Registriraj se na forumu, tako imaš više mogućnosti!klik za više informacija

Zašto se registrirati?

Pa za početak možeš sudjelovati u temama na forumu, raspravljati na chatu a i razvijati prijateljstva sa članovima.

Manje reklama!

Kao registrirani korisnik možeš uploadati prijevode koji će onda moderatori i administratori odobriti ili odbaciti uz objašnjenje zašto.

Kao član potrebno je držati se pravila foruma i sajta.

Uvijek se možete predstaviti, iskazati interese il što god se sjetite u ovom dijelu.

Paradox

Skok na sezonu: 1
 • Epizoda:5
 • Prevedenih:5 (100%)
 • Status:Gotova
 • Žanr:kriminalistički, drama, znanstvena fantastika
 • RSS za prijevode: RSS

Paradox

 

Opis:

Riječ je o petosatnoj miniseriji koja se pod okriljem BBC-ja bavi pitanjima vremenskih vrtloga, načinima sprječavanja neizbježivih događaja i… da, to poprilično podsjeća na razočaravajući FlashForward, znamo. Na svu sreću Britancima idu ovakve serije, pa ne sumnjamo da će američku zabrljotinu uspjeti popraviti na svoj prepoznatljivi način.
Najvažnije pitanje koje će se vrzmati po umovima glavnih likova tokom svih pet sati prikazivanja bit će – da li bismo promijenili budućnost da znamo kako izgleda? S ovom dilemom suočit će se detektivka Rebecca Flint te astrofizičar dr. Christian King. Što se zapravo dogodilo?
Kada spomenuti znanstvenik (Emun Elliot) primi nekoliko uznemirujućih slika negdje iz daljine dubokog svemira, razumljivo je malo zabrinut. Uskoro zaključi da su to zapravo fotografije katastrofe koja će se tek dogoditi u bližoj budućnosti, te učini jedino što je u tom trenutku logično – oglasi alarm. Samo je jedan policijac dovoljno otvorenog uma da pomogne u razrješavanju slagalice: glumica poznata iz EastEndersa i Hotela Babylon, Tamzin Outhwaite, igra čvrstu detektivku Rebeccu koja obožava svoj posao no nema nikakvog društvenog života. Uz svoju dvojicu kolega Bena Holta (Casualty) i Calluma Gada, postane joj jasno da se ne radi o kodiranim upozorenjima ili prijetnjama, već o zastrašujućem no stvarnom pogledu u budućnost. Tim shvati da ima samo nekoliko sati (točnije, 18) kako bi spriječio fatalnu katastrofu – istodobno nastojeći ne dizati nikakvu paniku oko istog. Razlog zbog kojeg bi im netko, i na koji način, slao fotografije iz svemira ostaje misterija.
Prva epizoda uvodi u glavni plot, sa serijom slika (krvavih plišanih medvjedića, uništenih ruksaka, takvih stvari) koje Tamzin i kompanija moraju povezati u jasnu sliku gotovo neizbježnog sudara vlakova. Svaka daljna epizoda počet će na sličan način, no već od drugog nastavka bit će potpuno jasno da se vrijeme ne smije tratiti i ekipa će odmah već uhodana krenuti u akciju. Pošto je ipak riječ o miniseriji, nema straha od proceduralne šablone, što je već veliki plus za Paradox.
BBC je Paradox pripremao u suradnji sa Clerkenwell Filmsima, a snimanje je započelo u Manchesteru u lipnju ove godine. Iza priče stoji Lizzie Mickery (Messiah, The 39 Steps) a u redateljskoj stolici sjede Bafta-om nagrađivani Simon Cellan Jones (Generation Kill, Our Friends in the North) i Omah Madha (Law & Order: UK, Burn Up).

 


IMDb     TVDb     Wikipedia     Epguides

 

 

Pripremio: eddyd

 • #
 • Naziv
 • Status
 • Airdate
 • Rejting
 •  

Sezona 1

Pomogni u radu sajta!
PayPal
 
 
bytesized seedbox

Kalendar serija
CACHE: on
Prijava / registracija putem društvenih mreža