMDB-a.
Ova pravila nisu prezahtjevna i molimo vas da ih se pridržavate. Sitne greške ćemo vam mi ispraviti, ali krupne nećemo. To se pogotovo odnosi na opis. Nema "drljanja" samo da bi nešto pisalo na forumu! U slučaju da imate bilo kakvih nejasnoća, kontaktirajte osoblje sajta. Hvala na razumijevanju.
Administracija