Autor Tema: Elizabeth I  (Posjeta: 2581 )

0 članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline King Eric

  • Old staff
  • Izuzetak
  • *****
  • Postova: 5537
  • Spol: Muški
Elizabeth I
« : 17.03.2012. 00:56:18 »

Opis:
Elizabeth I je dvodijelna britanska mini-serija. Bavi se životom slavne britanske kraljice Elizabete I. u njezinim kasnijim godinama.
U prvom delu upoznaćemo četrdeset petogodišnju Elizabetu koja se suočava sa najvećim izazovima: pitanjem naslednika trona i pretnjom od strane katoličke crkve sa sedištem u Španiji. Ovi događaji predstavljeni su kroz prizmu Elizabetine veze sa Vojvodom Robertom Dadlijem, njenim ljubavnikom i savetnikom. Priča prati evoluciju njihove veze dok Dadli pokušava da balansira između ljubavi prema Elizabeti i lojalnosti koju ima kao njenog savetnika, i, sa druge strane, ličnim interesima.
U drugom delu videćemo kasnije godine Elizabetinog režima i njenu turbulentu vezu sa Vojvodom od Eseksa, koga je odgajio očuh, vojvoda Robert Dadli. Koliko god da je mučna bila veza sa Dadlijem, Elizabetina afera sa vojvodom od Eseksa, koji je bio 33 godine mlađi, je još bolnija. Boreći se protiv fatalne privlačnosti prema njemu, Elizabet shvata da joj je mnogo važnija misija vladarke Engleske i lagano se odvaja od njega...
Serija je osvojila pregršt nagrada, a najvažnije od njih su: Emmy za najbolju mini seriju, režiju mini serije (Tom Hooper), glavnu žensku (Helen Mirren) i sporednu mušku ulogu (Jeremy Irons) u mini seriji te Zlatni globus za najbolju mini seriju i Zlatni globus za najbolju žensku (Helen Mirren) i najbolju mušku sporednu ulogu (Jeremy Irons).

Žanr: drama, povijesna, biografska
Godina: 2005.
Kanal: Channel 4
Glume: Helen Mirren, Jeremy Irons, Hugh Dancy, Toby Jones, Ian McDiarmid, Simon Woods i drugi.

IMDb
TVDb
Wikipedia

Titlovi

« Zadnja izmjena: 11.06.2015. 16:22:04 maksi »

Offline Mulder

  • Izuzetak
  • *****
  • Postova: 16309
  • Spol: Ženski
Odg: Elizabeth I
« Odgovor #1 : 17.03.2012. 01:58:15 »
Ne može se pogriješiti s ovom glumačkom postavom. Mirrenica je za mene uvijek bila božanstvo  clapp

Ono što je najbolje je ovdje prikaz političke drame u to vrijeme u kojem kraljica nije sigurna i nije jedini igrač. Kao ljubitelj povijesti, ovdje neki dijelovi su netočni no to ne umanjuje kvalitetu ove mini serije. Ajde, jedino mi je smetala netočnost Babington parcele.