Općenito > Pomoć

Hardver i softver - problemi i rešenja

<< < (5/94) > >>

krbo:
Ljudi moji, postoji samo jedan način kako zaštititi stick - hardware write protect switch

Niste vi dovoljno virusa i gamadi vidjeli , one prave boli dupe za autorun.

Obzirom da održavam masu PC na kraju sam bio prisiljen sa ebayja kupiti Imation stick koji ima R/W switch.
(takvi stickovi su postali rijetkost).

Lijepo se nakrca potreban SW , zaključa stick i mogu kud hoću čak i kod fotografa (oni su leglo virusa)
Uz to nema ni brige oko "safe removal" jer ništa i ne može pisati po njemu.

Preporučujem svima koji moraju "ubadati" na puno mjesta  ;)

RIS - no risk! (tko se sjeća ovog slogana?)

aux:
eh ko mi odgovori na sljedece pitanje dobija gajbu pive i kilu cevapa  ;D znaci problem je u sljedecem,kupim ja jucer racunar naravno ne nov nego polovan,donesem ga kuci vidim u groznom stanju znaci treba formatirat,to i uradim,zatim sa diskova instaliram drajvere prvo mrezne,zvucne i na kraju graficke drajvere.Nakon restarta mis kao kuca promjenim lijepo rezoluciju na 1024x768 i odjednom mi se monitor iskljucivat,mislim crna slika pa opet ima slike pa opet crna a na internetu slike mi drhti kao kad nema drajvera instaliranih na racunaru,nakon toga te iste drajvere izbrisem pa ponovo instaliram isti problem,da napomenem da mi na disku pise vga drajver a graficka je nvidia 9800gt.Nakon toga odem nekako na net i skinem drajvere za tu graficku ali imam ponovo slican problem samo sto mi je sad mis non-stop crn a monitor nekad ima slike a nekad crn.Nakon toga sam i te drajvere izbrisao i sad mi i dalje pise na nemam instalirane vga drajvere,tako sam i ostavio i sad da pitam vas sta mi je raditi  :facepalm

krbo:
Kada slike naizmjence ima pa nema vrlo čest uzrok je slab monitor kojemu je poslan prezahtjevan video (najčešće previsok refresh rate) i dolazi do aktiviranja zaštite.

Ovo uglavnom važi za CRT monitore.

Druga vrlo česta stvar je da moraš potražiti drivere na siteu proizvođača kartice - ne proizvođača chipseta kartice jer
jako često "kartičari" ugrade neku svoju glupost i samo njihovi driveri rade kako spada

I da, kada nešto novo instaliraš idi na internet i skupi sve svježe drivere, ono što imaš po CD/DVD medijima je najčešće
debelo zastarjelo.

Veleno:
AUX: Kad staviš driver, koji ti je refresh rate? To se može događati ako je stavljen dosta nisko.
Na 1024x768 bi tribalo oko 75.

Krbo, pitanje za tebe.
Kompjuter ima HDMI izlaz na integriranoj grafučkoj kartici.
Monitor je Samsungov LCD 22 inča, rezolucija 1280x1024.
Kupim HDMI kabel i spojim se na Philips TV, LCD 82 cm, HD Ready.
Ako idem na clone desktop, i pustim video na kompjuteru,
na TV-u sjecka sliku. Pokazuju se vodoravne crne crte, i reprodukcija "kašlje".
Kad stavim extended desktop, video na TV-u radi savršeno.
Pitanje: Kako srediti da u clone desktop modu ne sjecka sliku?

aux:
dobar je monitor,Lcd 19 marke philips,ja nesto kontam da mi graficka nije uredu jer nema sta drugo biti,ili je graficka ili su drajveri,postoji li kakva komanda u run-a da vidim o detaljima racunara

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju