Općenito > Prijevodi-online INFO

Odbijeni titlovi

<< < (2/65) > >>

danny75:
 Eureka - Sezona 3 HR (sync) - zbozic

Namjerno promijenjena kodna tablica iz ANSI u UTF-8.

Titlovi moraju biti u kodnoj tablici ANSI, jer je to jedina kodna tablica koju čitaju svi playeri bez ikakvih posebnih podešavanja.

Pogledati temu Promjena kodne tablice.

King Eric:
Huff - 02x01 - Maps Dont Talk (1) HDTV XviD HR - megatron
Neprevedene riječi i rečenice, linije kraće od sekunde i linije s više od 50 znakova u jednom redu.

Spoiler for Hiden:
Spoiler for Hiden:


Ne može yeah i taxi. To su gluposti. Prevesti.

Spoiler for Hiden:Nema ostavljanja rečenica na španjolskom. To nije neki egzotični jezik. Imamo dovoljno ljudi koji ga znaju. Pitati pomoć u temi Zapeo sam kod prevođenja.

Linijama kraćim od sekunde produžiti trajanje ili spojiti s onima pored njih. Linije s više od 50 znakova u redu prelomiti u dva reda.

Spoiler for Hiden: Ovo:mora postati ovo:


Sam prijevod ima golemi broj elementarnih pravopisnih pogrešaka. Iako to nije uvjet za prihvaćanje titlova, bilo bi dobro da se isprave.

Spoiler for Hiden:

Ne postoje dvije crtice u pravopisu. Tu mora stajati trotočka ili točka.
Je li, ne mogu i ne znam pišu se odvojeno.Krnji infinitiv koristi se samo u futuru prvom. U svim ostalim slučajevima mora biti puni infinitiv.Titule se pišu malim slovom.
Bilo bi poželjno da se pobrišu uzdasi i uzvici. Uh, oh, hmm, i slične gluposti ne služe ničemu, samo opterećuju tekst. Nije im mjesto u titlovima.

Spoiler for Hiden:Obavezno
Prevesti sve riječi i rečenice. Prelomiti redove i malo pospajati linije kraće od sekunde ili im produžiti trajanje. Upute za to nalaze se u temama Osnovne upute i savjeti za izradu titlova i Upute za brzu obradu titlova.

Preporuka
Pobrisati sve uzdahe i uzvike i ispraviti neke od elementarnih pravopisnih pogrešaka koje su navedene u temi Sažetak osnovnih pravopisnih pravila.

King Eric:
My Little Pony Friendship is Magic - 01x02 - Friendship Is Magic - Part 2 720p HR - Rainbow Dash
Neprevedene rečenice, linije kraće od sekunde, linije s više od 50 znakova u jednom redu, kriva kodna tablica.

Spoiler for Hiden:

Ako je ovo glazbena podloga (soundtrack), brisati. Ako je pjesma važna za radnju, obavezno prevesti.

Spoiler for Hiden:

Sve linije koje imaju više od 50 znakova u jednom redu, prelomiti, razdijeliti ili preformulirati rečenice.Poslagati u maksimalno dva reda. Tri i više redova zaklanjaju preveliki dio ekrana.Linijama kraćim od sekunde produžiti trajanje ili ih spojiti sa susjednima. Preporučeno minimalno trajanje iznosi 1,5 s.Pronaći neko drugo rješenje za ovo. Ne može ovako. Linija bi se prelomila u četiri ili možda čak i pet redova te prekrila cijeli ekran.Promijeniti kodnu tablicu iz UTF-8 u ANSI. UTF-8 ne čitaju svi playeri.

Savjeti za ispravljanje ovih nedostataka nalaze se u temama Osnovne upute i savjeti za izradu titlova, Upute za brzu obradu titlova i Promjena kodne tablice.

King Eric:
Missing (2012) - 01x02 - The Hard Drive 720p SR - daredule
Nedostaju slova č, ć i đ, kriva kodna tablica.

Obavezno je korištenje svih slova abecede u prijevodu.Titl je u kodnoj tablici UTF-8. Nju neki playeri ne čitaju. Promijeniti u ANSI. Upute se nalaze u temi Promjena kodne tablice.


Titl je doradio sam postavljač.

King Eric:
Greys Anatomy - 08x16 - If Only You Were Lonely HDTV x264 HR - Ammar__
Poremećeni tagovi.Pogledati temu Upute za ispravljanje poremećenih tagova i OCR grešaka, ispraviti pa ponovno postaviti.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju