Da, upravo sve ono čemu sam se nadao (uz malo manje patetike od očekivane, Antena3 raste).
Početak je odličan, već izvrteše sve scene sa promosa i trejlera.
Radnja je krenula brzo, bez nepotrebnih zastajkivanja. Upoznali su nas sa likovima vrlo kratko i plitko, za to su služili trejleri, koliko sam shvatio i ostali internet tekstovi, klipovi, bla bla bla.
Glumci su većinom odlični, ona dva klinca su malo iritantna, čudna, istraumirana (dobro, za ovog sa multiplom pretpostavljam da i takav treba da bude, ali ovaj Verin brat... zašto se on ponaša bolesnije nego ovaj?)
(mogući spojleri u ovom pasusu)->
Leire je odlična, mislio sam da će biti tipična razmažena glupača, ali je samo glupača. Yoel - takođe pogrešna procena. Izgledao je kao neki žestoki frajer i neustrašivi, ali bogami je sve suprotno.
Poslednjih nekoliko scena...
Ponavljam, odlično odrađeno, produkcija je vrlo pristojna, raznolikost lokacija enterijera, što je retkost, dosta eksterijera i lepih predela španskih šuma i sela u kojima se snimala serija. Glumci rade svoj posao i više nego dobro, dinamika je na mestu, možda je trebalo malo usporiti, ipak je tek početak, izgubiće publiku ako krenu da previše komplikuju. Pozadinske priče zanimljive, intrigantne i misteriozne. Muzika fantastična. Nekoliko odličnih pesama se provrtelo kroz epizodu. Soundtrack je lepo odrađen.
Već u prvoj epizodi su se ograničili na to da se nešto veliko događa iza sitnih stvari. Ne znam kako to da shvatim.
Preporuka ogromna, iako samo na osnovu jedne epizode, pa ovo svakako treba uzeti sa rezervom, ali ne sumnjam da će bar prva sezona biti i više nego pristojna.
Sbaraglia ovde i EPITAFIOS - druga osoba.