Izdvojeno > Tutorijali za izradu titlova

Tutorijal za Time Adjuster

(1/2) > >>

Goran88:
Link za program

1. korak - Učitati titl: "File", Open", označiti željeni titl.

2. korak - Podešavanje titla: Nakon što ste otvorili titl potrebno je pritisnuti tipku "Sinkroniziraj".Otvara se novi prozor u kojemu je prikazan početni i završni dio titla. Potrebno je odabrati jednu liniju iz prvog dijela titla i jednu iz drugog (ne moraju biti prva i zadnja linija). Nakon odabiranja linije iz prvog dijela titla pritisnuti tipku „ILI KORISTI AVI PLAYER DA MI POKAŽEŠ TU LINIJU“.

Program će vas tražiti da otvorite film sa kojim želite sinkronizirati titl. Nakon što pokrenete film pričekajte da glumac počne izgovarati željenu liniju. U tom trenutku pritisnite pauzu, zatim tipku „LINIJA ISPOD IDE SADA“ te na kraju tipku „OK“.
Isti postupak ponovite i sa linijom iz drugog dijela titla. Pokrenite film, povucite slider prema kraju filma i pričekajte željenu liniju. Pritisnite pauzu, tipku „LINIJA ISPOD IDE SADA“ i na kraju „OK“

Nakon što podesite titl, pojavljuje se prozor sa prvobitnim i podešenim titlom. Pritisnite tipku „OK“ za završetak.3. korak -  Spremiti titl:

Nakon toga treba pritisnuti tipku „SAČUVAJ“ ili „SAČUVAJ KAO“. Ako pritisnete „SAČUVAJ“, program će prepraviti titl koji ste otvorili na početku.
Ako pritisnete tipku „SAČUVAJ KAO“, program će vam ponuditi nekoliko opcija: ime filma, format i mjesto gdje će ga spremiti.To bi bilo sve što vam treba da bi podesili titl.

Video uputsvo, step by step. Hvala kolega chlink.
Hvala sajtu titlovi.com i kolegi iromafia na tutorijalu.

alexru:
Mogao si ostaviti link ka ovom programu. Ako je dozvoljeno, naravno. Ako ne, šibni mi na pm.  smileyNO1

Goran88:
Zaboravio da stavim link za program  :dash

Greška je popravljena  ;D

Perkone:
Ja sam sa ovim programcicem gomilu titlova ispravljao tj uskladjivao sa govorom. Ali je problem sto program ne podrzava .mkv format. Tako da mi treba neka alternativa za ovaj program. Koji je tako lak i jednostavan kao TA? Steta sto je napusten program...

biljabane:
Program podržava i mkv format. Kad otvaraš folder gde se film nalazi da bi započeo sinhronizaciju, dole gde piše Files of type, ideš na all supported formats, tada moraš da klikneš na All files. U tom slučaju će ti pustiti i film u mkv formatu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju