Autor Tema: Blackadder  (Posjeta: 2834 )

0 članova i 2 gostiju pregledava ovu temu.

Offline genius

• Mlađi član
  • **
Blackadder
« : 23.05.2008. 18:23:18 »

Opis:
Crna Guja (eng. Blackadder) je BBC-jeva humoristična serija u četiri sezone i više zasebnih epizoda govori o životu Edmunda Crne Guje. Svaka se sezona bavi drugim povijesnim razdobljem i shodno tomu i drugom Crnom Gujom koji je uvijek reinkarnacija onoga prijašnjega. U svakoj inkarnaciji Rowan Atkinson glumi glavni lik, Crnu Guju. Uz njega još se samo njegov ne prepametni pratitelj Baldrick pojavljuje u sve četiri sezone, a glumi ga Tony Robinson. Svaka od četiri sezone ima svoju osobitu kvalitetu, a istodobno se uklapa u cjelinu. I drugi se glumci pojavljuju tijekom cijele serije, ali ne glume uvijek isti lik (Hugh Laurie, Stephen Fry, Rik Mayall...).

1. sezona: Crna Guja
Serija počinje 1485. godine dok Engleskom vlada Richard III. i završava 1498. vladavinom kralja Richarda IV. Serija prati događaje vezane uz njegova drugoga sina Edmunda Crnu Guju, vojvodu od Edinburgha, koji je na kraju razriješen svih dužnosti.

2. sezona: Crna Guja II.
Druga sezona Crne Guje smještena je u doba kraljice Elizabete I. Kraljica je prikazana kao ekscentrična vladarica sklona čudnim snovima koji uključuju konje. Crna Guja u ovoj je sezoni jedan od najbližih kraljičinih prijatelja. U ovoj se sezoni već prepoznaje specifičan humor tipičan za ovu popularnu seriju. Uz Crnu Guju pojavljuje se i Baldrick, kao jedini lik koji se konstantno pojavljuje u sve četiri sezone.

3. sezona: Crna Guja Treći
U ovoj je sezoni Crna Guja batler princa Georgea u vrijeme vladavine kralja Georgea III. Princ George čovjek je s mnogo čarapa. Ima čak 432.507 pari, a Crna Guja tvrdi da ne poznaje nikoga s manjim mozgom od njegova. Ovo je jedina sezona u kojoj Crna Guja ne umire na kraju.

4. sezona: Crna Guja stupa naprijed
Četvrta sezona ove popularne serije smještena je u razdoblje prvoga svjetskog rata. Crna Guja sada je satnik u britanskoj vojsci koji se nalazi na frontu i koji se neprestano svađa, kako s nadređenima, tako i s podređenima. Zadnja epizoda sezone toliko je dirljiva i osobita da je ušla u svjetske televizijske anale. Na kraju te epizode umiru svi glavni likovi osim generala Melchetta.

Žanr: komedija

IMDb
Wikipedia
TV.com

Titlovi

Pripremio: hajo0309
« Zadnja izmjena: 15.05.2012. 23:10:20 King Eric »

Offline Mrena

• Administrator
  • Član
  • Spol: Muški
Odg: Crna guja
« Odgovor #1 : 23.05.2008. 18:37:34 »
hmmm, a sječam se da su bili prijevodi za tu seriju več na sajtu a sad ih nema.
Al mogo bi se ti zaletiti do kioska kad si već vidio najavu da izlaze, nije teško izripati titl.  ;D

EDIT: našao sam seriju na popisu. nemam pojma kam sam gledao prvi put da ju nisam skužio.
« Zadnja izmjena: 23.05.2008. 20:18:04 Mrena »

Offline tsoG

• Regularni forumaš
  • *
« Odgovor #2 : 23.05.2008. 19:22:13 »
Al mogo bi se ti zaletiti do kioska kad si već vidio najavu da izlaze, nije teško izripati titl.  ;D

Da titlovi jesu tu, ali su dosta losi.  :-X

Offline genius

• Mlađi član
  • **
« Odgovor #3 : 23.05.2008. 20:03:30 »

Stvar je u tome što ja posjedujem sve epizode dvdripove tako da mi se ne isplati kupovat. A ima sigurno ljudi koji će to kupovati na kioscima.... pa neka izripaju.

Offline Nenek

• Regularni forumaš
  • *
« Odgovor #4 : 24.05.2008. 15:27:02 »
pa valjda netko pozna neku tetu na kiosku pa nek ide i preprzi!!  ;D

Offline MilanRS

• Direktor za evropske integracije
  • Administrator
  • Izuzetak
« Odgovor #5 : 26.05.2008. 18:17:47 »
EDIT: našao sam seriju na popisu. nemam pojma kam sam gledao prvi put da ju nisam skužio.
Ja sam gledao pod B, kad sam vidio da nema, tražio sam pod T.
The Black Adder.
;)
2011/12: 30 Rock :: Awake :: Bent :: Fringe :: House MD :: Once Upon a Time :: Sherlock :: The Mentalist :: Touch :: Two and a Half Men

Nadoknada: Wire Y3 :: White Collar Y3

Offline verade5

• Regularni forumaš
  • *
  • Spol: Ženski
« Odgovor #6 : 18.06.2008. 00:14:40 »
Moj glas za ovu super seriju  :D

Offline bokimoscow

• Prevoditelj
  • Član
« Odgovor #7 : 08.12.2008. 00:20:11 »
da li neko moze da mi posalje na pm ako zna gde mogu da nabavim special A Royal Birthday Celebration

Offline Šćepo

• Administrator
  • Prevoditelj
  • Heroj član
  • Eeee, kakva si ti džukela!
    • MONK-USA NETWORK
« Odgovor #8 : 10.04.2009. 23:00:41 »
Super dobra smijesna serija! Odgledao sam sve epizode na ATLAS TV i na B92.

"No matter where I go, the island is my home!"

Offline heller

• Prevoditelj extra
  • Heroj član
Odg: Blackadder
« Odgovor #9 : 01.10.2011. 21:35:05 »
Citat:
Humoristička serija "Crna guja" sa Rouanom Atkinsonom u glavnoj ulozi, mogla bi da doživi svoju petu sezonu, i to 22 godine nakon kraja serije.
Rouan Atkinson s ekipom legendarne serije

Glumac koji trenutno promoviše nastavak filma o agentu Džoniju Inglišu, izjavio je kako postoji mogućnost da se serija nastavi.

Serija bi mogla ponovo da se prikazuje, na ovaj ili onaj način. A postoji i verovatnoća da se snimi peta sezona - izjavio je pedesetšestogodišnji glumac koji je u seriji "Crna guja" glumio Edmunda Crnu Guju.

Sa njim su u seriji glumili i Stiven Fraj, Hju Lori, Miranda Ričardson i Toni Robinson.

Svi smo pomalo stari da glumimo likove onako kako smo to radili pre 22 godine. Sada imamo drugačije karaktere, ali bilo bi lepo da se ponovo okupimo - rekao je Atkinson koji se proslavio ulogom Mister Bina.
izvor: Blic

Offline Dena-XO1

• Servus servorum Dei
  • Prevoditelj
  • Senior član
  • Sapere aude!
Odg: Blackadder
« Odgovor #10 : 01.10.2011. 22:14:13 »
Ma ovo je vijest koja se proteže medijima već dosta vremena, svako malo kažu ''mogli bi'', prije godinu dana su rekli da imaju ideju za scenarij te da će Crna Guja bit smješten u 60-e godine 20. stoljeća ako se dobro sjećam. Dok nešto ne snime, ovo ostaje samo brljanje.