Registriraj se na forumu, tako imaš više mogućnosti!klik za više informacija

Zašto se registrirati?

Pa za početak možeš sudjelovati u temama na forumu, raspravljati na chatu a i razvijati prijateljstva sa članovima.

Manje reklama!

Kao registrirani korisnik možeš uploadati prijevode koji će onda moderatori i administratori odobriti ili odbaciti uz objašnjenje zašto.

Kao član potrebno je držati se pravila foruma i sajta.

Uvijek se možete predstaviti, iskazati interese il što god se sjetite u ovom dijelu.

Augustine The Decline of the Roman Empire

Skok na sezonu: 1

 

 

Opis:

430. je godina, a Hipon je već mjesecima pod opsadom Vandala. Sv. Augustinu u ovome je trenutku sedamdeset godina i ima priliku pobjeći iz grada brodom koji je po njega poslao Papa, ali usprkos pritiscima koje na njega vrši njegova unučica Lucilla, sv. Augustin ostaje u gradu. Pokušava postići dogovor s Vandalima, ali u tome trenutku u grad dolazi skupina rimskih vojnika, koji predvođeni mladim Giovinom odluče pokušati srušiti neprijatelja. Jedne večeri sv. Augustinu pruži se prilika da mladomu Giovinu ispripovjeda svoju životnu priču. 
Priča se otvara teškim porodom kojim je sv. Augustin došao na svijet, a nastavlja njegovom buntovničkom adolescencijom. Augustin se rodio u Tagasti. Dok je njegov otac Patricije bio poganin, majka mu je bila gorljiva kršćanka. Na studij odlazi u Kartagu, gdje je bujao razvratan i pokvaren život, a u tu je močvaru i on uronio. Našao si je "prijateljicu", s njome je održavao nezakonitu vezu i imao sina Adeodata. Uskoro upada u mrežu Manijevih učenika te postaje manihejac. Nakon što je završio studij, Augustin je u Tagasti postao profesorom. Tu je službu obavljao 13 godina, ali želja za karijerom ponovno će ga odvesti iz Tagaste u Kartagu, a poslije će i u Rimu predavati retoriku. Nakon rada u Rimu, Augustin je napokon g. 384. dobio novo namještenje u carskoj rezidenciji u Milanu, gradu koji je tada bio prijestolnica Zapadnorimskoga Carstva. Uz sve uspjehe na profesorskom, retorskom i filozofskom polju, uz udovoljavanje strastima, prati ga stalno neki unutarnji nemir. Međutim, Milano će postati odlučna točka njegova života.

 

 

IMDb     Wikipedia

 

 

Pripremio: skalice.united

  • #
  • Naziv
  • Status
  • Airdate
  • Rejting
  •  

Sezona 1

Pomogni u radu sajta!
PayPal
 
 
bytesized seedbox

Kalendar serija
CACHE: on
Prijava / registracija putem društvenih mreža