Izdvojeno > Tutorijali za izradu titlova

Windows 7 i Subtitle Workshop

(1/13) > >>

King Eric:
Poštovani korisnici,

U ovim uputama pokazat ću vam što napraviti ako vam Subtitle Workshop (SW u daljnjem tekstu) ne prikazuje sliku, zvuk ili se ruši. Iako je SW i danas najjednostavniji program za amatersko prevođenje, zna imati probleme s modernim operativnim sustavima. U suštini se radi o problemima s kodecima koje je potrebno podesiti. U ovim kratkim uputama pokazat ću vam one najčešće.K-Lite Codec Pack
Idite na Start -> All Programs -> K-Lite Codec Pack -> Configuration -> Video cecoder configuration.Kliknite na zadnju opciju. U prozoru koji vam se otvori skrolajte do dna i pod Raw video namjestite All supported.

CCCP Codec Pack

Idite na Start -> All Programs -> Combined Community Codec Pack -> Settings i tu si namjestite postavke kao na donjim slikama.Windows 7 Codecs

Koga nervira K-Lite Codec Pack i ko ima problema da ga podesi da radi kako treba, pogotovo ako ima muke da pusti mkv ili mp4 fajlove u SW-u, evo jednog prostog rešenja:

1. Uklonite K-Lite Codec Pack sa vašeg sistema.
2. Instalirajte Windows 7 Codecs.
3. Pokrenite Settings Application Windows 7 Codecsa kao administrator. Dakle desni klik na opciju Run as administrator.
4. U kartici Config pod opcijom Subtitle Control označite FFDshow decoder.5. U kartici SWAP pod opcijom XVID,DIVX,MP4V in Direct Show označite Use FFDshows decoder i pod opcijom MPEG2 codec in Direct Show Players označite Use FFDshows decoder.I to bi bilo sve, sada samo izađite na dugme Exit i vaš Subtitle Workshop u Windowsu 7 će da radi kako treba bez ikakvih problema ili grešaka.Gašenje kodeka DirectVobSub

Idite na Start -> All Programs -> K-Lite Codec Pack -> Configuration -> DirectVobSub.Kliknite na označenu opciju. U prozoru koji vam se otvori idite na General i pod opcijom Loading izaberite Do not load.

Stari kodeci
Može vam se dogoditi i da imate staru verziju kodeka Haali Media Splitter. Skinite najnoviju verziju s priloženog linka i samo instalirajte. Ovo je česti problem kod reprodukcije formata mp4.Pojedinačni kodeci
Ako nemate instalirano pakiranje kodeka, pronađite pojedinačne kodeke pod Start -> All Programs i podesite ffdshow i DirectVobSub kao na gornjim slikama.Instalacija kodeka CoreAVC i FFDShow

Instalirajte CoreAVC i FFDShow. Nakon toga, pokrenite Win7DSFilterTweaker pa označite kružić CoreAVC ispod H.264, a za sve ostale formate izaberite FFDShow. Majkrosoftove kodeke izbegavajte. Da napomenem da Win7DSFilterTweaker radi samo na Sedmici i Osmici.

Driveri za Nvidijine grafičke kartice
Verzija 301.42 nije kompatibilna s SW-om. SW će vam prijavljivati sljedeću pogrešku:Skinite verziju 306.97 i instalirajte je. To će vam riješiti problem.


Ovi savjeti pale u 99% slučajeva i redovno ih dajem ljudima kada zatraže pomoć. Nađete li se u grupi od onih jedan posto, slobodno zatražite pomoć i dobit ćete je. Svakako si podesite SW i koristite ga jer je, kao što sam već rekao, daleko najjednostavniji amaterski program za prevođenje.

Zahvaljujem se svim članovima koji su svojim savjetima pomogli u izradi ovih uputa.

Zagor:
Ovim putem se zahvaljujem na odličnom postu Kingu Ericu, fantastičan pregled potencijalnih problema za fantastičan program.
Zapravo sam se registrirao samo zato da dodam da nažalost niti sve kasnije verzije nVidijinih drivera nisu kompatibilne s SW 2.51, upravo instalirao 306.23 i odmah deinstalirao, zadnja koja besprijekorno radi je 296.10, sve iznad toga izbacuje već navedenu grešku.
Pišem ovo jer osjećam moralnu obvezu jer sam sam barem mjesec dana razbijao glavu kako to da mi SW radi na laptopu a ne radi na stolnom PC-u iako sam na oba imao instalirane 64-bitne Windows 7.
Milijun puta sam deinstalirao codeke, stavljao razne verzije, raznim redoslijedom, tweakao codece, igrao se s opcijama u ffdshowu bez ikakvog pomaka.
Da bih na kraju shvatio da su na laptopu instalirani stari driveri a na stolnom 301.42.
Ne znam kako riješiti ovaj problem i da li postoji ikakvo drugo rješenje osim downgrade-anja drivera, veselio sam se najnovijoj verziji drivera da bi na kraju ispao isti problem.
Tako da se bojim da će i sa svim budućim verzijama nVidijinih drivera biti isto.
Sve što mi pada na pamet je kumiti i moliti na forumu od nVidije da istraže problem i možda nešto naprave, tko zna, možda nije SW jedini program koji ima ovakav problem?
Eto, pozdrav svima i ako tko ima kakvu pametnu...

Zagor:
E da, još samo da dodam da verzija drivera 301.42 za notebooke radi sa SW-om. Na laptopu mi SW radi koju god verziju drivera instalirao.
Ne znam kako niti zašto i da li to što pomaže ali eto, radi.
Driveri za desktop grafičke kartice ne rade. Niti jedna verzija iznad 296.10  :dash

mmmnnn:
Evo da i ja doprinesem malo ovoj temi.
Ovaj bug me već odavno živcira, također tražim rješenje, djelomično uspješno.
Ne pada mi napamet da se vratim na stariju verziju drivera, čisto iz inata :D
Trenutno koristim zadnju verziju drivera 306.23 i idem samo na noviju, nikako na stariju.

Otkrio sam jedan način kako prevariti SW, mada ne uspije uvijek ali u većini slučajeva uspije.

Ide otprilike ovako:
1. Imena fajlova moraju biti identična. Npr.

One Tree Hill Season 03 Episode 21 - Over the Hills and Far Away.avi
One Tree Hill Season 03 Episode 21 - Over the Hills and Far Away.srt

2.  Otvorite video fajl npr u gom playeru
3. Zatim dvoklik na titl
Budući da su fajlovi pod istim imenom SW će automatski pokrenuti i video fajl.

Nakon toga samo zatvorite gom player i možete normalno raditi u SW.

Ako ne usije prvi put, zatvorite SW i Gomplayer te pokušajte ispočetka.

Ja sam koristio Gom player ali vjerojatno može i s nekim drugim playerom.mmmnnn:
Jučer je izašla verzija nvidia drivera 306.97,
čini mi se da sa njima SW radi ok.
Može li mi još netko potvrditi?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju