Autor Tema: Mad Men  (Posjeta: 5103 )

0 članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Gordon Freeman

• Always follow your dick!
  • Prevoditelj
  • Heroj član
  • Spol: Muški
  • Weed for life!
    • Prijevodi-Online
Mad Men
« : 04.07.2010. 18:03:19 »

Opis:

U svetu reklame i političkih kampanja 60-tih godina u Americi svaka je dlaka zalizana, odela su skupa, žene su lepe i elegantne, porodice su prividno srećne. Samo prividno. "Momci sa Medisona" je serija koja nam pokazuje šta se krije ispod površine takvog, neka ponovo upotrebimo tu reč, prividno sređenog i lepog sveta bogatih, obrazovanih ljudi. A to što se krije su upravo laži, prevare i moralne dileme čije je rešenje često manje etička alternativa. U stvari, osnovno pitanje, koje je i dan danas u centru novinarske i reklamne etike, jeste da li cilj opravdava sredstva. Takođe: kakva je razlika između toga da slažeš i da prosto ne kažeš apsolutno celu istinu?
Donald Drejper je jedan od najtalentovanijih ljudi u prestižnoj reklamnoj agenciji "Nju Edž" u Njujorku, ali je isto tako i prilično tajnovit i, kao i većina njegovih prijatelja i kolega, vara svoju ženu - varijanta očajne supruge od pre skoro 60 godina - domaćica, koja prolazi kroz niz unutrašnjih drama. Emancipacija žene kao takve i njene karijere u svetu kojim dominiraju muškarci, takođe je jedna od osnovnih tema u ovoj zanimljivoj seriji. Pegi Olsen je lik koji ilustruje ovaj socijalno-politički problem.
Džon Ham, koji je sa Mel Gibsonom učestvovao u filmu "We Were Soldiers", igra u ulozi Dona Drejpera. Džanuari Džons ("Četiri Božića", "Red i zakon") u ulozi Donove supruge i Elizabet Mos (gostujuća zvezda u "Uvodu u anatomiju") u ulozi Pegi su takođe deo glumačke ekipe u ovoj seriji. Isto tako, moramo spomenuti i besprekornu šminku, scenografiju i kostimografiju koji čine atmosferu 60-tih. Godine 2008., "Momci sa Medisona" dobija nagradu Zlatni Globus za najbolju mušku ulogu (Džon Ham), kao i za najbolju televizijsku dramatičnu seriju.

INFO:

IMDB

LINK KA PREVODIMA

Pripremio: Gordon Freeman
« Zadnja izmjena: 04.07.2010. 19:09:11 MilanRS »

Offline anniani

• Prevoditelj
  • Heroj član
  • Rehab is for quitters.
Re: Mad Men
« Odgovor #1 : 08.07.2010. 22:53:33 »
Zavrsavam prvu sezonu i svidja mi se. Pre jedno godinu dana sam odgledala nekoliko epizoda i nije mi bila bas nesto extra, ali evo dala sam joj sansu i skroz mi je legla. Preporucujem je prvenstveno zenskom svetu, jer nisam sigurna koliko muski mogu da uhvate tu nit oko koje se vrti cela prica - polozaj zena pocetkom sezdesetih godina u USA. Mislim da svakako je prica interesantnija zenama, mada ko voli drame, u svakom slucaju neka pogleda.

Spora je i cesto je radnja bez ikakavog reda i smisla, ali svaka scena ima vrlo zanimljivo znacenje. Snimana ej tako da svaka epizoda u principu nosi neki bitan socijalni problem tog vremena.
I'm not good or real... I'm evil, and imaginary.

Offline Wrda

• Član
« Odgovor #2 : 12.07.2010. 13:47:27 »
Meni je iskreno ovo najkvalitetnija serija koja se prikazuje u zadnjih nekoliko godina. Čudno mi je da nije imala svoju temu do sad i da nije bila u izboru za najbolju seriju portala. Svaka čast i onome tko je napravio titlove za prethodne tri sezone, i jedva čekam početak 4. sezone. Još samo dva tjedna.
I ne bi se složio da serija nije za muškarce, možda treba malo više da se navuče, no definitivno je za dva koplja bolja i originalnija od većine serija koje se danas snimaju.

Offline anniani

• Prevoditelj
  • Heroj član
  • Rehab is for quitters.
« Odgovor #3 : 12.07.2010. 16:29:09 »
Da nije ove serije nikad ne bih saznala ko je najlepsa zena na svetu :) 

Ovako lepu zenu nisam videla skoro .. stvarno ako nista drugo, a ono samo zbog nje da gledas seriju :)  I odeca u seriji je fantasticna :)
I'm not good or real... I'm evil, and imaginary.

Offline Aleks@

• Vitez švedskog stola
  • Prevoditelj extra
  • Heroj član
« Odgovor #4 : 14.08.2010. 00:18:49 »
Samo zbog nje cu da skinem seriju. Ovakva renesansna lepota se retko vidja. Neverovatna zena.

Offline Captain America

• Regularni forumaš
  • *
« Odgovor #5 : 14.08.2010. 00:38:23 »
Nije dzabe i Zdravko Colic pevao o njoj.
Kristina je zlato. srcesmajli

Offline delrey

• Elita
  • Prevoditelj extra
  • Heroj član
  • Io sono juventino
« Odgovor #6 : 14.08.2010. 00:43:31 »
To je ta Kristina?
Mongol General: Hao! Dai ye! We won again! This is good, but what is best in life?
Mongol Warrior: The open steppe, fleet horse, falcons at your wrist, and the wind in your hair.
Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.
Mongol General: Good!

Offline bossanova

• Heroj član
  • Spol: Ženski
« Odgovor #7 : 14.08.2010. 01:24:31 »
Ovo je je jedina serija koju gledam jedino i samo na tv-u. U redovnom programu, npr na htv2 ili ako ne stignem, reprizu na htv1.
Jednostvno, ritual. Usput pobrisem prasinu sa stare tv kutije, pomaknem zamisljeni miljetic, pripremim nam caj i njupamo ultraslatke speculas kekse. To je tako. Ponedjeljak mi je u startu lipsi. Ponistava grintavo nedjeljno spremanje za novi radni tjedan.
Nadam se da ce i ovu sezonu zadrzati isti termin.

Ok, ovo sve vas se vjerovatno ne tice, al serija mi je toliko draga da sam je ukljucila u onaj dio zivota gdje nema paused.
Preporuka, velika!

Offline Captain333

• Heroj član
    • Породица Сикимић
« Odgovor #8 : 21.09.2010. 20:38:23 »
Vidim da je ovdje malo (skoro nikako) fanova ove FANTASTIČNE serije.
Hoću samo da se zahvalim čovjeku koji ovo prevodi, HVALA!

"Још увек дишем јер је Бог тако реко!"

Offline laki89

• Novi član
  • *
« Odgovor #9 : 04.10.2010. 20:08:17 »
Regovao sam se samo da se zahvalim caru koji prevodi ovu seriju !
Plz just continue :)

Offline nenad.d

• Prevoditelj extra
  • Heroj član
  • With Robert Hawkins ready to go and nukem all.
    • http://hotel-weinhaus-bernarda.de
« Odgovor #10 : 04.10.2010. 20:51:10 »
Pogledao pilot i kupio sezonu 1, i sad samo da si kupim još vremena u životu i da uspem da pogledam ovo, jer kupila me serija.
Hvala autoru/autorima prevoda na radu i trudu.
iShare, noProfit

iShare, noProfit

Offline Captain333

• Heroj član
    • Породица Сикимић
« Odgovor #11 : 04.10.2010. 20:54:47 »
Ako ti se na pilotu svidjela onda si gotov, ja sam se ukinuo odjednom 3 sezone i 7-8 od četvrte...

Offline panda bear

• Regularni forumaš
  • *
« Odgovor #12 : 20.10.2010. 16:02:21 »
posto jos uvek ne radi upload, a ne zelim da kacim prevode negde drugde,
evo i prevoda za poslednje tri epizode iz ove sezone:

Mad Men - S04E11 - Chinese Wall
Mad Men - S04E12 - Blowing Smoke
Mad Men - S04E13 - Tomorrowland

uzivajte.

Offline Captain333

• Heroj član
    • Породица Сикимић
« Odgovor #13 : 20.10.2010. 17:13:55 »
Hvala pando, svaka čast...pozdrav

Offline Wrda

• Član
« Odgovor #14 : 25.10.2010. 12:12:04 »
Meni je ovih 13 epizoda po sezoni premalo. Taman Don krene u akciju i kraj i eto kraja sezone. Vrhunska serija.

Offline Captain333

• Heroj član
    • Породица Сикимић
« Odgovor #15 : 25.10.2010. 12:13:33 »
Faliće mi serija puno :(

Offline nenad.d

• Prevoditelj extra
  • Heroj član
  • With Robert Hawkins ready to go and nukem all.
    • http://hotel-weinhaus-bernarda.de
Odg: Re: Mad Men
« Odgovor #16 : 06.12.2010. 23:45:29 »
Da nije ove serije nikad ne bih saznala ko je najlepsa zena na svetu :) 

Ovako lepu zenu nisam videla skoro .. stvarno ako nista drugo, a ono samo zbog nje da gledas seriju :)  I odeca u seriji je fantasticna :)
Istakao bih još samo jedan detalj koji nam je upao u oči(verujem većini muškaraca koji gledamo seriju). U seksističkom tonu, karakterističnom  za seriju, morat ću prokomentarisati Christinu Herndricks jer ako žene puše Hamma, mi totalno pušimo Hendricksovu. Dakle, samo onako usput, radi se o ženi koja je utjelovila izraz "rasna". A sada počinje hvalospev…
Žena je to nesklona modernim tekovinama. Bez anoreksične linije i upijenih obraza koji više plaše nego privlače. Dakle, nema tog „Kiera Knightley / obrokujem samo aspirin otopljen u čaši vode light / napravim seriju čučnjeva nakon lista celera / nisam se dobro najela otkad sam posljednji puta bila u bolnici zbog anoreksije“ sranja. Samo obline i da... Puno sisa i odlično dupe. Nazovite nas seljoberima i šovinistima, ali ova je žena bomba. I ako serija u modu može vratiti samo jednu stvar, neka to bude Christina Hendricks tip žene.
iShare, noProfit

iShare, noProfit

Offline Diesel986

• PO moderator
  • Heroj član
Odg: Mad Men
« Odgovor #17 : 06.12.2010. 23:54:03 »
Negdje sam naletio na screenshotove nje u mlađim danima iz neke serije ili filma, ne znam sad, i nije bila tako punašna, pogotovo ne grudi. A nedavno je izjavila da su joj grudi narasle same od sebe od jednog napitka, točnije cappuccina ;D Tko će ga znat :) Ali da je prava, prava je ;D

http://www.net.hr/zvijezde/page/2010/07/19/0144006.html
"We ride together, We die together, Bad Boys for life!"

Offline Ziledin

• Pretender
  • PO moderator
  • Heroj član
  • Denny Crane!
    • Burek :: Forum ::
« Odgovor #18 : 06.12.2010. 23:56:53 »
Narodski rečeno: Bolje da ljulja nego da žulja. ;D

Online mijau

• Gasp!
  • PO moderator
  • Izuzetak
  • I dislike so many things... and people.
« Odgovor #19 : 07.12.2010. 00:05:24 »
Gledajući je po nekim drugim serijama, gostovanjima u TV emisijama i sl. Christina mi nikad nije bila lijepa. Ali kad je u seriji našminkaju i slože ovu zurku kakvu ima na slici - nema ljepše. Ali ipak mi je od svih žena Mad Mena najljepša i najdraža Alison Brie (Trudy Campbell).

Moram ovo reći (ne mogu to više zadržati u sebi ;D), ova serija RASTURA!!!
Dugo sam joj se opirao, ali kad sam konačno krenuo pratiti komentar je samo jedan: fe-no-me-nal-no!

Laugh loudly, laugh often, and most important, laugh at yourself.