Veleno: što radi clone opcija sa refreshom? (moja plazma je jedini monitor na HTPC pa nisam nikada ni probao s dva)
Ako clone šalje 75Hz i na TV to neće valjati, mora trzati.
Ako imaš odvojene opcije pa drugi monitor (TV) možeš i moraš definirati kao HDTV (kako to ATI zove) onda nema problema jer su i refreshi i video signal (HDTV ima točne specifikacije raznih mogućnosti koje su drukčije od PC monitora) OK
Recimo ja kontinuirano vozim plazmu na 59,97 (60)Hz i 720p što znači da će biti malo teško vidljivog trzanja sa
25 i 24fps materijalima no najčešći 23,976 ide odlično.
(ATI grafika daje opcije :
- Click Clone Main with [display device]. Note: Display device can be CRT, DFP, TV, HDMI, or HDTV.
ono zadnje je što se traži)
Drugo je na tragu icemahera.
MPC HC ili Media Player Classic Home Cinema je stvoren iz prvog i osnovnog razloga - rješenje tearinga - kidanja slike
(kasnije je tu došao i DXVA) zato prije svega probaj njega.
Treba ti svježi directx9 runtime (microsoft i da, odnosi se i na Win7) te sam zadnji MPCHC.
Play opcije postavljaš na directx9, 3D i bilinear pa prvo probaš EVR custom kao renderer za Win7 ili VMR9 za XP
Kad krene video opališ CTRL+T i dobiješ dvije vertikalne crvene linije koje putuju po slici i ne smiju nigdje biti pokidane.
MPC HC ne treba nikakve ni video ni audio codece, VobSub mu može gadno smetati.
Praksa trpanja codeca i čudnih playera koji ne znaju ništa bez njih je loša po zdravlje PC.