Serije > O serijama

Unsolved Mysteries

(1/1)

forzajuve:

Opis:
Neriješene misterije američka je TV serija koja je počela sa emitiranjem 1987. te stekla kultnu reputaciju zbog obrađivanja raznih neriješenih slučajeva, uključujući i paranormalnih pojava opisanih od raznih svjedoka, kao što su duhovi, NLO-i i neobjašnjivi fenomeni. Uvodna jeziva glazba Petea Scaturra ostala je zaštitni znak emisije.

Voditelj je do 2002. bio Robert Stack, kojemu je to bila jedna od najprepoznatljivijih uloga.

Koncept emisije je rekonstrukcija raznih slučajeva prema opisima svjedoka, najčešće u obliku dokumentarnog formata. Autori su često pokušavali da stvarni svjedoci igraju sami sebe, no i profesionalni glumci su katkad rekontruirali neki događaj. Usprkos epizodama u kojima su obrađeni kriminalistički slučajevi, najviše pažnje gledatelja su probudile epizode u kojima su svjedoci opisali neobjašnjive fenomene, kao što otmice vanzemaljaca, duhovi i teorije zavjere.

Autori John Cosgrove i Terry-Dunn Meurer su snimili tri pilota i poslali ga TV kući NBC 1985. Iduće godine, ovi su prikazani pod naslovom "Nestali...jeste li vidjeli ovu osobu?" Uspjeh te tri epizode doveo je do proširenja programa i uključivanje raznoraznih misterija.

Neriješene misterije su 1987. počele sa redovitim emitiranjem a Robert Stack je postao voditelj. Najveći uspjeh ostvaren je do 1994.-1995., kada je opalo zanimanje gledatelja. Nakon Stackove smrti 2003., Virginia Madsen i Dennis Farina su preuzeli mjesto voditelja.

Neriješene misterije obradile su nekolicinu nepoznatih slučajeva, u rasponu od manje poznatih do onih slavnih diljem svijeta.
Kriminalistički slučajevi: epizode su se odvijale oko otmica, sumnjivih smrti, ubojstava, pljački i sličnim događajima.

Neobjašnjiva povijest: epizode su se odvijale oko nekih nepoznatih detalja iz prošlosti, kao što je teorija da Billy the Kid i Butch Cassidy nisu umrli kao što je opisano; da je Anastazija Romanov preživjela ubojstvo njene obitelji; da je atentat na Martina Luthera Kinga, Jr. bila zavjera te da je Kurt Cobain umoren.

Paranormalni incidenti: epizode su se odvijale oko svjedončanstava o čudima, susretima sa NLO-ima (slučaj Roswell, incident u Rendleshamskoj šumi, NLO incident u Pheonixu, NLO incident u Belgiji), viđenjima duhova, Bigfoota i drugim neobjašnjivim fenomenima.

Žanr: kriminalistička, drama, horor

IMDb
TVDb
TV.com
Wikipedia
Službena stranica


TitloviMulder:
Robert Stack mi je najbolji domaćin ikada, uz Roda Serlinga (The Twilight Zone, Night Gallery).

Nabavio sam si one volumene. Ima od Volume 1: UFOs - Volume 6: Strange Legends, a ostatak skinuo. Najdraže su mi epizode u NLO-ima, kriptozoologija, duhovi i različita čudna ubojstva.

Nekad se baš ozbiljno prime posla pa detaljno istraže slučajeve i stvarno ispadne odlično sa dosta lijepih činjenica. A nekad bude stvarno smiješno (namjerno) pa se lijepo može zabaviti. Takve su ponajviše za one koji ne žele istraživati pa mozak na pašu i uživaj.

Pregršt, ali baš pregršt obrađenih tema. Sveti gral, Noina arka, Amelia Earhart pa sve do Bermudskog trokuta, Nazce.

I da, jedna jako jako zanimljiva ČINJENICA. Ova "serija" je riješila preko 300 slučajeva nestalih osoba. Uvijek su ostavili broj usred i nakon epizode. Dosta su pomogli ljudima i promijenila im način razmišljanja na neke stvari.

bianconeriSRB:
Počeo sam da gledam ovaj dokumentarac, ali nigde ne mogu pronaći ni engleske prevode ukoliko znate gde se mogu skinuti zamolio bih vas da mi pošaljete u inbox, hvala! :)

bianconeriSRB:
Hvala Mihovil Biro! drinks

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju